• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONsmall fullframe cameras or NONfullframe :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EGGH: jj, ja nad iso cca 800 nikdy nefotil, takova skoda pritom, protoze ten nejnovejsi digic 8 s tim fakt kua umi pracovat, ale jaksi muj typ fotografie tento potencial nevyuzije. Maximalne obcas nejakou kalbu, kdyz fotim, ale to uz se prakticky nestava.
    Ergo uplne v pohode, stejne pohodlny jako 6D, co ted mam. A ten display je skvelej, jen teda pres nej neumim fotit, takovy drobny nedostatek ;))

    EGGH
    EGGH --- ---
    DRAGON: jj to už je extrém. Já myslel spíš ISO 800 apod. I na to ISO 3200 se dostávám málokdy naštěstí (fotím na clony 1.4 - 1.8 apod.) Jak jsi spokojenej s ergonomií toho těla?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EGGH: ok, dodam, vyssi iso to ma spatny, ale to asi tipuju ze to bude stejne u vsech..mluvim teda o isu, na ktery nikdy nebudes fotit, 32000 a tak, samozrejme iso 3200 je krasny :) treba sem vcera zkousel neco vyfotit na iso 800 a to je uplne v pohode. Neco ti nastrilim dneska :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    DRAGON: Kdybych mohl prosit nějaký rawy ukázkový, ideálně na vyšší iso a třeba i portrét :) Taky mě svrbí ruka ale furt odolávám :D
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Tak EVF hledáčky se dají docela zásadně upravit k obrazu svému, ale není to řešení na které člověk příjde během jednoho večera - pomůže se podívat na diskuse majitelů EOS R a dohledat co mají oni.
    Chce to prostě fotit v různých situacích a dolaďovat jas, sytost, kontrast a tak podobně. Já mám na svém X-Pro2 v EVF režimu aktivní "PRO Neg std." simulaci s doladěnými nastaveními v Q-menu (čistě pro fujisty uvádím hodnoty: NR -4, H-tone -2, S-tone -2, Color -1, Sharp -4). Je to kompromis pro focení na denním světle i v šeru. Abych viděl i detaily ve stínech. Nicméně, když je nejhůře (tma jak v pr.), tak přepínám na optický hledáček a klidně do manuálního ostření, to je nejrychlejší pak. :-)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    MURHAAYA: X100 T/S/F - aka Leica pro chude. Vlastne i X-Pro ma ten hybridni hledacek;) Ale FF to neni a nikdy asi nebude:-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FOGH: no proste je to bida, je to bolavy na oci, nevidis vubec detaily, proste zlo :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: jj, koukam na ni..
    FOGH
    FOGH --- ---
    DRAGON: ja beru vsechno na displej krome rychlych sportu, ty OLED hledacky nejsou zadna slava
    a mimochodem, je to 3 miliony pixelu, ale RGB, takze deleno 3... :-D
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: jesli chces optickej hledacek... to ma snad jen leica z tech bezzrcadlovek :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    zatim prvni dojem: super fotak, uzasny menu, je v nem vse co je treba.

    blby veci:
    -redukce RF/EF je zbytecne atrasne tezka, nechapu..
    -absence optickyho hledacku,sice to ma 3 mega OLED, ale ja s tim proste neumim fotit :(
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SKUNKOPUMA: no nektery pancake fakt nejsou vubec stapny, viz canonacka 40mm, skoda ze nekdo nedela 16mm FF pancake, okamzite bych ho vzal
    SKUNKOPUMA
    SKUNKOPUMA --- ---
    no me taky z prvotniho nadseni z tech kompaktnich sony fullframu zchladila vaha objektivu, resp. fakt, ze clovek nakoupi vsechno novy a ve vysledku usetri jen par deka. (nebo si poridi "slepou" palacinku).
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PLUTO: ma to svuj duvod :)
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    DRAGON: hehe to je hodně vtipný...to tady vybíráš jak dlouho, ještě před 2 hodinama řešíš sklo na Sony a koupíš Canon... :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ty vole... ja to nakonec nevydrzel a proste sem si na zkousku koupil EOS R, musim zkusit nejdriv rodinu, pak bude nasledovat Sony system :)) ja vim, sem hroznej, ale system vybiras parkrat za zivot a ten EOS R vypada hodne dobre! A vazi uplne stejne jako Sony.

    testnu to, pokud budete chtit report, sepisu neco a kdyz to nebude dobry, tak to vratim a pujdu testovat do cizich vod.

    timhle sem teda na Sony nezanevrel, jen nejdriv zkusim pro me nejlehci cestu k prestoupeni na mensi fotak a tou je zustat u stejny znacky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam