• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    ZUZANKOVA
    ZUZANKOVA --- ---
    FARFELOO: super, díky!
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    ZUZANKOVA: snad naopak, ketak jako uleva od kratomu/opiatu... nedavno jsem myslim narazil na nejaky lekarsky clanky v tom duchu... ale mozna sem byl moc na vitaminu-k, vim ja...
    ZUZANKOVA
    ZUZANKOVA --- ---
    BRKODLAK: Pro mě osobně je kratom jako náhražka ketaminu a jinýho zvěrstva super věc, ale to je čistě můj osobní problém a asi jsem to vážně nepochopila...každý to máme jinak :)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ZUZANKOVA: ocividne to nechápeš, ale nebudu ti to vyvracet
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Já si naordinoval Magnesium, Vitamin C, 5-HTP, kozlík, olej z černýho kmínu a samozřejmě marihuanu. Zvládl jsem to bez křečí, po 4 dnech jsem už byl schopnej i spát!
    ZUZANKOVA
    ZUZANKOVA --- ---
    BRKODLAK: Z bláta do louže...za mě ;) ne-li líp....
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    ZUZANKOVA: pry to solidne zazene abstinencni příznaky, tak proc ne
    ZUZANKOVA
    ZUZANKOVA --- ---
    BRKODLAK: Keťákem bych se asi zrovna nezachraňovala:) mmmm :))
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    na facebookove komunitě doporucoval jeden typek silny davky nikotinu nebo ketamin. velky davky nikotinu jsem zkousel, zachránilo mi to nejedno spani, ketamin zatim overeny nemam.
    VOP
    VOP --- ---
    jo ještě tip - na ty tenzní až křečovitý nohy a ruce docela pomáhá Algifen.. teda trošičku aspoň))
    VOP
    VOP --- ---
    BERRY: no asi ne, no)). Ale tak dycky děsně záleží - jak dlouho to dělá, jak pravidelně, jak moc je typ závislostní osobnosti.. ale bohužel už asi fakt víme, že to není jako dát si 3x denně kafe, ten závislostní potenciál, psychickej i fyzickej je tam prostě dost velkej. Ale na třetí stranu furt zas ta kratomová závislost IMHO není zdaleka o takovým harmu, jako u alk, perníku, klasických opiátů (ale zase, je to děsně individuální, no).

XCIDER: no, tvářili se, že znaj. Prý tam pár lidí měli (ale minimum). Těžko říct, do jaký hloubky to maj pokoumaný. S tim subáčem naprosto netušim, jestli fakt nevyháněli menšího čerta většim ďáblem. Myslim, že jednou denně subáč nebyl takový HC, ale chemicky fakt netušim, jestli mi dávali nebo nedávali větší dardy. Subjektivně si myslim, že to toleranci asi trošku snížilo, měl sem OK noc potom, ale k večeru už jsem lehce tahání nohou cítil, než mi v 19 zase dali subáč. Nicméně když mi ho teda vzali tak ten absťákovej stav byl stejnej, jak když jsem to zkoušel doma - netušim, jestli by absťák bez toho subáče (a tedy pokusu o snížení tolerance) trval nebo netrval dýl. Primářka se tvářila, že ví, že by to bez subáče bylo horší.

Jinak doktoři/psychiatři se s tim moc nemažou, páč není čas, je tam dost frmol. Takže moje představa že si tam každej den půl hoďky pokecám o neurochemii mozku na kratomu a právě o rozdílnosti oproti standard opiátům apod. se rozhodně nesplnila). Max párminutová vizita a čau. A zaměřený prostě na aktuální stav.

Terapueti - těžko říct, byl tam jeden čerstvě 14 dní (btw ex-user, takže děsně drsnej, řek mi, že to bez celý 3m léčby nedám, tsst, nasrat), ten z toho byl vyjevenej, že si to teď googlili a že teda čuměl). Druhá terapeutka zas znala rozdíl white a green vs. red, ta asi něco věděla. Ale na cokoliv ohledně farmakologie a neurochemii zas odkazovala na doktory). Nicméně s těma sem tam dost řešil spíš motivaci a tvářili se, že i to chápou.. jakože je to rozdíl, že kraťák fakt nedělal moc harm, málně jsem fungoval žejo, nemáš posranej život. Takže dost rozdíl oproti těm ostatním v léčbě, např. těžký alkáči a gambleři co přišli o všechno, peníze, rodinu i zdraví - ale zas na druhou stranu maj se od čeho odrážet a proti čemu se vymezit (i když teda zas musim podotoknout, že oproti Apolináři, kde kdysi bylo 90% pacientů uvědomnělejch a chtělo se svym životem fakt něco dělat, tady bylo takových max nevim, 25%).

Takže na tvou otázku - jo, tvářili se, ale jak moc to maj prokoumaný do hloubky, to nevim. Ale na druhou stranu IMHO s tim stejně moc nevymyslíš no, prostě nějak to nakonec odabstinovat musíš, nic zázračnýho prostě neexistuje. Gró je v tom, že se to v tědle ústavech děje kontrolovaně a podporujícně a pro mě hlavně v tom, že mě tam zavřou a nemám šanci si ulevit a musim to vydržet, no). K tomu terapie super žejo, můžeš o tom mluvit (byť za mě trochu zklamání, ty ženský byly takový učitelský typy, za mě dost marný, ale zase, je to o tom co si z toho vezmeš ty..). A ten režim (rozvička, úklidy, todle, tamdle) taky OK, zabaví a nemáš čas myslet na to že ti je blbě a plácat se v tom. I když prostě kvůli tý Bohnický "úrovni" mě to tam furt tak napůl sralo, no). Jako primářka je super, razantní, vypointovaná, tvrdá ale spravedlivá žencká. Zbytek jsou takový "paní" a přišlo mi, že i proto je to tam trochu zvěřinec. Za Nešpora to asi bylo o dost jiný..
    BERRY
    BERRY --- ---
    VOP: jak to čtu, tak kolega co si chodí někdy i 3x denně k jinýmu kolegovi do šuplíku, když mu jeho dojde, asi neni úplně ok :)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    EGGH: porad shanis?
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    VOP: zajimalo by me, jak se v Bohnicich tvarili na to ze jsi tam kvuli kratomu. Maji s tim uz nejaky zkusenosti nebo jsi byl prvni a pouzili na tebe standardni opiatovou "metodiku"? Podle toho subutexu soudim ze spis to druhy...
    VOP
    VOP --- ---
    ..jo, podle mě/pro mě hodně důležitý - chodím ambulantne do jedny organizace, jednou týdně skupina a jednou týdně individual.. dělá to hodně, ta možnost řešit bazeni ale vlastně naprosto cokoliv.. a skupina super, prostě člověk vidí že v tom není sám a pocit sounalezitosti.. pze okolí a kamarádi sice podporuji, ale proste vlastně nevědí, nebo si dokonce sami nedejboze semtam něco dají zejo)
    Akorát teda všechny tyhle skupiny jsou o naprostý abstinenci, což jsem např. já trochu laboroval s tím, že např. s alkem (už) problém nemám, že zvládnu dát si jen jedno pivo na chuť a čau, ostatně po více už mi je druhej den nefresh a nebavi mě to.. a teď teda "nemuzu".. nicméně sem si řek že to ten pulrok (trvání programu) dám, že to asi stojí za to si to vyzkouset, však co to je půl rok ve srovnání s cca 30 lety tu více tu méně intenziv pokalovani, že)
    VOP
    VOP --- ---
    Čauda,

tak si hodím následný reportík na VOP.

Dal jsem teda detox v Bohnicích. Bohnice moc nechceš, což jsem věděl, ale jinde byly čekačky. Apolinář proti tomu 4* hotel. Kdyby někdo chtěl něco víc k tomu, tak si řekněte, se rozepíšu. Každopádně v B detox neznamená čistě jen ležení a odabstinování, ženou do dalších oddělení, kde už je režim a tak, byť je to stále v rámci pavilonu 31. Já jsem tam byl nakonec 14 dní, že si dám prostě i něco z tý režimový léčby a z terapií.

Každopádně přímo na jejich příjmu, tj. tzv. uzavřeném detoxu (kde fakt jen ležíš v posteli) jsem byl 4 dny. Napsali mi subuxon na snížení tolerance, chtěli 2x denně, já řek že jen 1x denně. Druhý den říkám že už to nechci vbc, že se na to už až moc těšim (taky že jo, žejo; ten klid, ten mír:D), ale primářka sama orodovala že prostě ať si eště dám. Takže 3 (nebo 4?) dny podvečerního subáče. Po jeho odebrání noc ještě v klidu, druhý den přes den taky, ale večer začalo přesně to, co jsem nedal doma - diskomfort celkovej, obrovská chuť, brtuální tahání nohou, prostě jsem s nima furt musel kroutit, přidali se i ruce, až křeče. O nespaní nemluvě, na to jsem dostal různý prášky (nic moc, benza dát nechtěli; postupně různý komba tritika, ataraxu, tizercinu, protazinu; nicméně ostatní dostávali i silnější) - to jsem pak nějak třeba ve 2 zabral, ale přišlo mi že se totálně voblblej každých 5 minut budím a znovu nějak zmaštěně usínám. Todle brutální trvalo ale asi jen 3 4 dny. Pak teda furt problémy trochu se spaním a usínáním (což dělalo ale taky no, že ve 22 zhasnuto a nemoch jsem usnout u knížky, na čemž jsem tky závislej; zároveň víš, že v 6:30 budíček a musíš fungovat; prostě meh, ale aspoň ten program zabaví žejo atd.). Zároveň od toho vysazení subáče asi 10 dní stále bolely nohy a byl jsem dost v křeči a tenzi. Teprve po těch 10 dnech OK. Další třeba týden jsem měl ještě občas chutě, když jsem byl unavenej a nevyspalej, tak se nakopnout a zároveň uvolnit, no známe žejo). Ale to už přešlo.

Mno jinak celkově to máím spojený s nějakejma většíma změnama.. jedna věc je, že IMHO nestačí jen přestat něco dělat (brát), ale začít dělat něco jinýho.. ale taky mi přijde mi, že mi funguje moje teorie, že návykovejma látkama a berličkama sem se tak nějak zasypával a pak si jakoby vystačil s čimkoliv. Bez nich jsem prostě nucenej něco dělat. A fakt mi to funguje a děsně mě to baví za střízliva a je mi skvěle. Pravidelně vstávám, snídaně, krátký cvičení, procházky, odpo tréning, vidět se s lidma atd. Mno.

I stav je takovej.. výraznější.. holt kraťák prostě je opiát, takže to všechno tak lehce zamlžuje.. jak ty špatný věci a bolístky, tak IMHO ale i ty dobrý věci.. jsem takovej opravdovější, častějc a víc od srdce se směju apod.

Jo, trochu jsem se bál, aby mi s odejmutím tohodle zalepovadla nepřišla nějaká vobrovská chuť a craving zaplňovat se nějakejma jinejma vyndávkama. Alk atd. I vzhledem k mý minulosti. Ale vůbec, jsem fakt v klidu. Nicméně to rozhodně nebude univerzální, vím o dost případech co se vrátili ke kalení apod.; u mě jde holt vo to že už fakt nechci a asi že pro to něco dělám, no.
    Tož tak).
    J_A_S_O_N
    J_A_S_O_N --- ---
    Nevíte jak je na tom Maroko s kratomem? Lze si s sebou něco dovést?
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    Musim uznat že velice zajímavá alternativa ke kofeinovým výrobkům i ilegalním věcem.

Zrovna mi přišel balíček kde jsou snad všechny barvy a typy. Až to projedu celý, určitě se podělím o zkušenost.

Vypozoroval jsem, že nejlepší kombo je červenej, zapitej Maté s přidanou směsí který pracovně říkám "enchanted herák". Je to směs gvaraninu (22% kofeinový extrakt z guarany), citrulinu, taurinu a thyrosinu. Směska je koupená z https://4fitness.cz . Vše je legální. To mě fakt slušně nakoplo tak, že jsem měl fakt zápal a nadšení do činnosti.

Dobrá byla i kombinace žlutýho zapitýho pepsikolou.

Zelenej dost cejtim, ale příjde mi spíš takovej vyklidňovací, tlumící...

Hodně si snažim hrát s kombinacema čím to zapít.

Nutím se do toho, brát kratom ob den. Příp. když jedu na delší dobu pryč, tak si ho neberu s sebou.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    EGGH: new stash coming next week. ozvi se klidne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam