• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    rozbalit záhlaví
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JVMLOK: Mass Effect?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Myslim ze CP ma naslaply hlavne proto ze podobnejch tutilu je zoufalej nedostatek. Posledni co uspokojilo hlad SP scifistu bylo Prey, od te doby sucho jak cyp.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SEJDA: ti hrajou fornite. btw imho skupiny parici Single player a nebo PvP coop, se moc neprolinaj - single playeri nechtej challenge atd. naposled sem docela zasnul u LOTRO - kolik lidi chtelo v open world mmo single contest a farmeni jak kikoti (az tam vetsinu ujebalo to trhani kytek a jiny grind sracky)

se v tom nejak zamotavame, radsi si pustim klipek - ten song sem si zamiloval uz pred lety, atmosfericky genialni (a i ten dalsi ke gameplayi je bozi)

https://youtu.be/0Ja09omkihs
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Tak jste mne oba pobavili ;) Vychazim ze subjektivniho pocitu, ze masu nezajimaji Open world RPG tak jako nas. Budou presne srovnavat Cyberpunk s Falloutem, ale komercni uspech hra zazije az kdyz jsi ji koupi i parani Overwatche .. Counter Striku.
    L4MA
    L4MA --- ---
    JVMLOK: dyt ti to vysvetluje. karticky, ktery vysly s krizkem po kartickovym boomu byly neuspesny, tak bude Cyberpunk slabej. jasna kauzalita, co na tom nechapes... :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    fuck karticky. ale tohle:
    Cyberpunk bude o hodne slabsi titul a tak potrebuje mnohem vetsi PR.
    me fakt rozesmalo. Z ceho tak usuzujes Sejdo simte?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MELDA: ja to beru jako diskuzi o CDPR. na jednu stranu se mi líbí u CP2077 - až to bude, tak to bude... a na druhou stranu ten Gwent failnuli úplně tragicky mega změnou a přechodem na live verzi bez dostatečného testování - takže pak hned 2 měsíce vymejšleli, jak to rebalancnout - což mi obecně k CDPR nesedí

SEJDA: ok ty čísla 7 a 20% sem nevěděl. TB byl zajímavý, protože se na rozdíl od Gwentu nejednalo o free to play a měl natáhnout lidi na tu single player kampaň (imho opět fail, protože karty se jmenujou stejně a dělaj něco jinýho v TB, takže v tom máš jen bordel; pár karet pak dostaneš do multiplayeru)
    btw karetní hry imho musí být PvP - jinak to je o ničem

běhání a střílení prodává - achjo, nemam rád ani jedno (i W3 sem odkládal, hraju tyhle hry vyjíměčně, kvuli lore atp.)
    tudíž jsem zvědavej, jak moc to pujde řešit nějak alternativně. u Fallloutu4 máš taky pořád moře střílení, resp. nedovedu si to představit hratelný bez zbraně (a že bych to tak rád zkusil - např. bránit settlementy by bylo opravdu za trest)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CHORCHE: pak se muzeme bavit o ctyrech Gwentech:
    1) in-game mini game
    2) beta online/pvp
    3) alfa online/pvp
    4) singleplayer Thronebreaker.
    Jak jsem psal predtim, z tech mas lidi, kteri hrali W3, Gwent pochopila sotva vetsina, pricem zaujato jim bylo naproste minimum hracu. PvP je totalne okrajova zalezitost a ani Signleplayer nezaznamenal ocekavany prodej, prestoze ocekavani nebylo zjevne nijak velke.
    Vzdyt i Achievmenty Gwintu napovidaji, ze zaujato in-game hrou bylo jenom 20 % hracu, a "sesbirej vsechny karty" dokoncilo jenom 7 % hracu. Jako na mini game dobre. Na samozny komercni uspech to nestacilo a to se podivej, kolik je 20 % resp. 7 % ze vsech hracu W3.

Cyberpunkova komunita je "velka". Ale sama osobe to neni zadna masa. Pripoustim masovy uspech Cyberpunku pouze jako behani (drzeni klaves) a strileni (klikani), to je to co prodava. A to potrebuje velke PR, protoze konkurence je v tomto zanru (open world rezba) pomerne velka.

MELDA
    MELDA --- ---
    Přátelé, chápu, že máte pocit, že to tu je mrtvé a nice se tu neděje, ale přesto bych vás poprosil zbytek debaty přenest sem, pokud se to bude tykat gwentu a ne Cyberpunku2077

[ Gwent - The Witcher Card Game ]
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JULIAN: souhlas - s tim prechodem z bety na ostro to podle me taky slusne podelali

SEJDA: tak to ti asi nerozumim uplne ani ted - u w3 sem posbiral vsechny karty a zahral si tam snad s uplne kazdym. fungovaly tam 3lajny atd.
    10k dennich hracu to uz imho davno nema (po prvnim mesici)
    nakup sudu je uplna picovina - lidi, co to hrali par mesicu v bete pak dostali scrapsy atd., takze nemaj duvod do toho dat ani korunu - vetsina si spis koupila TB (navic cena TB byla jako cena nejakych bundle in game)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    NAGASAWA: Tak původní w3 gwent byla asi nejlepší minihra ever. Fakt u toho člověk moh strávit hodiny...na standalone hru založenou na pvp by to ale bylo furt dost jednoduchý...
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    me u standalone gwentu vadilo ze to dvakrat TOTALNE prekopali. a ta verze ktera sla do ostreho provozu byla podle me nejhorsi, hlavne pro to ze misto aby to predelali a aspon tri mesice ladili, tak zahodili celou tu betu, udelali dost jinou hru, pridali do toho jakesi debilni metagame v podobe sbirani jakejchsi hvezdicek ci co a hned bez testovani s tim sli ven. no zklamalo me to. Pritom ten uplne prvni standalone gwent me bavil dost hodne
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SEJDA: Mě se Gwent z W3 fakt líbil a přišel mi supr. Standalone verze mi naopak přišla prekombinovana, hekticka a tak nějak meh. Mít atmo z původní hry, občas bych si klidně zahrál.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CHORCHE: to jsme si nerozumeli, Gwent nebyl pochopen uz jako Mini Game pri hrani W3 natoz jako samostatna hra. To, ze se fanousci gwenu z w3 chytli a zacali hrat online souboje je uplne okrajova zalezitost. Ma to alespon 10 000 dennich hracu? Ale i tak je mozne, ze lidi vrazeli do nakupu sudu s kartami tolik, ze je Online Gwent uspesny titul.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    CHORCHE: Tak u gwentu je za me problém ze je to jiná hra než v zaklinacovi, je to hrozné malinký, takže ani na obří TV se mi to nehrálo dobře a pak musíš nakupovat karty

A ohledně CP shooter, já si myslím ze to právě půjde hrát pěkně stealthove s téma bodcema na rukou nebo se vykecat podobně jako ve falloutu a na to se tesim.... Očekávám ze to bude CP kombinace thiefa, deus ex, falloutu a systém shocku, plus full frontali stryptyzi ze všeho vzít ti nej osvědčené veci a bude to mrda jak prase
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SEJDA: ja uz gwent nehraju pres 3 mesice - za me total chyba prijit s takovyma zmenama v dobe prechodu na ostrou verzi - nasleduji zas patche a hotfixy
    nebavi me to, navic se tam posrali s tema bodama do stromu... a odradilo me to uz totalne
    --- bylo tam pres 450karet... hral sem to 3/4roku a najednou se jich drtiva vetsina zmenila dost zasadne - tady to CDPR totalne posral (PR to ale spasit nemohlo, x lidi nehralo Gwint ani u W3 atd., byl to takovy bonus spis)
    - stoji to moc casu, nebavime me uz hry s daily, jedna particka se po homecommingu casove prodlouzila... 2hod denne tomu davat nechci
    --- tomuhle bych teda nerikal nebyl pochopen - kdyz delas picoviny, tak pochopen bejt ani nemuzes

pobavil si me spojenim dobre beha a kvalitni monstra (klikacka) - jestli tomu rozumim dobre, tak dobre beha v porovnani s DA3 urcite (tam kdyz sem se nekam nemoh dostat a 50x obeh kopec, tak sem to po 20minutach otravene vypinal).
    boje sou ok, rozhodne potvory jsou tam v dostatecnym poctu i zajimave (x podobnych her toci min monster a jen jim meni saty, barvy, lehce staty... nuda)

Cyberpunk bude o hodne slabsi titul a tak potrebuje mnohem vetsi PR. --- ja urcite souhlasim, ze to PR treba je... ale slabsi titul? tim si teda jistej nejsem. w3 je znama serie (knizni + pofiderni serialek), ale CP obecne trpi nedostatkem dobrych titulu (serie deus ex - prilis linearni, koridorove... castecne nejaky fallout... a obcas neco dalsiho, ale na me vetsinou moc 1st person shootery, takze nehraju)

ocekavam, ze to bude vytuneny ala W3 - trosku me odrazuje, ze to bude dost shooter (to me nikdy nebavilo a sem lama, preferuju obecne jiny approach). veci jako neon limce mi prijdou jako pitchovina a ztata casu, ale neco takoveho je vsude :)

osobne je mi vlastne uplne jedno, kdy to vydaj - mam toho ke hrani dost, early accessy atp. vynechavam, pockam si na GOTY, ci verzi se Season passem - takze jako W3 to hraju rad i se zpozdenim, ale jednou a na max
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CHORCHE: gwent nebyl pochopen, spousta lidi hraje jenom tak ze beha a klika, sem tam klikla rychleji. Gwent vyzadoval i neco navic.
    Spousta lidi si koupila Witchera jenom proto, ze slyseli, ze se tam dobre beha a ze tam jsou kvalitni monstra (klikacka). Tusim ze se 30% lidi nedostalo za Grifa.
    Cyberpunk bude o hodne slabsi titul a tak potrebuje mnohem vetsi PR.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    FRIZER: ale potrebuje. nepotrebujes presvedcovat jiz presvedceny onanisty, ale chces to strelit i dal - aby to nedopadlo trebas jako Gwent atd.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    MELDA: Nevim jestli zrovna Cyberpunk potřebuje kvalitní PR.... ten už musí jen vyjít... miliony nadrženců čekaj
    KALTY
    KALTY --- ---
    MELDA: HAVANA:
    Teď bylo nějaké info, že by to mělo být 2019... jako na to se těším asi nejvíc. No co asi. Určitě!
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Neví se nic.

Ale tipoval bych že TLOU i kojima vyjdou letos ještě
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam