• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    rozbalit záhlaví
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    LORD_SHAPER: To je fakt zvlastni. Cekal bych, ze maji HW standartizovany. To spis bude podle toho, co ti routery vlosujou za cestu k nim.
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    KVIIIK: to já nedokážu říci, já to na svém železe nerozběhám. Zajímavý je u té geforce now, že někdy to je nádhera (ultra detaily, lense flare a kdo ví co ještě) a jindy se to sotva hýbe. Záleží jaká mašina to rozběhá u nich. Já to řeším (2x se to nedalo hrát) tím, že když mi kvalita nevyhovuje tak vystoupím a nastoupím a přidělí mi jiný stroj.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KVIIIK: Nektere nastaveni to dokonce zhorsuje. Pro obdobnou sestavu pouzivam doporuceni Digital Foundry.

Nejvetsi vyhoda muze byt RTX, kde nektere fekty maji rozhodne cenu i obetovanim kvality diky kompresi.
    Ale na to uz musis platit.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Přidá tomu ten GeForce now něco, když to jinak fičí na úplně stejným settingu v tom programu, jako přímo ve hře? Na starším PC (i5 6600k + GF 1070ti - dnešní cena cestavy maximálně 20k) to jede plynule 40-45 FPS na max při 1440p, vypínal jsem jenom odrazy ploch (nejsou vidět a žerou brutálně) a kvalitu volumetrický mlhy (vidět je, ale taky žere skoro 30% výkonu...). Většina dalšího nastavení nedělá skoro rozdíl.
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    JSPARTRE: já to jedu na starém šrotu pomocí NVIDIA GeForce Now a super.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    zítra by měl teoreticky vyjít patch 1.1.. tak jsem zvědavej jak se to podaří
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    RATTKIN: jj taky hraju na notasu pres geforce now a na alespon trochu dobrym pripojeni to fici svizne. na pomaly wifine to trochu trha, tak to s emoc nehodi na akci na blizko a spis tim clovek jen obeha takovy ty RPG prostoje a cutsceny
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    fskutecnosti pokud ma clovek dobry pripojeni tak je to streamovani vzhledem k soucasny dostupnosti a cene zeleza to nejviic user friendly reseni
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JSPARTRE: známý paří na GeForce now a chválí to.
    já jsem dal jenom za grafiku trochu víc než je ten rozpočet, takže dělo to určitě nebude
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    THEODORT: jo, ten update biosu bez procesoru je docela dobra vec :D ja musel v alze koupit starsi ryzen, abych mohl udelat update a ten starsi ryzen zase vratil... na druhou stranu je to jednorazova zalezitost, takze to neberu jako nutnou vlastnost desky. dalsi update uz bude s procesorem, ktery v ni mam...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    no a pokud nejdeete v PCIE4 NVME discich tak uprimne staci jen b450 chipset, zejo.. obzvlast kdyz vezmete nejakou desku co vam umozni update biosu bez procesoru.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    PSYCHO: ano dual channel u paměti beru jako samozřejmost. nenapadlo mě to zmínit :)
    jinak já bych trval na x570, ale nechci rozlévat flame. :) b550 určitě také stačí a nějakou dobu vydrží. já jen prostě když mám teď dávat peníze za desku, tak chci plnohodnotnou 4.0 a ne 3.0 "dohoněnou" na 4.0. Zvlášť pokud uvažuju, že budu chtít i druhý SSD...
    já teď právě řešil stejné dilema, takže je to pro mě aktuální... nakonec jsem si po dlouhých úvahách koupil ASUS TUF X570-PLUS GAMING (Wi-Fi).
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    MEDAN: 16 staci, souhlasim, kazdopadne porad 2x8 a ne 1x 16.
    Co se chipsetu tyce, tak je to otazka preferenci, jestli se nebude taktovat, tak b550 bohate staci, je pasivne chlazenej na rozdil od x570 a PCIe 4.0 ma taky. A vyjde vyrazne levneji. X570 fakt neprinasi nic moc navic.
    S tim, ze deska vydrzi do dalsi generace cpu... Tady si troufnu nesouhlasit, protoze cekam, ze dalsi generace uz budou mit DDR5 pameti a tim padem bych i cekal novej socket a novou desku. Prece jen AM4(+) uz je tu nejakej patek. A to uz vubec nemluvim o PCIe5.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    PSYCHO:
    JSPARTRE: 32 GB je zbytečně moc, nevyužiješ to (= vyhozený prachy). 16 GB bohatě stačí (v budoucnu můžeš přidat, když bude potřeba). Pokud to má být "socka" komp do 25k se vším (tzn. nemáš ani case a zdroj, a taky nevím jestli a jaký máš monitor), tak nepřemýšlej o RT a pořiď si nějakou mnohem levnější GTX kartu (klidně bazar), se kterou to zvládneš hrát i na ultra bez RT (jako já - mám GTX 1660). Čím více grafické paměti, tím lépe. 6GB je minimum, 10-11GB by bylo ideál. Doporučuji ale investovat do desky, která už má PCIe 4.0 (a chipset x570, nikoliv zastaralý b550), stejně tak procesor. Protože to ti vydrží dlouho bez nutnosti upgrade. A jednou, až zas něco našetříš, tak jen vyměníš grafickou kartu za RTX, která už v té době bude mnohem dostupnější. Tzn. Ryzen 5600X je ideál - doporučuji na Alze dát do "oblíbených" a sledovat dostupnost. Chodí jim cca jednou za 14 dní a jsou vždycky během dne vyprodaný. Vyplatí se počkat si... SSD taky doporučuji Samsung 980pro 512 GB.
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    JSPARTRE: resil jsem to stejny a koupil socka prebuild v czc za 44k :)

geforce now je supr, ale chce to hodne dobrej internet (100 Mbit/s podle osobnich zkusenosti) a max rozliseni "jen" 1920x1080, ale ve full detailech vcetne RT (to je rozdil proti stadii, ktera RT nema)
    ATOMSK: nevim, videl jsem jen jak to beha na stadii, proto doporucuju to. Ja jedu na xsx, takze streamovani asi budu resit az pristi generaci :)
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    AVATAR: IMHO je lepší Geforce Now než Stadia, protože Geforce žere i GOG nebo Steam verze. Na Stadii si to musíš koupit a hrozí, že pokud Stadia nebude mít v budoucnu dostatečný revenue, tak služba skončí a s tím i zakoupená hra. Kdežto Steam nebo GOG klíč ti zůstane a můžeš v budoucnu hrát na nějaký víc common sestavě, až recommended sestava nebude úplnej highend.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    AVATAR: Vidis, na streaming a xbox jsem uplne zapomnel
    JSPARTRE: pokud je k dispozici aspon trochu slusnej internet, pak je ekonomicky nejvyhodnejsi stadia - zdarma. Aspon prvni mesic, ale on cp na vic casu ani neni :)

Na xsx za 14k to beha dost slusne, urcite lepe, nez na pc za 25k.

Komponenty neporadim, sry.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    JSPARTRE: Pockat na PS5 (neni skladem afaik)

Na PC... hm, nejakej Ryzen 5600X (nejsou skladem afaik), B550 desku, 32GB@3600MHz (2x16 GB), RTX 3060 ti (nejsou skladem afaik), Samsung 980Pro 512GB (nejsou skladem afaik), nejakej 750W/850W corsair zdroj (nejsou skladem afaik), case.

Jak vidis, muzes si koupit desku, ramku, case a mozna zdroj. Vsechno ostatni je tezce nedostatkovy zbozi. Jen ty RTX 3060ti za posledni dva tydny v preorderech zdrazily i o 30% a ceka se na ne pres mesic.

Jedina sance jak nejakou takovou sestavu sehnat je vetsinou koupit rovnou prebuild.

Hodne stesti.
    (To PC odhaduju, ze by mohlo kolem tech 25k byt, ale spis drazsi, napsal jsem co ted ja povazuju za minimum na hrani v 1440p aby se tomu dalo rikat delo aspon trochu)
    JSPARTRE
    JSPARTRE --- ---
    Mám tu pozadavek na "Cyperpunk herní dělo" do 25.tis :) neni už někde link , na optimalizovany HW pro socky?
    díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam