• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    rozbalit záhlaví
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    SEJDA: nějak jsem se ztratil v tom, co chtěl básník říct a potřetí to číst nebudu

JVMLOK: ne neprahnu, nebo tos sebral kde? to cos vyjmenoval, znam podle názvu a většinou si pod tím nic konkrétního nevybavim a hrát to nechci ani omylem

klasicky si nerozumíme a už je mi to v podstatě jedno - např. ten Deux Ex mě nebavil. zajímavé mi přišly max ty modifikace. jinak jasný, stealth, korpo kyborg napochoduje někam ve vší parádě... a pak občas v misi může bejt stealth. já vnímám stealth jako styl, co jedeš celou hru - nejsi v novinach atp., nepřikrčíš se jen někde v roští.
    achievementy, že nikoho nesundáš - to je asi i u těch Hitmanů atp.? okej, nekupuju si ale šachy, abych na nich mastil max dámu (imho přístup většiny 3d akčních hráčů. statistickou chybou se nezabývám - sám jí vlastně jsem :D)

jinak můžeme brát jako stealth akci i Shadow of war/Mordor, což jsem hrál. ale nějak tam z takovýho stealthu nejsem na větvi (ale hra úspěšná, prostě buď uber tr00per a kydli nekonečný legie enemáků... bohužel ty hry dohraju do 90% a pak už to nedam)

za mě co bych čekal od stealth hry, je mimo mainstream, a je to tak snadno impleventovatelný asi jako Astral v případě SR (takže spíš neimplementovatelný) - čímž by to bylo i bídný i co se týče prodejů (a náklady velký)

- prostě jinej subjektivní názor, čemu se říká/neříká stealth hra rozporovat tedy už nebudu, ale mít neon límec a hrát si na stealth filutu (distinctive features) mě neláká, sorry jako - tzn. pokud to pujde, tak si u CP2077 na nějakej stealth hrát nebudu
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    CHORCHE: Hele jestli prahnes po Stealth akci a chces aspon vedet, jak to vypada v pocitacove hre, protoze zatim to vypada ze jsi nic podobnyho nehral, tak vazne doporucuju:
    jestli chces indie tak:
    Gunpoint
    Invisible inc.

Jestli ti nevadi mainstream tak:
    Deus ex: Human Revolution, Mankind Divided...btw. jestli ti to přišlo koridorovy a moc akční, něco ti uniklo, Deus Ex se dá dohrát v podstatě bez fightu, dokonce je za to achievment
    Seven: Days long gone
    Dishonored 1 a 2, to je naprosty must se, za mě totální špička
    Styx: Shards of Darkness a Master of Shadows
    Tom Clancy: Splinter Cell až do Blacklistu jsou paradni stealth zalezitosti. Blacklist je IMO trochu akcnejsi ale tez vynikajici
    Thiefy asi znáš, tak jen pro jistotu
    Hitmana sem hodim jen pro referenci, to zas neni hra pro me.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CHORCHE: kdyz nervici po open worldech sprintuji s nadoraz zmacknutym ctrl, coz jim usetri asi 15 % casu (mnohem efektivnejsi je eskejpovat vidosekvence a dialogy) .. bylo by pak snizeni rychlosti stealth otazkou implementace chytreho algoritmu, ktery tvoji rychlost dynamicky upravuje podle toho, co si mysli, ze si ty myslis, ze kde presne jsou v okoli nepratele a co zrovna delaji. Kdyby to udelali apriori vzdy pomale, coz je taky nerealne, nervici by stealth mode nikdy ani nezapli, coz by vedlo ke snizeni prodeju, jakmile by stealth bylo nutne pro dokonceni nejakeho achievmentoveho ukolu, napriklad. jakesi "hlavni dejove linky".
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    lol
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    GANDHI: ok beru jako proti názor, ale vidim to jinak. z těch 3 sem nehrál nic krom Des Ex (nejspíš ex machina, nebo tak něco) a ani nedohrál do půlky. na mě moc akční a moc koridorový, nebaví
    ale jinak samozřejmě za stealth nepovažuju šampona z megakorporace, kterej je stealthy asi jako hovno od holuba na smokingu max tím, že zmáčkneš shift/stealth/whatever
    samozřejmě je otázka, jak moc to lze v pc hře realizovat... viz jak byl podán matrix v SR returns... nedej bože astrál - prostě to není tak easy implementovat
    BALDUR
    BALDUR --- ---
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    CHORCHE: nevim nevim, ale treba dishonored, Splinter cell nebo Deus ex jasne ukazujou, ze muzes bejt stealth master a pritom fancy as shit:p
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    k těm cenam - já to vidím na Gwentu (kterej sem vzdal, protože toho tam sypou strašně moc a ujel mi vlak - nebudu hrát nic denně 2hod, akorát mě to rychlejš omrzí - fuck off daily)
    přijde mi, že CDPR strašně nakouří fancy shit u čeho můžou. v mým věku je mi to buřt, tu hru dohraju za 1-3 měsíce (dle toho, jestli budu hrát jen to atp.) a nějaká předražená figurka + pár naleštěnejch sraček v krabici mi jsou fakt jedno (na to hraju moc her a je to pro mě smetí)

On Topic - sem zvědavej, jak se poperou s těma límcema (imho fancy shit) a i některý kyber vychytávky mi trošku nesedí. zas po hraní SR mi přijde, že jedou dost na tu vizuál show off stránku věci (mě realně víc baví cover ops approach) - ale tak máš tam Reevse a jiný ocasoviny, tak je pochopitelný, že bude show off a ne hl. postava v černým plášti a chameleon suitu, přes kterej neuvidíš žádnej naleštěnej swag ;)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    LSDMASACRE: Dokud nebudou poradne HDR monitory s 10b barevnym rozsahem, tak jedine nejakou OLED TV.
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    MELDA:
    začínám mít dilema jestli pořídit televizi/monitor nebo novou grafiku :D
    MELDA
    MELDA --- ---
    MELDA
    MELDA --- ---
    MELDA
    MELDA --- ---
    Dobra, tak pokud jste s cenama vseho spokojeni a prijde vam to ok, tak bych to uzavrel a dal bych se opet uz venoval jen Cyberpunku2077 diky.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MELDA: USA neni okolni svet a muzu te uklidnit, i oni maji dan, jen ji neuvadi, protoze se stat od statu lisi. Je to neco jako nakup v MAKRU/TAMDA ac kde mas taky cenovky bez DPH, ac v tom druhem mas uvedene obe ceny.
    MELDA
    MELDA --- ---
    D1RABBIT: A ano...vse se da koupit levneji, z druhe ruky, nebo v nejakym eshopu, kde si na digitalni sluzbu clenstvi v ps+ nenaroubuji 20% zisku, ale kdyz budu mluvit ciste o Playstationu, tak to proste nechapu, jake duvody ho vedli k tomu, aby cenu ze dne na den zvedl o 300,-

Ale ted uz to vim, duchodci dostali pridano a zvedla se prumerna mzda... no sem to ale hlupak.

MELDA
    MELDA --- ---
    D1RABBIT: Tak pockat... takze cena se teda u nas odviji podle vyvoje prumerne mzdy? No tak super, to pak vysvetluje vsechno....diky....diky za odpoved.

MELDA
    MELDA --- ---
    Tak jako tak, je docela dost na palicu, ze mame vsecko podstatne drazsi jak okolni svet a to si rozhodne nestojime na spici prijmoveho zebricku...

Navic sem si teda nevsimnul, ze by se nejak vyrazne menilo DPH, kdyz se razem zmenila cena clenstvi v PS+ a to z drivejsich 1290,- na 1590,- nebo kolik to ted je.

Proste klasika..jebou nas, protoze muzou.
    MELDA
    MELDA --- ---
    SEKI1: Si mne predbehl...diky....pocitam uplne se stejnou odpovedi, ktera mne prijde celkem rozumna. I kdyz teda tam jaksi zapomneli dopsat, ze k tomu si jeste musite pripocitat 25% rabat :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    LSDMASACRE: Ano :-)
    SEKI1
    SEKI1 --- ---
    Xzone:
    Zdravím,
    odpověď na pár dotazů.

Balení - na všechny platformy bude celá krabice v angličtině. Uvnitř hra v multijazykové verzi.

Cena - jak zde již několikrát padlo, nelze srovnávat americké ceny bez 21% DPH a cla. S nimi se snadno dostaneme na podobnou částku jako v ČR. Stejně tak Polsko je pro CD Projekt výjimečný trh a nikde jinde edice nebyla takto levná. Bližší srovnání je s Anglii, kde se cena pohybuje okolo 250 liber. Českou cenu ovlivňuje primárně nákupní cena českého distributora. Prodejci si ji opravdu nemohou vycucat z prstu, jak mají mnozí představu :)

Platba - placení bude možné online platební kartou nebo převodem na účet, který bude nutné provést do cca 3 dnů. Při nákupu samozřejmě půjde vybrat i osobní odběr na prodejně.
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    MELDA: zákazníci to tak chtějí....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam