• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    TALPENNY: Jde. V preambuli SKPV protidrogovyho je lez jako vez. Zenska s 11 lety praxe na protidrogovym mi rekla, ze jde hlavne a predevsim o dan. uniky statu. Ochrana zdravi je jen zastupna vec.

Ten model s tim “kup si co chces”, v lekarne, vis co presne, v pripade “tvrdych drog” (ja tohle deleni nemam rad a i neuznavam) v nakym limitu, se mi libi, a chtel bych ho. Alá severske zeme s tvrdym alkoholem. Ted nevim jestli Swedsko, Dansko, Norsko… nekdo z nich to tak ma, ze mas snsd flasku na tejden na obcanku ve specialnim obchode.

Jako vsechno na svete se da nako obejit. Prototenhle system musi spolehat na alespon dilci zodpovednost a edukovanost lidi.
    Prave proto, aby 18nactka si na svy narozeniny hned nesla pro meth do lekarny, protoze je naucena si od 12ti “uvevovat” kratomem.

A to neberu v potaz, co si mladez -18 obstara bokem.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    VYHULENY_UFO:

:) to vcelku nerozporuju ale tady má soudružka zrovna pravdu . S pár lidma z těchto lokalit a něco návštěvama jsem měl tu pochybnou čest osobně tedy vpodstatě přesně jako v článku . Místní indiáni, rozmlácený baráky, pocit návratu někam do roku 90 a v příbuzenstvu lidi co měli ve čtrnácti historii typu piko, chlast, toluen, pohlavní choroby a věci podružné.

RUSHACK:

Máš částečně pravdu ovšem IMO co se týká světa kolem drog a jejich regulace zapomínáš na astronomické příjmy businessmanů jistého druhu a vůbec jejich velmi širokého okolí :)
    Rozumná regulace jako třeba zákaz Kratom automatů před ZŠ apod. je určitě na místě. Co se ostatních pochutin týká "prodej od 18ti let" a samozřejmě "prodej pouze od 18 let na určených místech (lékárna ) odborným personálem s příbalovým letákem na 5 A4" vyřeší řadu věcí .

Zejména zmizí In faktor zakázaného ovce, Lidé s Igelitkami a vůbec Zombie Towns, vloupačky, Elpasa, majoritní část krádeží v obchodech, otlemení traficantes před nočními kluby a kolem. Plus samozřejmě OD mrtvoly co jim nějakej dement prodal místo jejich oblíbené pochutiny Fentanyl.

No a příslušnej aparát bude řešit ilegální prodej ve frame ála Úřad pro Tabák, Alkohol a Jiné Látky". Abrakadabra - na scéně se objevuje slušně oblečený zákazník co příliš neholduje firemníkm akcím, je štíhlý a lehce pobledlý a po práci vždycky spěchá domů. Řada problémů je pryč.

K čemu mladí v budoucnosti sklouznou anebo nesklouznou je IMO čistě jejich problém a odmítám si pokrytecky nalhávat že mě zajímá jestli sousedovic Václav s Jiřinou konzumují po práci alkohol anebo hulí H z plechu což jsou notabene obojí velmi tvrdé drogy . Hlavně s tím nebudou obtěžovat ostatní a stát se zbaví nejen značné části "pouliční" kriminality ale taky mafošů a navíc si zajistí astronomické příjmy.

Nebudeme si tady snad nalhávat že nejde v první řadě o prachy, ne :)
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    TALPENNY: Obecne vzato to neni o latkach samotnych ale o zavislostnich vzorcich chovani a jejich dopadech na jedince, rodiny a celou spolecnost.
    Umim si predstavit, ze pokud si 12ti lety lidi vypestujou takhle mladi navyk, skouznout v budoucnu k necemu co ma obecne horsi dopady po vsech strankach, bude pro ne snazsi.
    Proto si myslim ze je regulace na miste. Hodne lidi, bez ohledu na vek se sebemedikuje ledascim, ale jen maly zlomek z nich se pidi po tom, proc maji tu potrebu. Pak svet bohuzel vypada tak, ze mame hromadu zavislejch na vsem moznym a na otazku proc to delaji, ti odpovi, ze je to bavi.
    Me by treba zajimalo, kolik lidi co bere pernik ma ADHD ale nemaj dg. Podle me hromada. To, ze pak ustrnou v zavislosti je uz jejich vina. Lze brat Lisdexamfetamin na predpis. Treba. Chce to ale resit svoje problemy a podivat se jim do oci, a ne bejt sociopat. Je to duvod, proc je svet okolo drog a jejich regulace ci zakazu takovej, jakej je.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zkusila jsem kratom a jistou nepříjemnost účinku (takovou rozklepanost) a chť nechci znova opakovat.

Máte někdo zájem? Odebrány cca 2 lžičky a někde doma ještě najdu druhý nenačatý. Mohu zvážit rozdíl v hmotnosti celého a načatého.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MARTYZAN:

Tak to máš s dalšími pokud dobře počítám osmi palečky IMO vcelku problém s vyhodnocením informací v psanym textu . Anebo se vzhledem k věkovému průměru na Nyxu příliš pohybuješ v rodičovské realitě lidí z roku 1970 . Tedy to trošku rozeberu :

Ufon se tu u něj dost nezvykle děsil nad ohroženými dětmi co jejich spolužáci zapíjejí Kratom energy drinky atd . Tudíž jsem si jenom dovolil podotknout že na základkách zejména v některých regionech nezřídka dost jelo a jede hulení . Anebo třeba taky perník, toluen a chlast :)
    Obklopený párnem. Není potřeba perník zkusit, aby vám změnil život | Deník Alarm
    https://denikalarm.cz/2022/11/obklopeny-parnem-neni-potreba-pernik-zkusit-aby-vam-zmenil-zivot/
    "...Od sedmnácti Šeďák dobrovolničil a pracoval v neziskovkách, kde dělal s problémovou mládeží. V nízkoprahovém centru pro děti a mládež celé dny poslouchal problémy kluků a holek ze zdevastovaných rodin, kteří často hledali útěchu v lepidlech, drogách a alkoholu. .."
    ...

Takže za mě bylo vhodné zmínit že zejména oproti posledním zmíněným pochutinám je Tento Týden In Kratom IMHO limonáda . Dále jsem taktně podotknul že být rozklepaná smažka a "sociál " je dnes daleko méně In než tomu bývalo kdysi kdy školní mládež oslovoval kdejaký rapující dealer případě vychlastaný dement . Pokud ne rovnou smažka par excellence .

Velkým Vzorem je dnes cvičící rapper s bičiz a drahými hadry v kvalitní restauraci případně s kamarádem sportovcem a Kratomem . Anebo opět tématický Kratom a Energy Drinky propagující profesionální sportovci - YouTubeři rovnou v tělocvičně .
    No a Gym a chvíli " z frajeřiny" Kratom + energy drinky ( když tedy pominu související rovinu i masivního prznění hudebního vkusu etc. ) mi v porovnání s například ožíráním se a hraním ježka na školách v přírodě anebo rovnou piku na Technu u Kravína pod záminkou spaní u kamaráda tedy nepřijdou vůbec jako krok špatným směrem .

Za mě tedy tolik k Velkému Ohrožení Rodin s Dětmi vol. 126 v podobě Kratomu a Energy Drinků . Demenci a nenažranost příslušných prodejců s automaty tímto v žádném případě nerozporuju :)

Ještě něčemu zde čtenáři nerozumí :) ?
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    TALPENNY: vubec nerozumim co si tim chtel rict...
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    VYHULENY_UFO:

Chceš prodávat - otřep se. Bueno s tim nemám problém .

Např. v UK běžně potkáváš jedenáctiletý s raketou v hubě a na základkách tady v některejch regionech i prej poměrně masivně jede piko . Nejsem si úplně jistej jestli je Kratom s energetákem na sportáka ála Brichtalk a další hvězdy Clashe (hlavně ale před vyvinutými spolužačkami co místo toho sledujou jestli píše Ibrahim a nepadaj followers :) nějakej zásadní krok špatnym směrem .

Třeba proti našemu mj. ožírání se pochutinama typu Mixela a fajfkama s Yin Yang s JXD "Marihuanou" v kapse . Bahno je limonáda co stejně drtivou většinu přestane bavit.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Asi jo, firmy co jedou po tunach, ty to určitě nepoloží. Určitě je s tím něco třeba dělat třeba, regulovat.
    Chlast je kapitola samo sobě...nechápu proč jsou na bezinkách třeba panáky v plastu atd. Reklamy bez omezení všude celý den...to je mnohem větší zlo. To by se mělo regulovat především.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Nezbývá než souhlasit ale 200tis za povolení je fakt randál.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    Od prosince už nebude taka jednoduché si pořídit
    Distributoři psychomodulačních látek i jejich prodejci by museli mít povolení, které bude podle novely vydávat ministerstvo zdravotnictví. Správní poplatek za zahájení řízení o vydání povolení k nakládání s těmito látkami má činit 200 000 korun. Stejný by byl za každý e-shop a 20 000 korun by hradil prodejce za povolení pro každou provozovnu.
    Senát schválil novelu o návykových látkách | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/omezeni-prodeje-kratomu-nebo-konopi-senat-schvalil-novelu-o-navykovych-latkach_2410091319_cen
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    Češi prej druhý největší odběratel :))). Jsem zvedavej na celej dokument.

SBĚRATELÉ KRATOMU (2024) | Teaser
    https://youtu.be/sFzxZSYSFqE?si=Rbt4ofkyVh1o4XC6
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    JAKUBFEYNMAN: Ja kupuju u nemocnice sv. Anny v Brne.
    Hybesova ul a i zastavka jak se to jmenuje netusim.
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    Zdar, mimoběžný dotaz - kupuje někdo v ČR rapé? A pokud ano, kde?
    JAKUBFEYNMAN
    JAKUBFEYNMAN --- ---
    Doporučíte nějaké ověřeného nepředraženého prodejce?
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    ZEDRALEK: Prasek vzdycky. A vzdy original pytel z kramu, nekdy rozdelanej.

U nas to neni zakazany, takze vychazim z toho, ze je to pri kontrole u prdele, protoze vlastne nedelas nic spatnyho. Pochybuju, ze budou chtit ztracet cas otazkama kam v Schengenu letis, protoze mas s sebou kratom.

Hele obcas se to stane omylem no. 🙂
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    RUSHACK: a tablety alebo prášok? Ja takto omylom prepašoval drticku s hasom až do Mexika:D uvidel som to až na röntgene na letisku
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    ZEDRALEK: Omylem jsem ho propasoval letadlem do VB. Zjistil jsem to ve vlaku z letiste. Za me uplne v pohode. Vozivam si s sebou celkem casto i do jinych zemi a nikdy jsem nemel jediny problem (v ramci Shengenu a VB). Kontroly na prazskym letisti byly vzdycky uplne v pohode. Nikdy je to ani nezajimalo. (vzdy jen prirucak).
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Pokud to tam neni legální, tak bys automaticky podstupoval nějaký riziko (třeba už jen, že s tebou budou řešit nějakej pytlík a uletí ti kvůli tomu letadlo, což je samozřejmě nepříjemný).
    Obecně se to má tak, že to zařízení na letišti vidí dutiny a tekutiny, takže pytlík by mohl bejt docela podezželej. Pokud jedeš s nějakym malym množstvím něčeho, s čím cestovat nemáš, je vždycky lepší mít to u sebe, třeba nějaká náprsní kapsa a musíš bejt připravenej na naprostej poker face a na tom, že je případně přesvědšíš o tom, že sis to tam nechal buhví kdy a zapomněl na to. Milosrdná lež:) Pokud si nejseš jistej, že bys to dal, tak to radši nedělej. Nicméně rámem ti projedou kovový věci, rentgenem další věci, jak jsem psal, když bys to dával do zavazadlovýho, tak to tam může namátkou projít pes, nebo detektor stopových prvků. Pochybuju, že psy cvičej na kratom, v tom detektoru už bych se ani nedivil. Tak jako tak, do zavazadlovýho bych to nedával..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam