No, já mám rok e-shop, kde Kratom je jeden asi ze sta produktů a nikdy jsem Kratom nějak opravdu nepromoval. Napsal jsem článek s rizikama a udržitelným způsobem užívání s mikro dávkama, kterej jsem musel stejně smazat. Aktuálně mám Kratom na základě osobního rozhodnutí smazanej z e-shopu a kategorie je jen na heslo pro zákazníky, kteří si jej někdy v minulosti objednali. Roky edukuju veřejnost v různých skupinách o rizicích a jak jej správně užívat. Vadí mi to, že nemůžu u Kratomu zveřejňovat veškeré informace. Ty se snažím sdělovat osobně co nejvíce lidem, abych měl klid na duši, že to dělám správně. Teďka na základě mýho rozhodnutí postupně přestat prodávat Kratom přicházím samozřejmě o zisky a uživit se e-shopem taky není žádná sranda, hodilo by se mi tam Kratom mít. Říkám si, jestli nejsem moc zásadovej a přehnaně moralistickej, když tabák a alkohol jsou normálně prodejný a nikdo nikde o ničem needukuje. Nikdy bych v roce 2008, když jsem s Kratomem začínal neřekl, že to bude takhle brutálně populární a taková móda. Viz Vítkův cestopiss a obří vlna děcek, co se na to namotají. Mám Vítkův cestopiss rád a sleduju ho a přeju mu úspěch ve všem co dělá a je to živel, ale pořád se jedná o opioid, se kterým se musí náležitě zacházet a neměl by se přehnaně okatě promovat ve velkým bez zmínění rizik.
Osobně sním o společnosti, kde vše bude legální ale s veškerýma informacema, hlavně včetně rizik, ne jak šulíni na e-shopech, kteří z toho dělají všelék a naprosto ignorují rizika. Kde bude určitá infrastruktura či platforma s vyškolenýma lidma, kteří člověka nasměrujou. Vstoupil jsem teď do pětiletýho výcviku, kde pokud to legislativa umožní tak budu oficiálně kompetentní k tomu, provádět legálně terapie s psychedelikama a pokud se to podaří, tak to bude pro mě obří osobní i historickej milník. Aktuálně je vláda i farmaceutickej systém se svou politikou proti lidem. A těží z toho monopoly.
I tak by však lidi měli pochopit zásadní věc, že je základní lidská svoboda konzumovat cokoliv a měnit si svoje vědomí. Ale z toho taky vyplývá zodpovědnost se zajímat o to, co dávám do svýho těla, jak ovlivňuju svou mysl a jaký jsou rizika a ne ve všem spoléhat na ostatní.