• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    BRKODLAK: rozhodne je to i o davkovani, takze budem radi kdyz se podelis o zkusenosti... kolik rivotrilu s makovym odvarem je potreba dat neprijemny kolegyni do kafe abys ji zacal zvladat? vyresilo to ten problem jen prechodne, nebo od ty doby uz neprisla do prace?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FRONEMA: s druhou casti nemůžu souhlasit. psychiatrovi rozhodne nerikat, cytochromy si zkontrolovat, protoze pokud by to problem byl, tak se to ukaze az treba za par let. kratom je zatim suvenyr. doufam ze to nezerete.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PAN_GAZPACHO: rivotril jak uz bylo receno neni antidepresivum a pokud vim tak doporuceni je nebrat to ve stejnej den, kvetiapin taky ne to je antipsychotikum ale pokud vim, pouziva se i pri uzkostech. O tom tretim nic nevim.
    Brintellix beru (15mg rano) a kratom si davam jednou za tri dny a zadnej problem. Taky beru trittico (200mg vecer) a taky zadny problem.
    Kratom je legalni takze myslim ze je ok se na to pripadne zeptat psychiatra co ti to pise
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CDR: poslední roky života často přemýšlím, co je skutečně nebezpečná kombinace v reálu, a co se považuje za nebezpečný jen ze součtu účinků. taková svatá trojice, kterou se straší (opioidy+benza+alkohol), mě osobně jedno období držela těsně nad vodou, a nikdy jsem neměl sebemenší pocit, že by bylo něco špatně (kontinuálně si měřím tep smart hodinkama), nikdy ani náznak utlumenýho dýchání, žádná nevolnost, ani špatnej tlak. a to jsem do toho obvykle ještě i nemálo kouřil trávu. možná je to o dávkování, ale nakonec mi přijde, že z toho je nejnebezpečnější alkohol, kterej tě dokáže zabít i sám, když na to přijde (samozřejmě nepočítám nitrožilní užívání heroinu, tam jsou čísla celkem jasný, ale bavíme se o kombinacích, že)
    kratom s rivotrilem a lokem makovýho odvaru mi zase pomohl zvládat nesnesitelnou kolegyni, ale všechny tři věci jsem si dal míň, než kdybych si dával jen jednu samotnou.
    každopádně kratom a rivotril nepovažuju za něco nebezpečnýho (u silnějších opioidů s rivotrilem už bych si ale dával pozor)

hlavní riziko kombinace kratomu a farmak tkví v jaterních enzymech. kratom inhibuje tři cytochromy. u každého léku se píše, jakým cytochromem je rozkládán. pokud je to nějaký z těch inhibovaných, měl by se člověk kombinaci vyhnout. účinná látka léku pak není odbourávána a může se hromadit v oběhu a v nejhorším poškodit játra, případně i další orgány.
    jinak samozřejmě bych si dával pozor i na mechanismy účinku. kratom kromě opioidních receptorů uvolňuje dopamin.
    CDR
    CDR --- ---
    to je asi dost o nátuře, někteří lidé vyloženě vyhledávají nebezpečné kombinace
    Já jsem třeba zvyklý ve všech stavech chlastat (či pochlastávat).
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    PAN_GAZPACHO: No minimalne s tim Rivotrilem bych byl hodne opatrnej, protoze to narozdil od tech 3 zbylejch je benzak. A kombinovat tlumivy latky asi nebude zrovna dobrej napad.
    PAN_GAZPACHO
    PAN_GAZPACHO --- ---
    Máte někdo zkušenosti s uzivanim kratomu společně s antidepresivy typu Rivotril, Kvetiapin, Agomelatin nebo Brimtelix? Popr. jaké jsou rizika a proč?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    KRATOCHVILE_ORG: dik, opravim
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MARTYZAN: ja a id kratochvile spravcujeme uz nekolikatou inkarnaci prvni facebookove skupiny kratomove cz/sk komunity, drive uživatele kratomu, ktera pred asi třetím zrušením dosahla 2 700 clenu. momentalne se skupina kvuli fizlbookovskym praktikam jmenune Uživatelé bažiny V.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    Hele o co tady jde?😃
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    KRATOCHVILE_ORG: Luku, jsem tvuj otec. :D
    ne diky, ja uz myslel, že jde o nějaký puč:D
    KRATOCHVILE_ORG
    KRATOCHVILE_ORG --- ---
    @BRKODLAK Správcem ty stal ses nyní. Chyby byly napraveny, ó pane brk. Zři a panuj.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    otazka je, proč po tech letech spravcovani v bazinarich číslo pět jsem jen radovej plebs?
    KRATOCHVILE_ORG
    KRATOCHVILE_ORG --- ---
    Btw, název této skupiny je špatně. Jsou tam prohozený y/i. Správně se ten strom jmenuje Mitragyna speciosa :) :D
    KRATOCHVILE_ORG
    KRATOCHVILE_ORG --- ---
    Čaukoo, fungují tu nějaký interní pravidla pro tento thread? Jestli jo, kde se dají sehnat? Nějak to tu asi nevidím
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    nepotrebuje nekdo kratom? :D musim zatahnout najem, zoufalstvi, ja vim.
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    CDR: jj, mas recht, produkty zlucniku a bilirubin je soucasti a dostane se do nich z jater...
    zena (MUDr) celkem koukala, kdyz prvni ranni otazka byla:co dela hovno hnedy:))
    CDR
    CDR --- ---
    HUZWA: no vždyť :) bilirubin je součástí zluci
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    CDR: zluc dela hnedou v hovne
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CDR: krizova tolerance rozhodně je, ale ze by zustavala naporad...
    ja byl závislej na odvarech, oxykodonu, buprenorfinu, a když jsem vyabstinoval buprenorfin tak po trech tydnech mi zase stačily 3g kratomu jak na zacatku. vis jak je to s opiatovou toleranci, rychle nahoru, rychle dolů a proto se tak casto lidi prestrelej po pauze...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam