• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    Zkoušel jsem přestat ala cold turkey ale po 2 dnech rýmy, bolestí a všech těch sraček jsem se rozhodl pro postupné snižování a nahrazení neopiodnimi smart drugs. Aka piracetam, Cholin, karnitin, valerian, atd. Po těch 2 dnech jsem hned přešel na poloviční dávky a už jen 3krat denně.... Sjel jsem nějaký info z webu ale moc jsem nepochopil na kolik gramů se musím dostat abych mohl vysadit úplně... Kratom je super ale já jsem závislostni typ... Je tady někdo kdo dokázal snižovat? Existuje někdo krom banana :) kdo umí kontrolovat užívání kratomu a je to vůbec možné když už jsem měl závislost... Bohužel nikdy jsem nevážíl množství a byl jsem cca na 5 dávkách vrchovate lžičky za den.... Teď už jen to snížení mě děsně bolí a jsem celý den nedomrdlej. A chci se zeptat jestli vlastně kdybych založil blog o kratomu kde by se otevřeně mluvilo o jeho užívání jestli poruším zákon? Zdá se mi že ty rizika se tutlaji ještě víc než účinky. Ty Američani to mají úplně dovolený všechno veřejné a maj krejdom na každé benzínce???
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    fresh stash boyz
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    BRKODLAK: super,dik,dostuduju...njn jatrum nejvic skodi zivot sam,takze je vse ok :))
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    HUZWA: jsou to leky, ktery jsou rozkladany cytochromama, který kratom inhibuje. z hlavy nevim, to chce pribalovej letak a google, kazdopadne z klasicke dvojky paralen-ibalgin se to jednoho z nich taky tyka, ale ani za nic si nemuzu vzpomenout, kterej. Každopádně takovou interakci nezaregistrujes, jenom to skodi jatrum, pripadne dalsim organum v zavislosti na delce vystavovani se temhle kombum.
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    BRKODLAK: jake leky by to mely byt? z leku na Rp. jsem zkombinoval Aulin,Tramal,naky benza(Neurol,Oxazep.),Dorsiflex a Viagru a vse zabralo jak melo a zadnou interakci jsem nezaznamenal..za to kdyz dam Ibalgin na kratom, tak me tak na dve hodky prepadne desna unava,ze si vzdycky vzpomenu na starej dobrej Rohypnol :) ale pak to prejde a jsem fit...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MARTYZAN: taky jsou nebezpecne nektere lekove kombinace s kratomem, a obecně kratom hodne odvodnuje, jinak zatim z dostupných informací obecně kratom může mit negativní vliv na játra (u male skupiny lidi)
    MOJMA
    MOJMA --- ---
    THEON: Díky všem za odpovědi, neberu ho v velkým množství (max: 6g/den, 3 x do týdne). Tak to bude asi v pohodě. O srdce strach nemám.
    MOJMA
    MOJMA --- ---
    FARFELOO: Játra nebolí ...
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    FARFELOO: Myslím si, že to spíš mohly ledviny, zvlášť v kombinaci s alkoholem.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MOJMA: Nemám žádný research, ale bolesti v oblasti jater jsem po 2 letech užíváni občas cítil. Nešel jsem nakonec na žádný testy, ale od doby co jsem K přestal brát bolesti zmizely. Stejně jako kruhy pod očima apod.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DUDEL: Ja si pokazdy raději vyčistil zuby po kratomu, precejenom je to shit co zaleze všude.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    DUDEL: Kdyz to budez zrat suchy tak ti zustanou zeleny.
    THEON
    THEON --- ---
    MOJMA: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK548231/

Ve srovnání s alkoholem bych skoro jistě tvrdil, že minimální :) Co může ale být problém je, že (pokud to chápu správně) Kratom zpomaluje metabolismus, a tím pádem i odbourávání právě např. alkoholu - což potom může mít jak kdyby sekundární škodlivost na játra.

Ale obecně z toho, co jsem načetl, tak mám pocit, že tyhle účinky se začínají projevovat až při fakt vysokých dávkách a dlouhodobém užívání - i ta zmíněná škodlivost pro srdce, tak to byly případy, kdy ten Kratom jeli X let každý den, pravděpodobně v kombinaci s jinými látkami, a dělo se to skrze vysoký tlak a tachykardie (viz třeba https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8504575/), tzn. jestli bereš Kratom tak, že ti každodenně srdce musí makat extra, tak se to na něm za nějakou dobu podepíše, no :)
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    ked sa bavime o tychto zdravotnych dosledkoch. myslite ze ma kratom nejaky vplyv na zuby?
    XARGH
    XARGH --- ---
    MOJMA: rekl bych, ze pri beznem davkovani mizive. narazil jsem na jeho potencialni skodlivost pro srdce, ale znamej lekarnik tu odbornou studii, co jsem k tomu nasel, oznacil za neprukaznou...
    MOJMA
    MOJMA --- ---
    Nevíte jak moc kratom obecně zatěžuje játra?? Třeba ve srovnání s alkoholem?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: jo a třešnička na dortu je jeho karta řidiče - ale jako šéf s nim byl spokojenej... :(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    J_A_S_O_N: no já hlavně doufám že mu za to přitopí

jinak prostě typickej psychopat za volantem ještě okořeněno takovym tim typickym ubohym debilnim "kdybych nejel po městě 103 KM/h tak bych přišel o práci - jo a jinou nemůžu bo sem nemocnej"

Tyvole zavřít, vzít papíry na 10 le t a at si klidně chcípne hlady zmrd.
    SUK
    SUK --- ---
    J_A_S_O_N: Jakoze s trema zakazama jezdit stovkou na cervenou? To uz zakazany je ;)
    J_A_S_O_N
    J_A_S_O_N --- ---
    Ještě víc takových a zachvíli nám to zakážou 🙉 jedná se o poslední odstavec

Řidič jel na žlutou a usmrtil chodce, který šel na červenou. Hrozí mu osm let - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/ridic-semafor-cervene-zlute-svetlo-chodec-nehoda-smrt-soud.A220518_101548_praha-zpravy_iri
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam