• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONsmall fullframe cameras or NONfullframe :)
    Chci prejit z Canon EOS systemu na něco malého.

    A potřebuju poradit.

    Sony Alfa? Fuji? Nikon? Olympus?

    Potrebuju vazne full frame nebo to je spis domena zrcadlovek (APSC dslr nemuzu ani videt).

    Jaký systém zvolit?

    Jaký systém má nejlepší objektivy?

    Váhu?

    Kresbu?


    pojďte mi poradit... a zároveň mít místo, kde si o nich můžem pokecat. Dík!
    rozbalit záhlaví
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LWEEK: to je fuk, oba jsou cca 23 mm. EF-S 24mm byl jen priklad.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MURHAAYA: EF-M 22/2
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: to srovnani s tim ricohem bylo cisteo velikosti. jako ze ono telo EOS M vypada malickaty, ale neni na to zadnej objektiv, kterej by mel tloustku kolem centaku a byl fakt pancake (jako EF-s 24mm napr) takze to pak solidne nabyde.


    DRAGON: origos fuji objektivy jsou lehky. mam 35/2 a je prijemne lehkej, ale nepusobi levne. Se samyangem 12mm uz je to ponekud vetsi (je potreba mit nasazenou clonu jinak ten samyang ma zavoj) a tezsi. Idealka k tomu asi 27mm od fuji nebo 18mm od fuji (ten bych rad, ale ta prvni a zatim jedina verze 18mm mi prisla jako chrastitko)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ale to XE3 je pekny, tělo včetně akumulátoru a pam. karty cca 337 g, to uz je hezky :) tusis takhle z hlavy, jestli se na to da poridit nejaky bundle ultra lehkych skel? at to nemusim hledat, ty jsi fuji man, visco :) dik
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: ten ricoh uz zas nespada do segmentu vymenych skel, pevna 28 je az moc specific use case fotak :/ ale ano, neco takoveho a k tomu malinkaty sklicka, tak kupuju hned jako druhej stroj k DSLR :) do ty doby, nez neco takovyho bude, pouzivam S10 a spokojenost :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: tak on fuji x-e3 s 27kou nebo 7artisan 35/1.2 je dost malej, i kdyz na ricoh GR velikosti mit nebude :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: jo, zapomnel sem zminit, ze aspon APSC, ale to asi chci moc, je mi to jasny :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: to delal samsung - NX mini :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MECHTILD: no na to sem prave koukal, ale to ti zas tak moc mista prave neusetri :(

    nechápu, proc neudelaj nejakou ultra malou bezzrcadlovku s par pancake skly, copak je to takovej problem? Mi nerikejte ze by si to nenaslo kupce..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: https://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=576400 X100T za 13,5k starsi modely pak jsou jeste levnejsi. Tam samozrejme clovek musi kouknout jesli si nejak vyznamne pohorsi treba ostrenim. Canon EOS M nebyl vyhlasenej bleskovym a perfektnim ostrenim, ale mozna se to zmenilo :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MECHTILD: ja sem mel canon EOS M (puvodni) v kombu s 22mm/f2. Byla to docela hezka krabicka, ale rozhodne to nebylo kapesni.

    Na fotoskoda sem nasel set M100 + 22 + 15-45 (za 16k) jinak nemuzu najit set jen s 22kou. Samotna 22ka stoji 6000 a samotnej M100 pak 7300. To je 13,3k. Pokud bys rad fotil hledackem, musis poridit externi a do kapsy to uz nebude vubec. (Ja sem treba bez hledacku totalne marnej).

    Jesli to chces kvuli pevny 35mm ekviv a nehodlas to moc ci vubec sundavat, tak bych se poohlidl po starsich verzich Fuji X100 (second hand). To si mysli ze bude rozhodne lepsi user experience nez jakou ti da canon. Co se rozmeru tyce tak to ve vysledku bude vetsi, ale zase plossi si myslim.
    EGGH
    EGGH --- ---
    MECHTILD: Nebo bazarová X-T20 + 23/2
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    DRAGON: Já sám pro sebe poslední dobou docela uvažuju o kombinaci canonu m100 + 22mm/f2, ale ještě jsem neměl si to kde osahat. Každopádně mi to vypadlo z dlouhýho hledání po nějaký kombinaci opticky slušnýho ekvivalentu pevný 35mm (na kterou obecně rád fotim), ucházejícího snímače, co nejmenšího objemu a přijatelný ceny (na náročnější věci mám d750 + spousty skel, ale tohle bych si docela představoval jako dobrej lehkej kompromis do větší kapsy).
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: vidis? a proto sem to napsal sem :))

    uz to tu cte, tak se pripoji do diskuze sam ;)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: a se sklem? :) zas eos m by se mu mohl hodit, kdyz ma 5D2. taky sem mel 5D2 a k tomu eos m tehdy. Na druhou stranu takovej Fuji X-E3 by ho mohl presvedcit prodat 5D2 (jako ja :)). Vedle 5D2 je dneska skoro vsecko eno nuno...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: no zkratka... jeden clovek shani bezzrcadlo, levnejsi, ma 5D2, chce neco malyho. Je mu jasny, ze to nebude eno nuno, pac proste vi kolik fotaky stoji a za 15 a min to nebude zadna rocket science. A ja o tom vim kulovy, ja se spis zameruju a pocumuju po tom vic profi equipmentu. Takze o segmentu <15 vim uplny kulovy. Proto se ptam tady, treba nekdo bude tusit, neco jako EOS M50 nebo tak neco. Ale fakt nevim.
    uf, tak :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: co myslis tim dobrej... :D a je to tvrdejch 15 nebo mekkejch 15? :) (s DPH?)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    dobrej mirrorless do 15k, je neco takovyho? :)
    BASIK
    BASIK --- ---
    DRAGON: https://www.sony-servis.cz/cs/ (velmi dobra zkusenost z posledniho tejdne)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ahoj,
    poradite nekdo memu kamosovi, kam dojit s rozbitym Sony kompaktem?
    praha pokud mozno
    diky
    FOGH
    FOGH --- ---
    LWEEK: cas od casu porada takovou vetsi akci Megapixel "Sony Alpa Den", tam je pak mozno zapujcit skla a projit se s tim v rozumne vzdalenosti po Holesovicich. Me se to osvedcilo, protoze jsem tam zjistil, ze 50/1.8 od Sony fakt nechci zatimco 55/1.8 ano :)
    Mam par skel, muzeme se kdyztak domluvit a odzkouset (-> pis do posty)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam