• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    Kratom, oficiálně Mytragina speciosa. Strom z asie, který je stimulant a relaxant zároveň. Ne úplně známá bylina, která patří mezi těch málo rostlin, jejichž účinek je opravdu znatelný. Klub slouží pro sdílení zkušeností s kratomem a vším okolo.

co je to vlastně kratom?
    rozbalit záhlaví
    PLECH
    PLECH --- ---
    MARTYZAN: Na Harfě v garáži (OC v praze) je pořád automat s kratomem bez zastírky. Aspoň tam byl před 14 dny. Tak mě to překvapilo, až jsem musel koštnout, a kvalita.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    MARTYZAN: To je komedie fakt..
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    Chaos kolem kratomu. Děti se k němu mohou stále dostat, Válkův resort zaspal s předpisy - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-chaos-kolem-kratomu-deti-se-k-nemu-mohou-stale-dostat-valkuv-resort-zaspal-s-predpisy-40503351
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    Ja jsem bez kratomu asi mesic. Narovinu priznavam, ze mit moznost si ho koupit (ve Svycarsku zapomen), tak po nem sahnu. Bral jsem kavovou lzicku vetsinou v praci a prakticky denne.
    Prvni tejden po vysazeni celkem ok, ten dalsi byl uz ale narocnejsi. Vic jsem cejtil telo. A vse bylo takovy narocnejsi. Cejtil jsem taky dost unavu. Co vidim jako horsi, je takovej latentni efekt na psychiku. Pri mejch davkach, me vlastne jen kratom vyvadel z unavy. Alespon to byl muj dojem. Ted vidim, ze taky pomerne dost drzel psychiku nahore. Snazim se totiz stranit alkoholu v podobe takovyho toho piti typu 4 piva po praci. Ted vidim, a uplynuly 2-3 tejdny jsou toho dukazem, ze sahnout po pivu je pro me mnohem snazsi. Proste mam niterni potrebu se necim vnitrne zredukovat, uspokojit, vyklidnit. Odborne se tomu rika presmyk zavislosti a je to pomerne casty jev u lidi kteri maji sklony a vzorce k zavislotnimu chovani nejen latkoveho puvodu.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    FRDK: cokoliv nad 5g denně je moc a koleduje si to o náběh jít na 10, 15 a více...mě dnes dorazí posledních 200g a pak chci po novém roce vysadit úplně. Bude to chtít velmi ale velmi slinou vůli, protože mi krtm pořád chutná. Více budu zvěstovat až se mi to podaří ;))
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    VOYAGER76: 3 mesice nejsou moc...ale i tak dobre rozhodnuti. 😇
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    Pred tydnem jsem se na to po 3ech mesicich non stop brani vykaslal.
    Uz jsem se rano probudil a bylo mi fyzicky zle, klepal jsem se a cigaro a kafe nezabralo. Musel jsem si dat kratom.
    Tak jsem vysypal poslednich cca 8g do kafe a uzavrel to, jeste hodne bezbolestne.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    No skoro každej máme nějaký neřesti, věřim že bude v pohodě :-)
    Doba je někdy náročná, myslím že je vidět že jako společnost máme tendenci k útěkům, znám to moc dobře.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Tak někdo jinej, sorry. Prostě jsem sem přišel pár týdnů zpět, byl novej příspěvek s kritikou a hned smazanej :-)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    BBAN4N: Ja nee. Nebo aspon o tom nevim.
    Ja mam Vitka taky rad, sleduju ho uz od zacatku. Ale jak najel na kratom, tak mi prijde ze vypada dost "vycerpane".
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Nedávno jsem sem přišel a někdo dával na jeho marketing kritiku a hned to smazal. A myslím žes to byl právě ty. Nebo ne?
    Řekl jsem si "chápu, bojí se jít proti proudu, aby neschytal hate od Vítkovo fans" :-)
    Já bych neměl potřebu psát můj názor veřejně, ale když se ptáš:
    Vítka mám rád a respektuju za cestovatelský obsah a v tom jsem sám jeho fanouškem.
    Nicméně pokud se bude veřejně vyjadřovat k tématu dokud neskončí jeho kratomová krasojízda a nebude mít reálnej vhled do povahy kratomu, tak to nepřinese nic hodnotnýho, spíš víc závislých "cool" dětí". Ty ho jen tak nepřestanou validovat. A o to bude pro Vítka těžší prozřít, když pominu fakt, že ho to živí a je to úzce spjatý s jeho identitou a fanouškovskou základnou.
    Upřímná odpověď, přeju mu jen dobrý a cením že má koule a je vtipnej, není to hate na jeho osobu!
    Prozření ve společnosti bude přicházet postupně čím víc bude dlouhodobých uživatelů, teď jsme furt ve fázi dětinskýho opojení a realita teprve nastupuje :-)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Nevim, vypadá to že to spustí až někdy na jaře. Licence, prodejci budou muset solit statisíce.
    Včera se mě ptal jeden kámoš prodejce kratomu, jestli nechci zase začít s prodejem, když o tom budu moci víc mluvit, ale moc se mi nechce, maximálně v ultra malý škále pro malej okruh, ale nevim no. Ve velkým bych prostě z toho neměl nikdy radost.
    Jinak jsem rád že článek někomu pomůže :-)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Pecka vole, lepší jak Honza z Inizia.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    RUSHACK: treba ty nove pravidla zacnou az od noveho roku..
    BBAN4N: ty by si to mohl vedet...jinak diky za ten clanek o alternativach...
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    MARTYZAN: To je akademie češství, s necim vychcat 😁 Tak je nas 10 a pul Mio. a jsme uprostred huste obydlenyho kontinentu. Dovednost historickou evoluci preziti, pretavena v narodni schopnost. 😁😇😎 Na jednu stranu jsem na to vlastne i hrdej. 🙂
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: Ok - za článek o mleci a kakau - prave si se stal preventivnim nastrojem. :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BBAN4N: Hele to je dobrý. Jeste si to necham ulezet, ale mam nutkani hodit odkaz do materiálu o navykovych davkach pro stredoskolaky, ken si teda jeste musim srovna jestli jim chci primo napovidat ohledne zajmu o etnibotaniku a nebo to necham na nich.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    BBAN4N: Co rikas na marketing Vitkuvcestopiss? Jestli znas.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Kratom - 15 let zkušeností a proč jsem skončil s prodejem?
    https://www.soma-herb.cz/kratom-vedlejsi-ucinky-zkusenost-zavislost-alternativy

Čau, tady je nějakej výstup ohledně mých 15 let zkušeností s kratomem. Pokud melu něco co se vám nezdá, budu moc rád za kritiku, abych se nad tím mohl zamyslet, reflektovat to a předávat to líp. Je to snaha o osvětu mezi tím nešťastným marketingem všude kolem.

Příklad na toto téma z posledních dní v globálním měřítku:
    Nedávno mi psal nějaký pán email, že v USA pil ty tonicy kde je kratom a kava a jaká je to pecka a zda bych mu pomohl vymyslet recepturu. Což jak asi tušíte není můj směr a filozofie toho, co dělám.
    A před pár dnama jsem viděl na youtube video, jak týpek dělal osvětu ohledně toho tonicu, protože používají ten typickej dementní marketing, kde jsou health influenceří, koučové, sportovci.. A dělají z toho zázrak. Je to všude dostupný a dost lidí je na tom nápoji závislých. No a CEO tý firmy mu začal normálně vyhrožovat.
    Btw. ta synergie kavy a kratomu je potentní, nemám přesně know how o mechanismu, kava je MAO inhibitor, ale nevím co se tam přesně děje. Nedělám to, že bych to záměrně kombinoval, píšu to pro zajímavost. Stejně dávám malý dávky kratomu a spíš dopoledne/ brzo odpoledne, zatímco kava je pro mě spíš záležitost večerní.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    Mam pocit ze se to obeslo jen zmenou nazvu...bo furt vidim reklamu na fb...(indoneske zlato..kraton atd...)
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    Je prosinec a mat s kratem stale v Tescu...je se to jmenuje blaato.

Kdo vi jak to je?
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    Co se týče šavle po kratomu, tak to se mi stalo jen 2x a pokaždý to bylo takový kontrolovaný. Jednou kombo s černým silným čajem. To jsem měl on-line jakykovej kurz. Nevolno mi bylo už během, ale uplně v poho jsem to vydržel do konce a došel si v klidu na WC. Podruhý ráno v práci. To jsem si dal krtm ráno, abych se nakopnul. Měl jsem trošku alko-kocovinu. V obou případech se mi po tom dost ulevilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam