• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    Musim uznat že velice zajímavá alternativa ke kofeinovým výrobkům i ilegalním věcem.

Zrovna mi přišel balíček kde jsou snad všechny barvy a typy. Až to projedu celý, určitě se podělím o zkušenost.

Vypozoroval jsem, že nejlepší kombo je červenej, zapitej Maté s přidanou směsí který pracovně říkám "enchanted herák". Je to směs gvaraninu (22% kofeinový extrakt z guarany), citrulinu, taurinu a thyrosinu. Směska je koupená z https://4fitness.cz . Vše je legální. To mě fakt slušně nakoplo tak, že jsem měl fakt zápal a nadšení do činnosti.

Dobrá byla i kombinace žlutýho zapitýho pepsikolou.

Zelenej dost cejtim, ale příjde mi spíš takovej vyklidňovací, tlumící...

Hodně si snažim hrát s kombinacema čím to zapít.

Nutím se do toho, brát kratom ob den. Příp. když jedu na delší dobu pryč, tak si ho neberu s sebou.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    EGGH: new stash coming next week. ozvi se klidne.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    EGGH
    EGGH --- ---
    Ahoj, nemá někdo kvalitní čerstvej kratom na prodej - zelenej/bílej na povzbuzení výkonu a červenej na spaní? Kdyžtak PM, díky.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    jinak ja jsem taky naprosto negativni priklad uzivatele kratomu. kratom-makovy odvary-oxycontin-domaci odvykacka a po par měsíců cistoty jsem ted uz rok na buprenorfinu (2.5mg za dva az tri dny)
    patrim do kategorie vedome sebemedikace. letos jsem podstoupil psychologicka vyšetření a zacnu psychoterapie. doufam, ze se da ocekavat, ze důvod pro užívání díky nim zmizí.

jinak ten obrázek s těma dirama je podle me az moc zjednoduseny a i trochu chybny, přestože je to pěkne působící analogie, nicmene s dirama se člověk nerodí a ne kazdy ji vubec ma.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    HACECKO: jenomze oni maji uplne ty stejny testy ktery maj všichni a o tech rikaj, ze jsou fake. samozřejmě pokud někdo ber z netestovanyho zdroje, tak je to samozřejmě jiná.
    ja jsem mluvil s tim borcem z kratomie.
    nechape proc je stret zajmu byt prodejce a zároveň delat asociaci. návrh povinnyho testovani v jeho podani nedava smysl, nechape ani co jsou šarže...proste mu jde jen o to, vytvorit na oko dojem, ze je to vsechno v klidu, aby neprisel o zdroj prijmu.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    BBAN4N: Mě hned vybavila pohádka
    Locika (pohádka) – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Locika_(poh%C3%A1dka)
    ale druhé jméno rostliny je taky zajímavé ;)
    Locika kompasová - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití, pěstování - Bylinky pro všechny
    https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/byliny/2377-locika-kompasova-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti-pestovani
    díky za info...
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    BRKODLAK: tak zrovna upozornění na ty testy mi nepřijde tak špatný
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Díky za sdílení a držím ti palce :-)
    To co děláš zní jako dobrej krok. Určitě by pak stálo za to jít na nějakou regulérní terapii zaměřenou na tu vnitřní složku, kde zjistíš jakej motiv/ trauma tě vede k těm závislostem a jakou díru tím zaplňuješ. Jinak je možný, že to tam někde bude dřímat a v období zvýšenýho stresu to pak může být výzva a může to zase škodit. Z vlastní zkušenosti vím, jak podobný nedořešený věci potom stále narušují kvalitu života a vždycky se to někde projeví.
    Já jsem teď ve výcviku holotropního dýchání a jako člověk, co od mala hrotil psychedelika (který jsou btw. taky součást toho výcviku) musím říct, že jsem tím přístupem v holotropním dýchání hodně nadšenej. Člověk má v bezpečným prostředí v obklopení chápajících a zkušených lidí a za podpory skupiny, která je na stejné lodi, možnost nahlédnout vlastní stíny a traumata a dotknout se jich na emocionální úrovni, což může vést k jejich přijetí a integraci. Člověk může vyjádřit to, na co by normálně neměl prostor nebo odvahu. Náš učitel je mimochodem psychiatr, kterej pracoval se závislýma celej život.
    Další víc hardcore možností by mohla být Iboga, ale k tomu musí člověk nějak sám dojít a být na to připravenej.

Z jiných rostlin, který se dají oproti kratomu udržitelně užívat, pokud má člověk sklon k závislostem, bych zmínil Kavu Kavu a Lociku. Ty doporučím s klidným srdcem i lidem, kteří ulítávají na Kratomu. Jako když člověk chce fakt hodně, tak zneužije asi vše, ale ty rostliny jsou ohledně přívětivosti vůči uživatelovi a bezpečnosti jiná liga, než žravej Kratom, na kterej si některý lidi lehčeji navyknou.
    Nedá se to úplně silou srovnat s Kratomem, navíc Kava je celkem drahá záležitost, ale Locika se po staletí užívala v medicíně jako náhrada opiátů i na léčení závislosti a snažím se jí propagovat v Kratom komunitě pro lidi, kteří mají s Kratomem problém a hledají jemnější náhradu.
    Proto bych chtěl na Lociku poukázat, protože pro dost lidí by mohla být praktická.
    V podstatě to je silou a dopadama na život při nadměrným užívání takto od nejsilnějších: tvrdší opiáty - > pak je Kratom - > pak je Locika.. Locika je jakoby jemnější level, sedativní/ hypnotická rostlina, která ale nevytváří návyk jako Kratom a není to opiát/ opioid a navíc si jí každý může zadarmo nasbírat, jelikož roste celkem hojně všude v ČR.
    Zrovna jsem včera večer kouřil Mléč, velmi podobnou a zaměnitelnou rostlinu a v noci jsem měl zajímavej sen, kde byly i obří Lociky, který měly "dračí" stonky a celý se to odehrávalo v celkem mystický atmosféře tady v centru města v Č. Krumlově..

Kdyby někoho zajímala Locika, můj článek je zde:
    Locika - brána do světa snů
    https://www.soma-herb.cz/locika

Jinak nejsilnější mi přijde kouření extraktu v listech nebo pití rozpuštený pryskyřice nalačno a pak až tinktura, která je slabší. Dá se dělat samozřejmě i čaj z listů. V létě doporučuju si naříznout stonek a sebrat si vytékající pryskyřici.. Je to příjemná aktivita v přírodě :-) Nicméně obecně je to fakt hodně jemná rostlina, ale dělá mi dobře na nervovej systém, uklidní, zmírní mi bolest hlavy, skvělá na spánek a snění :-) Hrozně nedoceněná rostlina, kterou máme všude kolem sebe a lidi zbytečně jedou chemický opiáty. Samozřejmě Kratom je prostě silnější rostlina a chápu, že ten stav je specifickej a proto ho lidi mají rádi...
    VOP
    VOP --- ---
    No, tak já vám sem sdělim teda, že sem přesně ten příklad tý závislosti..)

Kratom 3 roky, poslední rok 5-6x denně 3g. Se závislostma mám problém celej život, dlpuho sem to měl teď hozený že prostě kratom substitut a "jen" kratom, v hlavě mi občas bliklo, že to asi není úplně dobře do sebe 5x denně rvát nějakej prášek, ale je to nebe a dudy proti těm sračkám co dřív a.. tak..

Na podzim sem pak brutál vyhořel v práci (socprac), nějak sem se chtěl jít řešit i po psychický stránce, narazil sem s tím, že mám jakoby duálku s tou závislostí/krat.. a nějak jsem si vyhodnotil, že prostě zkusím kratom ze života dostat.. byť teda ta motivace není uplně u mě obrovská, není tojako s chlastem a stimulantama, který prostě s člověka udělaj trosku, no.. taky si trošku řikám, že prostě možná sem ten člověk kterej prostě kratom potřebuje, potlařčení úzkostí, atd.. a jinak sem byl cv pohodě, touhu po chlastu nebo drogách prostě nemám (trošičku:D), baví mě být střízlivej (s kratomem), vbc mi nechybí ěnjaký vyndávání se na mejdanech apod.. nicméně motivace je i v tom, že obecně teď mám od toho vyhoření období, kdy mi není psychicky moc dobře, dost apatie, ztráta motivace, nejsem moc schopný něco dělat, když už si něco naplánuju, tak to pak nedám a eště si to vyčítám a je to eště horší.. začal sem chodit do Prev-centra (ambulantní adikt. služba), páč prostě se znám a vím, že sám a bez podpory to vysazení kr nedám.. postupně sem si uvědomil, že to holt asi nebude o tom "jen tak vyabstinovat od kratomu a pak bude vše OK", trošku mě to hodilo zpátky do toho, že ta závislost se mi táhne teda celym životem a možná po vysazení kratomu prostě se rozjede bažení po "zalepení se" něčim jinym, že se mi otevřou issues a úzkosti atd. Nicméně růžově teď na tom nejsem jak píšu výše ani teď s kratomem no.. a beru to jako příležitost to teď vzít vážně a jakoby jít fakt do sebe, vybastinovat krat ale udělat si pak prostě čas na sebe, pořešit si tu závislostní tematiku poctivě jak se má, doléčovák a skupina, atd. Nějak mi to nakonec všechno kliklo dohromady, uvědomil sem si, že mě třeba před 4 rokama hodně vytáhla práce, ale vlastně za tim furt byla nějaká nespokojenost s něčim a díra, i to se třeba projevilo v tom vyhoření, aneb myslel sem si že s kratomem jsem v poho, ale začínám to vidět trošku tak, že sem jím prostě jen tu "věc" zalepil, ale ona tam furt je a moc se jí nevěnuju, obcházim ji a valim dál. Nicméně, občas tam stejně zase problikne, jestli neřešim blbosti, jestli prostě nemám dál žrát kratom a bejt spokojenej, že sem aspoň jakžakž v "pohodě".

Btw, dost se mi taky dělo/děje, že jednou za měsíc a půl/dva mi úplně vysadilo tělo, nebo psychosomatika. Říkal jsem tomu chřipka bez chřipky - totální chcíplost, přišlo mi že mě nějak otekli oči, neschopnej ničeho, mlha v hlavě, ale prostě právě i dost fyzický.. doktoři mi ale nikdy nic nenašli že by bylo blbě.. je to tak na 4-5 dní, pak zas všechno ok ze dne na den.. nedělo/neděje se vám něco podobnýho? Páč nakonec jediný, co zbejvá, si tak říkám, jestli o není z kratomu. Prostě že člověk valí, vyčerpá tělo, který si to pak vybere.. no, každopádně to je taky jeden z důvodů, proč vybastinovat, byť to třeba nemusí bejkt z toho a může to bejt klidně jen psychický, nevim..

No, výše řečený by se hodilo asi spíš do nějakýho terapeutickýho auditka), ale to pozadí je imho důležitý..

Teď konkrétně k tomu kratomu a vysazování - stáhnul jsem to na chvíli na 3 dávky denně, což ale vlastně furt ten den pokryje. Dvakrát jsem zkusil vysadit úplně - dával sem k tomu algifen a gujacaran na potlačení svalovýho napětí a křečí, ale nic moc. Do rána sem nemoch spát, šílená tenze v nohách a těle, v 8 ráno sem si dal půl lžičky, aby se tělo sklidnilo a usnul sem. Zjistil sem, že sám to doma fakt nedám, chvíli sem si to vyčítal, ale holt tak to je. Vedle toho teda i velká závislost psychická, je t prostě obrovská berlička, jakmile mi něc nesedí, tak lup, kratom, a prostě sem si něco dal, takže teď to bude OK. S tím se budu muset taky hodně poprat.
    No, nasral sem se, 22.2. du prostě na detox do Bohnic. Zkušenst s tím mám, ale teda ne s Bohnicema. A sám bych to prostě nedal. Očekávám, že to bude tak na týden hellu ve fyzickým absťáku, nicméně pak přijde eště psychika, žít bez toho prostě dál.. ale snažím se být trpělivej a brát to krok po kroku. Nedjřív prostě vyabstinovat a jestli pak přijde něco dalšího, tak to budu řešit, až to přijde.

Tak, pardon že je to trochu pátý pře devátý, chtěl jsem to sem původně napsat nějak s rozmyslem, nakonec jsem to tady rychle vychrlil, tak to taky tak vypadá.

Jestli k tomu někdo něco máte, ideálně ne remcy ale motivaci, zkušenosti apod., určitě nahazujte, budu to potřebovat)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: mozna jsem zkonil to kde se to testovalo. zjistim a poreferuju.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: a neni to nejdriv v casaku a pak na netu? a nedelaj videa aji? jinak me to rikal typek co objednava po pul tunach a vim ze nesnasi vsechno vcetne marihuany.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: nene, mam to od velkoprodejcu kterych se ty testy vylozene tykaly. zkusim zjistit vic. zatim vim ze tam testovali 3 zdroje.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BBAN4N: crowley, ten emocni satanista? loose
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: prej byl ted kratom v dtestu, nemate nekdo odemcenej ten clanek?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    Btw. ta achillova pata se projevuje tím, že u ní vítězí starší vývojový centra mozku. Většina drog funguje tak, že více či méně vypínají/oslabují prefrontální lalok (logika, plánování, rozhodování, to co nás dělá lidmi) na úkor starších částí (plazí mozek), které jedou na základní pudy (hlad, žízeň, rozkoš, fight or flight atd.). Tzn. pokud se někomu opakovaně stává, že se rozhoduje iracionálně (užívá něco i přesto, že je aktuálně nevhodná doba, bude to mít nepříjemné následky druhý den v práci, dal si už ten den několikrát a stejně si nemůže pomoct a opět to přežene atd.) tak u něj vítězí ta zvířecí část. Sloupnout ten civilizační nános a vypustit pudy z vodítka je samozřejmě velkej rajc, akorát s dost očekávatelnýma konsekvencema v tom "lidským" světě, pokud se z toho stane primární modus operandi.

Mozek si zároveň pamatuje tu vychozenou cestu a rád jí opakuje, čím jednodušší (přežeru, vyhoním, vykalím), tím zrádnější. Protektivní faktor - čím pestřejší a širší paleta toho, co člověku poskytuje potěšení (přátelé, sport, sex, kultura, koníčky, vzdělávání atd.), tím lépe a naopak. Když má někdo jen kratom a komp, tak tam mozek nemá moc z čeho vařit a je dopředu jasný, jak to dopadne. Samostatnou kapitolou je skrytá sebemedikace, kdy užívání čehokoliv řeší akorát následek, zatímco příčina vyhnívá či metastázuje.

Dobrý cvičení je např. naučit se říkat ne při jakékoliv i zdánlivě nepodstatné činnosti a odsouvat jí, čímž se mozek učí zvyku nepodléhat momentálním rozmarům. Na tohle téma dobře mluví tento neurovědec, kterej má dar ty poznatky z téhle oblasti přeložit do lidského jazyka a zasadit do praktického použitelného rámce. Obecně mám k videím tohoto rázu (jak se zdokonalit, být efektivnější blabla) nedůvěru, respektivě mě nezajímají, ale tohle je dobrý, pokud to máte podobně, tak se nenechte odradit prvním dojmem a předsudky.

"This episode serves as a sort of “Dopamine Masterclass”. I discuss the immensely powerful chemical that we all make in our brain and body: dopamine. I describe what it does and the neural circuits involved. I explain dopamine peaks and baselines, and the cell biology of dopamine depletion. I include 14 tools for how to control your dopamine release for sake of motivation, focus, avoiding and combating addiction and depression, and I explain why dopamine stacking with chemicals and behaviors inevitably leads to states of underwhelm and poor performance. I explain how to achieve sustained increases in baseline dopamine, compounds that injure and protect dopamine neurons including caffeine from specific sources. I describe non-prescription supplements for increasing dopamine—both their benefits and risks—and synergy of pro-dopamine supplements with those that increase acetylcholine."

Controlling Your Dopamine For Motivation, Focus & Satisfaction | Huberman Lab Podcast #39
    https://www.youtube.com/watch?v=QmOF0crdyRU
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    HACECKO: "levnejsi kratom nez mame my je sracka" "seno pochcany opicema" "chybejici testy"
    navic ten curak majitel kratomie, se nejak vecpal do hlavy ceskoslovenske kratomove asociace a ani nechape, ze je to stret zajmu. Vítek patří taky ke kratomii, padl i napad, ze ten mental bude tváří asociace. Prostě je to párek čuráků, co si tim chtej jen hrabat na svuj pisek a pomoci pozice kratomove asociace co nejvíc monopolizovat a odstavit konkurenci, coz dopadne nejvic na maloprodejce. spíš od toho čekám rychlejší spád zákazu.
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    BRKODLAK: a konkrétně?
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Aha, já měl za to, že jsem někde kdysi četl řádky, kde vyloženě říká, že má všechny drogy pod kontrolou a je největší king :-)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    BBAN4N: ad Crowley - on věděl, že to neukočíroval, opakovaně se pokoušel neúspěšně přestat a přiznával to jako jednu ze svých největších slabostí/selhání. Při bližším seznámení z jeho osobou nejlépe skrze několik různých životopisů se ten zjednodušující bulvární obraz začne trochu rozpouštět. Ono to často není tak žhavý, jak to vypadá z různých (dez)interpretací jeho života a díla jeho fanoušky, pisálky apod. (kteří ho s oblibou používají jako projekční plátno svých strachů apod.) Možná se mu to kopalo s jeho proroctvím o tom, že "take strange drugs and drink wine and wine of foam, it should not harm you".

S kratomem to má ale paralelu, protože on byl víceméně podobnou obětí toho přístupu "je to v pořádku, můžete to bez následků užívat", akorát mu to nevnutila ezobusiness komunita, ale doktoři. V té době se předepisování heroinu na asthma, kterým trpěl, považovalo za legitimní a bezpečný způsob léčby a závislostní potenciál nikdo moc neřešil. A on si ho uvědomil až už bylo pozdě (tzn. že závislost nebyla důsledkem jeho poživačnosti nebo nezodpovědnosti, ale následkem jeho celoživotního boje s nemocí), jeho závislost je prostě jen důkazem toho, že ač se to někomu líbí či ne, tak to byl člověk se svými přednostmi i slabostmi. Každopádně v jeho "odvětví" podobně významných a zásadních postav moc není, což většinou uznávají i jeho nepřátelé...velká osobnost může vrhat velký stín
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam