• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    VYHULENY_UFO: S Marihuanou mám mnoho zkušeností a v mnoha podobách:-) ale nehulím už víc jak 10 let, spouštěla mi schizofrenní stavy a úzkosti.
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    HARVIE: Já jsem na kratomu odvyknul nejen úplně od cigár, ale také úplně od alkoholu a od víkendového užívání kokainu. Všem závislákům bych ho doporučil.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    BTW Tady tvrdi, ze odvyknul z cigar pomoci kratomu: https://erowid.org/experiences/exp.php?ID=101814
    VEHUIAH
    VEHUIAH --- ---
    Slyšeli jste někdo o vapování kratomu? Máte někdo zkušenost, nebo informace? Děje se to, funguje to?
    VOP
    VOP --- ---
    Hm tak co rychle koukam na ten článek na webu 24, tak to dopadlo přesně jak jsem se obával.. a respondenta si koukam sehnali nějakýho, co jim do toho nestoural..

Jako regulace od 18, jas.. proč to u chlastu jde a u jinejch věcí ne??

Plus by mě zajímaly přesný statistiky - tisíce konci v nemocnicích, rly?
    Jako já vím že Bohnice nejsou jakoze přímo nemocnice, ale byl jsem jejich druhej pacoš s kratomem..

V tom článku je tuna nejasnejch spojitostí imho.. "50 úmrtí s kratomem", to je jako co.. a vůbec, Frydrich ať mi taky políbí prdel))

//Nebo sme tady v naky bubline kdy si přinejhorším maximálně tak v pohodičce resime komu jak jde nejde vysazovat, když už se mu to nechce žrát, a kolem fakt jedou smrťáky?
    VOP
    VOP --- ---
    INK_FLO: mě tam chtěli na rozhovor, asi jakoze na ukázku "jak to může dopadnout". Nakonec jsem odmítl, asi hlavně kvůli tomu, že jsem imho extrémní pripad (kdy za ujetí si na kratomu "muze" nebo teď už spíš "mohlo" moje osobnostní zavislostni nastaveni) a nechci prostě kurvit kratomu pověst, kor ve světě, kde se vesele prodava věc jako chlast. Mě ta ostrakizace všeho jinyho než je chlast fakt strašně sere. Ten redaktor zněl chvilema pricetne, jakoze to chápe, ale pak zas mudroval že "můžou si to kupovat i děti" a "startovní droga", no - což je za mě taky k diskuzi/demence - osobně budu radši když si puberťák svoji rebelii a touhu experimentovat ukojí koupí kratomu než aby si stejně sehnal bokem něco jinyho - což sem se redaktorovi taky snažil vysvětlit a sondoval, jeslti by mi třeba nedal prostor říct i naky názory, ale holt nejsem odborník no, jsem jen (byvaly) uživatel))

Tak sem zvedavej co z toho nakonec vzniklo, měl tam prý být aspoň např. Voboril a zmínit naky rozumny věci.. bhzl na to teď nemrknu a jsem na dovo.. nějak zminoval prave i to že co vyzjistil tak diskuzi hodně kurvej ty provozovatelé automatů, který nekoukaj nalevo napravo..

Bohužel to vypadá že ten chystaný postup, že se vytvoří naka zvláštní etnobotanic skupina latek, holt neklapne.. já si říkal ze je to moc příčetný.. nknc asi holt klasika, MZ by se s tím muselo moc vymýšlet, radši to prostě zakážou, nic jinyho neumej//

(Pardon esi to v těch odkazech a 168 vsechno je, jen jsme chtel rychle napsat postřeh nakej..)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VYHULENY_UFO: kurva rozšířený to je už od 00... Jen žádnou piču nenapadlo si na tom udělat komerc sociální byz aby si mohl doma udělat novou kuchyňskou linku a koupit si na víkend ťapku

Co durman nebo povijnice nachová. to by taky někdo mohl hodit do mašin
    THEON
    THEON --- ---
    A do třetice https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3535215-mladistvych-zavislych-na-kratomu-pribyva-utraceji-tisice-konci-v-nemocnici-je

Novinka je pro mě spíš teda, že se tím ČT vůbec zabývá, i když:
    „Opakovaně jsme navrhovali, aby se kratom zařadil mezi návykové látky. Je skupina odborníků na Úřadu vlády, kteří to diskutují. Stále tam není shoda,“ popsal mluvčí ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob.

Podle něj ale i přes trvající diskusi ministerstvo zřejmě zařadí kratom do novely vyhlášky o seznamu návykových látek.

Nějaký vývoj, nebo jen aby to hezky znělo? (:
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    reportáž o kratomu "dětská droga" od 08:55

9. říjen - 168 hodin | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/222452801101009/
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ten kdo to dal do těch matu a vymyslel fb dealing by měl jít fakt chcípnout do Ruska .gratulky

XCIDER
    XCIDER --- ---
    Zizkov couro!

BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: kezby, to by aspon za neco stalo, ja jsem si jenom dovolil zaplatit pokuty za jizdu nacerno dva mesice po ulozeni.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    new fresh stash a dve exekuce na krku. plz help :D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    SPOUSTA: kamo to si mam vsechno pamatovat v dobe googlu, cypd něco, hledej. je to vsechno z rodiny P450
    SPOUSTA
    SPOUSTA --- ---
    Brkodlak: "kratom inhibuje tři cytochromy" - jaké, můžeš pls napsat?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    BRKODLAK: rozhodne je to i o davkovani, takze budem radi kdyz se podelis o zkusenosti... kolik rivotrilu s makovym odvarem je potreba dat neprijemny kolegyni do kafe abys ji zacal zvladat? vyresilo to ten problem jen prechodne, nebo od ty doby uz neprisla do prace?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FRONEMA: s druhou casti nemůžu souhlasit. psychiatrovi rozhodne nerikat, cytochromy si zkontrolovat, protoze pokud by to problem byl, tak se to ukaze az treba za par let. kratom je zatim suvenyr. doufam ze to nezerete.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PAN_GAZPACHO: rivotril jak uz bylo receno neni antidepresivum a pokud vim tak doporuceni je nebrat to ve stejnej den, kvetiapin taky ne to je antipsychotikum ale pokud vim, pouziva se i pri uzkostech. O tom tretim nic nevim.
    Brintellix beru (15mg rano) a kratom si davam jednou za tri dny a zadnej problem. Taky beru trittico (200mg vecer) a taky zadny problem.
    Kratom je legalni takze myslim ze je ok se na to pripadne zeptat psychiatra co ti to pise
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CDR: poslední roky života často přemýšlím, co je skutečně nebezpečná kombinace v reálu, a co se považuje za nebezpečný jen ze součtu účinků. taková svatá trojice, kterou se straší (opioidy+benza+alkohol), mě osobně jedno období držela těsně nad vodou, a nikdy jsem neměl sebemenší pocit, že by bylo něco špatně (kontinuálně si měřím tep smart hodinkama), nikdy ani náznak utlumenýho dýchání, žádná nevolnost, ani špatnej tlak. a to jsem do toho obvykle ještě i nemálo kouřil trávu. možná je to o dávkování, ale nakonec mi přijde, že z toho je nejnebezpečnější alkohol, kterej tě dokáže zabít i sám, když na to přijde (samozřejmě nepočítám nitrožilní užívání heroinu, tam jsou čísla celkem jasný, ale bavíme se o kombinacích, že)
    kratom s rivotrilem a lokem makovýho odvaru mi zase pomohl zvládat nesnesitelnou kolegyni, ale všechny tři věci jsem si dal míň, než kdybych si dával jen jednu samotnou.
    každopádně kratom a rivotril nepovažuju za něco nebezpečnýho (u silnějších opioidů s rivotrilem už bych si ale dával pozor)

hlavní riziko kombinace kratomu a farmak tkví v jaterních enzymech. kratom inhibuje tři cytochromy. u každého léku se píše, jakým cytochromem je rozkládán. pokud je to nějaký z těch inhibovaných, měl by se člověk kombinaci vyhnout. účinná látka léku pak není odbourávána a může se hromadit v oběhu a v nejhorším poškodit játra, případně i další orgány.
    jinak samozřejmě bych si dával pozor i na mechanismy účinku. kratom kromě opioidních receptorů uvolňuje dopamin.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam