• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONsmall fullframe cameras or NONfullframe :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ta veta v zahlavi jesli ptrebujes full frame a lezpu ti krkem apsc je otazka? jako ze vsechno jen ne apsc dslr (ale apsc mirrorless jo)?

    ja ze bych se rozepsal o fuji x-e3 a nechci dostat hate :))
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jo a začal jsem tak, že mě "inovace" nikonu přestaly bavit, navíc hmotnost d300s + sigma 50mm f1.4 EX přesahovala rozumnou míru
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    já jsem s mirrorlesama začal na a6000 a teď mám a6300. Kvalita fotek je úplně stejná, do začátku bych klidně šel do a6000.
    Mám pouze aps-c skla, protože neplánuju jít do fullframe, protože nemám doma banku. Navíc jsou menší a lehčí.

    Výborné širokáče za pár korun, které se vejdou do kapsy:
    samyang 12mm f2
    sigma dn 19mm f2.8

    další pecky:
    samyang 35 a 50 oboje f1.2

    Všechno to jsou nové, moderní, špičkově ostré věci navržené přímo na aps-c mirrorless, takže ani centimetr, ani gram navíc.


    na aps-c mi přijde zbytečné dávat staré široké sklo, navíc širokáče navržené na film mají na digitálu někdy problémy v rozích. širokáče pro zrcadlovky mají zbytečně složitou konstrukci aby udělali místo na zrcadlo. Staré skla mi přijdou zajímavé od 50mm+
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    bych nadhodil zajimavejsi tema: kdo jaky mate stara svetelna skla s redukci a na cem to provozujete?

    maximalne clona 2.8 na sirokace a delsi ohniska (40mm a vys) max 1.8

    dik
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    DRAGON: Protože jsem se na album díval s 32” monitorem (na celou obrazovku) za stolem v práci. :-) V telefonu / tabletu je to jedno.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GIF_242: jako ze se nekomu toci hlava, slysim poprvy, ale tak tisic lidi tisic (ne)chuti, kdo vi :)
    mne je vlastne tak nejak vysledna kvalita fotek jedno, je to divny, ale nejak sem si k tomu dosel, nepotrebuju mit posledni technologie, nejlepsi obraz (staci mi to, jak foti 6D) atd. Spis mi jde o to, co na tech fotkach je... a to plati i k tomu PP, grafici asi vylitavaj z kuze, mne to je jedno. Kdyz sem posilal nekolik fotek do NG, tak si taky nikdo nestezoval a ty fotky, co pozadovali, prijali s diky. Takze to je muj pristup zhruba.
    EGGH
    EGGH --- ---
    DRAGON: Taky jsem řešil podobno otázku, kdy jsem chtěl něcomalého na cesty ale s kvalitním výstupem a zatím nejlíp vychází X-T20 Fujifilm. Sony A7 mi menší nepřišla a navíc jsem si nezvykl na ovládání, které je ještě horší, než u té Fuji .))
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    DRAGON: na rok 2016 je postpro ok :-D osobně mám tenhle styl rád, takže se mi tam z ničeho hlava netočí a klidně bych se na předělání vyprdnul. Spíš bych to ciděl, pořídit si novej fotak a vyrazit si to přefotit ;)
    SCHIZMA
    SCHIZMA --- ---
    ARNIWUP: s tím adaptérem od Sigmy jsem nikdy nefotil, ale tak různě po webech ho vcelku chválenej. Mám zkušenosti jen s adaptérama a speed boostrem z M42 na E-Mount a ty jen přidávaj váhu a objem (u nich ale samozřejmě není elektronika pro AF), jinak vliv žádnej nemaj.
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    jaky vliv maji ty adaptery na foceni? nikdy jsem s tim nefotil. konkretne objektivy pro canon 5d na sigmu a7
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SCHIZMA: tak pohoda, Fuji funguje (diky za rawy) a sony tedy taky, takze tohle se resit nemusi. fajn!
    thx
    SCHIZMA
    SCHIZMA --- ---
    DRAGON: Sony v C1 samo bez problémů (C1 má Sony edici - která ti je teda k ničemu, když máš asi plnou licenci). A jestli tam jdou Fuji RAFy? Si někde stáhni zkušební a otestuj to. Nebo tady máš čtyři needitovaný RAFy z X100F (https://www.dropbox.com/sh/lhaf6qng0yj2y3t/AACel3OeKMR3YW0xpQ8iRwQ-a?dl=0).
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    dik za klub, treba si zas poridim FF, na ktery budu fotit.. :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON: jeste jedna podminka velmi dulezita: RAW format musi jit dobre editovat v Phase1 - Capture One software, uz nechci nikdy nic jinyho :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FUZZSTORTION: ja ty fotky musim predelat, vsechno sem zpracovaval z rawu nekde na cestach na malym 13 displayi na notesu. nekvalit postprocesu sem si vedom..
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    DRAGON: Pěkný, sice se mi z některých záběrů točí hlava (ať už díky "širokáči" nebo možná tvrdému postprocesu[?]), ale jinak působivá dovolená. :-) To se někdo má.
    SCHIZMA
    SCHIZMA --- ---
    DRAGON: nechceš teda spíš A7RII? Na ty krajinky a zvířátka bys to větší rozlišení možná užil (a přes prakticky nekonečnej ořez můžes simulovat digitální zoom :D)

    Na ty skla se ještě radši podívej - třeba nová Sigma ART 35 f1.4 má asi 650g. To samý Sony GM 15-35. Ale jasně, pak třeba Sony Zeiss 55 (ale to je f1.8) je pod 300g a je parádní. Podobně 28 od sony, ta má dvacet deka (ale je to f2.0)... A pod f1.4 se u Sony nedostaneš - nic (moderního) neexistuje, pokud vim.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SCHIZMA: fotim vsechno mozny, ukazka treba zde (hlavne proste prirodu, mista, lidi, zivot... no proste vsechno :)

    Indonesia 2016
    http://okamihu.cz/gallery/2016_indo/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SCHIZMA: musim - jsou velky :) prave ze chci minimalizovat vse, tzn i skla (vzdyt treba to Lkove uw sklo ma pomalu 800gramu...)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    DRAGON: osobně si myslím, že momentálně je králem sony. Osobně bych asi moc nic jinýho nerozmýšlel. Ten výstup mluví za vše.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam