• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    SINHIRIELL: Crunch se dá vydržet čtvrt roku, pak už je to na sebevraždu. Vím, o čem mluvím, můj spacák byl použitý víckrát v kanclu, než na čundru. A když tě ještě každé ráno v 8 (když makáš do 4 do rána) budí dementní nadřízený, který si tam chodí pokecat na kafe a sepsat jeden task denně do JIRY, mindset se hodně změní.
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    D1RABBIT: Tak shodou okolnosti mám docela insider vhled, když ve vývojovém studiu pracuju (i když ne her) a ty vypálený trosky k nám dávaj pořád přihlášky protože chtěj utéct. Taky hodně záleží na jaké pozici jsi. Pokud jsem ten super důležitej senior, tak žiješ jinej život než tamhle zakopanej junior developer se kterým se vytírá, protože je nahraditelnej.

MIKEE: Přesně, hodně lidí jde do game designu/dev protože "je jejich sen dělat game design/dev", tak se jim snem taky platí. Tohle co teď dlá CDPR, ty odložený releasy, to pravděpodobně znamená že většinu toho času jedou teď v crunchi. Work-life balance úplně mimo rovnováhu a rodiny se rozpadaj, atd.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    D1RABBIT: Tak asi nedostavaj zaplaceno jako prodavacka v supermarketu, to je pravda, ovsem jsou taky vyrazne vic kvalifikovany a taky si odpracujou vyrazne vic hodin ;) Nicmene co se tyce platu, tak je herni prumysl spis podhodnocenej, protoze se castecne plati v "nadseni" a zaroven je pouzivany jako paka. To te samozrejme jako zakaznika vubec nemusi zajimat, ale kdyz uz se dostanem k ohrnovanim nosu nad fnukajicima vyvojarema, tak bych to rad vybalancoval.
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    MIKEE:
    LSDMASACRE: Na toto téma měl perfektní přednášku Martin Sahlin s názvem "Anger is a gift", o tom jak je herně vývojová mašinerie dohnala všechny na pokraj kompletního osobního krachu, a proč taky když se z toho léčili vyrobili Unravel.

Blood diamonds není až tak mimo přirovnání. Jak to tak bývá, ta těžba peněz nejde úplně tak do kapsy samotným umělcům.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    co to je za pohadku?

Novinkový souhrn: Unikl Cyberpunk 2077, vývoj PS5 začal před 5 lety a erotický horor proti cenzuře
    http://www.youtube.com/watch?v=8LmX7K-5vgg

LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    Cyberpunk 2077 — Behind the Scenes: Keanu Reeves
    https://www.youtube.com/watch?v=wXHWeHxLDcs
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---

uniklo prvních 20 minut hry za nomáda... jen sem to zběžně proklikal a i když je to z PS4, vizuál je luxusní. Co s hrou teprve udělá PC verze a ještě k tomu RT ultra nastavení bude asi hodně velkej mazec a trochu si troufám říct že v celkových ohledech CP hravě nakope Geraltovi prdel, ale taky se můžu mýlit... :)

https://ipfs.sloppyta.co/...epnykv3y2nnyspq/CYBERPUNK%202077%20GAMEPLAY%20HIGH%20%21-QWOybECO1ks.mp4

LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    FRIZER: hele přiznám se, že jsem Witchera 3 taky upirátil ale potom koupil, takže sem hral jakési demo :)
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    LOPIK: každá koruna dobrá... i kdyby měli tržby 15 miliard...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LSDMASACRE: Cd projekt udelal za prvni pololeti 2020 trzby dva u pul miliardy, ten artbook je asi moc nevytrhne :)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    LSDMASACRE: Kdo dneska pirati hry, filmy, knihy, serialy OK...ale hry
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    ke knizce jsem vzal i toto.

Cyberpunk 2077: Metro - Good Loot Puzzle - Puzzle | Alza.cz
    https://www.alza.cz/gaming/cyberpunk-2077-metro-good-loot-puzzle-d6126023.htm?o=3
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    MIKEE: já si myslím že odbornou pomoc budou potřebovat hned po vydání hry... recenze, odstraňování dosud nenalezených bugů... :D
    Ovšem, že bych měl pocit, že kupuju nějakou krví zaplacenou věc mi nepřijde. Makali na tom jak blázni a dle videí to taky tak vypadá...
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    Ohledne podpory vyvojaru, tak co se tyce moderniho vyvoje her, tak mam porad silnejsi pocit jako kdybych si kupoval blood diamonds (nastesti mam pomerne hodne dlouhy backlog, takze se k hram typicky dostavam az kdyz jsou v 70% sleve ..). To bych spis podporil nejakou neziskovku co financuje lecbu PTSD z herniho vyvoje ;D (a jestli zadna neexistuje, tak by ji nekdo mel zalozit!)
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    tak podpořit vývojáře je třeba... ať už nějakým art bookem nebo koupí hry samotné... tady by mě ani nenapadlo to pirátit
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    nerds :D
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    SEKI1: tak sem objednal taky. za pětikilo fajn.
    MELDA
    MELDA --- ---
    SEKI1: Nejvic mne na vsem potesilo to, ze to je opravdu vazba knihy ve tvrdych deskach. ne zadnej novej, moderni, lepenej tick. Takze to vydrzi dlouho. A ty obrazky, kresby, fotky na tom kridovym papire jsou super.
    SEKI1
    SEKI1 --- ---
    Tak mam doma CZ verzi knizky Svet Cyberpunku :) Budu mit ted aspon co cist :) Krasne provedeni. Doporucuji za ty prachy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam