• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    ZEDRALEK: blazon :-DDD
    kratomovy detox zacat na festivale s hentakou vybavou... no nevim kamo :)
    ale drzim palce. ja som mal asi 3 tyzdne docela dost hrozne iba z kratomu...
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    ZEDRALEK:

:D toto je kvalitní příspěvek. Nebudu rozebírat smysl užívání čehokoliv na Brutalu ( koneckonců jsem věrný tradicím Metalu jakožto vpodstatě celoroční abstinent celou dobu vždycky tak ožralej že na to neni čas ) ale zařídit si odvykání čehokoliv v kombu s pofestivalovym Blues ?

Klobouček
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    ok,

Na uvod, prosim, neprestavajte ako ja, divim sa, ze som to prezil, nerobte to takto :)

tak, 3 roky si uzivam vzdy nieco okolo 20g denne, asi sa nebudem rozpisovat, co mi to dalo a vzalo, len poviem, ze mi to viac vzalo nez dalo. Zaciatky boli fajn, potom uz ne :) Ani neviem kedy som to zacal brat tak, ze hoci kedy sa mi zachcelo, potom sa to ustalilo ze som si daval rozne mnozstva cca kazde dve az tri hodiny denne.

Prestat mam v plane uz niekolko mesiacov, chcel som sa vyhnut cold turkey, mam dve decka, pracu, mal som narocne obdobie.. Tak som skusil postupne znizovat davky, ale vzdy som sa vratil k pravidelnemu uzivaniu a nikam to neviedlo. Dovolenku uz nemam, ze by som niekam odcestoval na 3t, tak jedina mozna sanca pre mna bola 5 dni na Brutal Assault festivale. Povodne som si vravel, ze si to tam vobec nevezmem, ale samozrejme som dostal strach, ze ma studena kruta dobehne hned druhy den festaku a ja tam budem zesraty chodit so zimnicami. Tak som si zobral 50g. S tym, ze si budem davat prilezitostne, aby ma to nepolozilo a aby som nemusel stale mysliet ako dlho som si uz nedal a ako mi je. Ajtak sa to ale stalo tak nejako, ze som si dal denne tych 5g, coz som si vravel, ze je uspech ktory by sa mi doma urcite nepodaril. A na to naviazem.

A teraz k tomu varovaniu zo zaciatku mojho textu, vedel som, ze si brieme mrte koksu a mdma. To si myslim, ze pomohlo spolu s kapelami som na to skoro vobec nemyslel, myslim, ze som si nemusel davat ani tych narazovych 5g, abstaky prebilo vsetko mozne co som do seba lial a sypal. Posledne dva az tri dni je pravda, ze som mal vecer na kapelach sialne krce v nohach a nevedel som stat na jednom mieste, skakali mi nohy, neslo ich udrzat v klude. Spanok bol taky ze par hodin max, ale cez den mi to vobec nechybalo. A tie efekty som pripisoval ostatnym drogam.

Festak skoncil a ja vo velmi zubozenom stave zbalil saky paky a nastastie soferoval kamos a doviezol ma domov, keby som bol vlastnym autom, asi tam lezim este dnes.

Zbytok kratomu som vysypal este v sobotu, tak aby to nikto nevidel, lebo samozrejme sa to snazim drzat v tajnosti. Od nedele mi bolo strasne zle, nohy ma boleli, telo znicene z nekonecnych koncertov, chodenia, tancovania, inych drog.. Prisla na mna pofestivalova depka, chybali mi kamosi a do toho som sa musel doma tvarit, ze som len zniceny z festaku. A to som si i hovoril, je mi zle z toho vsetkeho co moje telo za poslednych 5 dni zazilo a muselo spracovat. Je jedno ci mi je zle z toho ze nemam kratom, alebo ze som paril, ako keby to bol posledny den v mojom zivote. A tak som prve dva dni (nedela a pondelok) prevzdychal a prelezal v posteli doma. Celym telom mi prechadzala ako keby elektrina, krce v nohach, precitliveny som bol uplne na vsetko, rozplakalo ma skoro cokolvek. Ale stale som si hovoril, ze je to kombnacia toho Brutalu a vynechania kratomu, ze by som sa citil dost podobne i bez mojej zavislosti a proste ze to MUSIM VYDRZAT, PREJDE TO!!!

UTOROK:
    V utorok som isiel do prace, vypadal som dost podobne ako v pondelok a presne tak som sa i citil. Nastastie vsetci vedeli co som za hovado a ze som zniceny z festaku a tak ma nechali vzdychat a ten den presediet na YT. Ale vo vnutri, ludia, ja zazival strasne stavy, elekrina telom, krce v nohach kupodivu ne, len som ich mal slabe a kazdy krok bol ako keby som isiel do 70stupnoveho kopca. Nemal som na nic silu ale povedal som si ze to proste dam, lebo festak, uz som to hovoril. Vecer som sa doplazil dom, odpadol som do poslele a kupodivu som mal 7h a 32m spanku s troma prebudeniami (Garmin) a citil som sa velmi povbudeny, ze ked to takto pojde dalej, tak to dam bez problemov.
    STREDA
    Precitlivelost na vsetko ale v stredu opat pokracovala. JEDINE CO MI POMOHLO BOLA HUDBA. Na Brutale som objavil kapelu The Ghost inside (Death core (asi) kapela mala skaredu autonehodu, par mrtvol, bubenik bez nohy nad kolenom, spevak tusim dolamanu celu pater a maju album kde o tom pojednavaju, jak vyuzivaju druhu sancu v zivote, novy zaciatok, nevzdavat sa atd. Za 1. ta hudba ako keby zo mna pri kazdom prasknuti kopaku odhadzovala ten sialeny palivi pocit co som mal na hrudi, texty mi dodavali odvahu ist dalej i ked som hovno v koži...

Takze z mojho planu, ze zostanem radsej na HO aby som nemal moznost (Som mimo Prahu) si bahno zas kupit, proste pojdem do prace a nasrat, proste teraz alebo nikdy. V tom najhorsom mi asi o 10:00 pise kamos, ze ide objednavat kratom a ze ci nechcem. V sekunde ma napadlo, tvl, tak aspon trochu, pomozem si malymi davkami aby som to nejako prezil a potom.. NE, prcat, vieme ako by to dopadlo. Okamzite som vystrelil, ze ne diky. Hudba a praca ma zabavili v tie nekonecne hodiny v praci. Vedomie toho, ze sa mozno zas dobre vyspim ma drzalo tiez nad vodou. Ale cakali ma vecer moje deti (7r a 5r), manzelka isla vecer prec a ja som sa o ne mal postarat. Vravim si TPČ, nebud podrazdeny, precitlively, proste to das, o osmej slus a pretrpis to v posteli. Stale mam moznost toto martirium ukoncit do hodiny bud objednavkou alebo z prace vyletom do najblizsej predajne... Ne, dam to. No moc trpezlivy som nebol a vytocila ma kazda picovina, asi 5x som potom uz doma utekal do kupelne a miesto kricania na deti sa proste rozplakal jak maly kokotko. Pomohlo to. Deti som uspal asi o 21:00 s tym, ze budem spat s nimi. Noc nebola uz tak idealna, spal som 5h 22m s castym budenim, obcas krc v nohach (zabudol som spomenut strasne busenie srdca celu tu dobu od vysadenia) ale urcite som sa budil koli detom a 5 a pol hodiny je faj.

STVRTOK
    prebiehal dost podobne, v praci unava, bolesti, craving, vedomie toho, ze to mozem do hodiny ukoncit bolo stale v hlave, ale vzdy som si predstavil so ma na tej zavislosti sere, ze to naspat nechcem a unaveny a zniceny by som bol i bez kratomu lebo Brutal, tak to neposerem predsa. Ved som najviac dni bez za cele tie roky.. Stavy stale take iste, vecr som sa tesil do postele, ale spalo sa mi vyrazne horsie (pocitovo) ale podla hodiniek 4h 19m... WUT? Kde je to, ze nespi clovek cele dni, mozno tyzdne?

PIATOK
    V praci zas podobny rezim, ked mi bolo najhorsie ventiloval som to hudbou, bolo to ako ked si date 3 papiere a idete na koncert, kazdy ton som brutalne precitoval. Az teraz si uvedumujem ako mi kratom splostil veskere vnimanie vsetkeho. Je mi smutno o co vsetko som prisiel. Stale ten pocit, ze to mozem ukoncit do hodiny, ale cakal som len na to az opustim region Prahy a dojdem o moznost si to kupit/objednat. A je jasne, ze vydrzim az do pondelka. Podarilo sa. Noc zase podobna, objavili sa krce v nohach, ale to moze byt i tym, ze ten barak ma 4 patra a do pici stale chodim hore a dole a nohy si nemaju kedy oddychnut. Plus ten kratom.. Ale dalo sa to prezit a spal som 4h

VIKEND:
    mal som jediny ciel, nebyt podrazdeny, zvladnut vsetko co sa odomna ocakava (navsteva rodiny, nejake pochodzky, pomoc s detmi, praca okolo baraku), nemal som ziadnu silu, ale nejako som to zvladol, v najhorsom som sa zavrel a vyplakal to zo seba, musim povedat, ze to dost pomohlo. Je fakt haluz ako si clovek rychlo zvykne dat si par g pred vsetkym co ho caka. Zvladol som to bez toho. Noc horsia, zase 4h spanku, ale slo to. V nedelu dokonca prisla rodina na navstevu (ne moja) v podstate som ich nepoznal, ale potlacil som v sebe vsetko, snazil som sa netvarit sa a necitit ako troska, snad sa mi to podarilo. Ten cas celkom rychlo ubehol.

PONDELOK:
    Ten palivy pocit na hrudi a nutkanie plakat pri vsetkom co ma caka zacina byt o mnoho mensi, som v praci, kratom do hodiny moze byt na mojom stole, napalil by som rovno 5g a ten eply prijemny pocit by bol spat, ako kedysi, ale neurobil som to. Viem, ze by som sa zas dostal tam kde som bol. Takze tyzden cisty, unaveny a zniceny, ale hrdy na seba. Viem, najhorsie ma este len caka, ale motivacia je obrovska. Uz musim bezat pre decka primestaku.. Uf.

Sorry ze to je take dlhe, mozno zmatocne, tlaci ma cas, ale MUSEL som to zo seba dostat, celu tuto haluz drzim v tajnosti, doma som to nepovedal, manzelka asi ani nevie ako som na tom zavisly, vie ze si to obas davam. V praci asi nikto, z kamosom nikto. Tak som to vybuchal sem.

Kto to docital do konca, diky, citim sa teraz lepsie. Ak mate otazky, rad odpoviem.

Berte kratom to s rozumom, ak mate sklon k zavislostiam, neberte to kurva vobec, je to az moc idealna vec zo zaciatku.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    ZEDRALEK: Dej sem :-)
    ZEDRALEK
    ZEDRALEK --- ---
    Ahoj,

keby bol zaujem, mozem napisat report z mojho dnes tyzdenneho netopenia sa v bahne :) 20 - 30 GPD, nebolo na to ine auditko, nech to tu nezasieram? Diky
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    SDN33: Fakt to neber ve zlém. Z tohodle pocitu, že to pomáhá - energeticky, zdravotně, motivačně - se musíme vyhrabat všichni. Když jsem odvykal z "větších dávek" kolem 15 g denně, nebyl jsem schopnej vůbec nic dělat asi týden. Pak ten pocit trval dál, ale už nebyl fyzickej, jen v hlavě. To bylo samozřejmě pořád píčou ke zdi, ale dalo se na to ve chvíli, kdy jsem měl moc práce, prostě zapomenout. To už je člověk jednou nohou venku a druhou z bláte, jen se nesmí zastavit. Já si nakoupil hromady bylin a začal si dělat čaje a tinktury. Nemyslím, že by to reálně pomáhalo, ale zaměstnalo to mou hlavu a touhu po rituálu.
    A co si budem povídat, seknout s heřmánko-lipovým čajem pak už bylo dost jednodušší:) Držím palce.
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    BRUTOL: první týden se nehejbes... První měsíc tě všechno a všichni serou a cca 3 měsíce tě nic moc nebaví ....podle toho kolik si bral ....
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    SDN33: počkal jsem až to přejde ...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BRUTOL: no a jak ses vypořádal s tou nevýkonnosti a bolestmi těla? Pokud ti teda není 20.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    REFALLENONE: blížila se situace, u které jsem si nebyl střízlivý jistej, ale navíc mám zánět středního ucha, ikdyž bez teplot, ale je to oser numero Úno. Abych něco nedomrdal, radši jsem pro něj nakonec jel. Kdybych nemocnej nebyl, asi by to možná dopadlo bez.

Jinak gratulace.
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    REFALLENONE: pecka !!!!! Velká gratulace já držím rok a něco už :))) teď už to jde samo... Nejhorší jsou ty začátky :) a pak nepodlehnout tomu že si dám jen jednou to mě vrátilo hodnekrat na začátek ....
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    Dneska půl roku bez kratomu. S jednou výjimkou, kdy jsem v půlce května měl odehrát divadlo a koncert v jeden večer a probudil se na to s osmatřicítkou teplotou. Jo, to jsem ten večer strávil se samahanem a kratomem. A zvládl jsem to. Další den jsem si to v klidu dostonal a na kraťák si ani nevzpomněl.

Nemachruju. Je mi jasný, že každý máme jiné sklony k závislostem. Vidím to doma na své přítelkyni, která si táhne trauma z dětství. Jsme toho půl roku čistí oba, ale je mi jasný, že dotáhnout to domů, tak ona s tím dřív nebo později zase začne. Jako rád bych si užil ten luxus mít to doma a dát si jen tak jednou za čas. Nebo s nějakým rituálem... ne jenom namíchat polknout hučet. Ale stejně, ani sám sebou si nejsem jistej.

A upřímně, kromě toho, že jsme na to odvykání byli dva, hodně mi pomohla ta regulace. Zvednutá cena, snížená dostupnost... a hlavně prodej po max 50 gramech. Je to fakt něco jinýho, než když koupíš kilo za 2 koruny na gram.

SDN33: Nezlob se, ale to je popírání jak z učebnice. Lžeš sám sobě, s opravdu čistou hlavou to uvidíš jinak. To, k čemu kratom teď potřebuješ, zvládneš i bez něj. A to nejsou výčitky ani kritika, velmi dobře ti rozumím. Týden po vysazení jsem přemýšlel úplně stejně.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    SDN33: neleť a vydrž ;)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    No jinak jsem týden bez a asi si to poletim koupit. Mně to fakt pomáhá. To není jako bažení ,ale mně se objektivně s tím líp žije. Nejsem v úplně nejlepší situaci. Jestli na to někdo n***** nějakou lol spotřebku, tak se pokusím mrknout na Black trh. Seru na to . Otazne jestli to tam bude
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SPLNYX: naprosto skvělý a zásadní rozhovor
    SPLNYX
    SPLNYX --- ---
    SPECIÁL Jindřich Vobořil: Politiku Babiše ovládá policie
    https://www.youtube.com/watch?v=f6xypFPKONI
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Kolem kratomu se hraje mediální hra. Tvrdit, že jsem prodrogový, je od Babiše sprosťárna
    https://youtu.be/-2djYZhPdVg?si=nbUaOYlXdBiusHKW

Celý rozhovor
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    STICKYGREEN: Dále se dozvíte, že na protidrogovy centrále už je vycvicenej pes na kratom a jmenuje se Babiška (protože prej "dal jsem jim prachy aby to tam nejak vypadalo")a že těch psů bude přibývat))
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    STICKYGREEN:

:D ale tak to je skvělá zpráva - neni nic lepšího než přísná jaterní dieta ve věku dvaceti let (případně rovnou oslepnutí po samohonce odkudsi ze stodoly ve východním Polsku).
    Tahle západní "logika" typu :"...stát ti velkomyslně povolí lítat s flintou někde kde ti mina utrhne přirození ale bezbožný ALKOHOL ?! Nikdy/Čekej !" vždycky skvěle fungovala - namátkou si vzpomínám na Velkou Prohibici.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Facebook
    https://www.facebook.com/reel/1021186523655672/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Sory za fb. Babiš vyhlašuje svatou válku a masivní útok proti kratomu :)))) (doslova to takhle vyblil)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam