• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VIRIK: Jsem rad, ze jsi na to prisel a drzim ti palce. Doufam ze se ti dostatne pomoci, protoze tady nejde o zadne pochybne statistiky. Kazdy si zaslouzi pomoc.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    lidi, nepište na ten web, když jste pod vlivem narkotických látek.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VIRIK: Nevim, asi protoze se snazim zjednodusit koncept pro nekoho kdo ma problemy s jednoduchym problemem statistiky.

Kdyz 99 prispevku VIRIKa ze 100 je naprosty blabol, znamena to ze kazdy prispevek VIRIKa je blabol? Mohu prejmenovat VIRIKa na totalni blabol? A jak pan Tleskac rozpozna VIRIKa od ostatnich blabolu?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    MCKIDNEY: nerozumím tomu, proč opět lžeš? To skutečně tvůj odpor k mé osobě ti vždy zatemní smysly?

CD Red prodá 1000 kopií GOG verze.

Lidi si nainstalují staženou hru. Hra má nějakou eula, kterou lidi něčtou nebo ignorujou (tam se o tom informuje). Hry samozřejmě sbíraj data. A posílá je zpět.

CD Redu přijde sběr dat ze hry a zjistí, že pochází ze 3000 kopií hry.

To není žádný "potenciálně". Autoři Someday to měli podobně, sbírali data z novinářských verzí, zjistili únik tak, že jim začala chodit spousta dat co neměla a jako bonus stížnosti hráčů na nějaký nedostatek, který byl pouze v novinářské verzi a rozhodně nebyla cesta, jak ji legálně mít.

To není žádné "možná", potencionálne" "asi", to platilo právě v těch devadesátých letech. A kvalitně ošéfovaných pirátských verzí hry, kde to všechno je důkladně vypnuté, stejně jako pirátů co hrají offline moc není.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VIRIK: My si to nepleteme, my jenom vime ze hra vyjde na Steam bez ohledu na to, ze steam prakticky nema DRM.
    Ti co manipuluji znas, protoze te krmi iluzi o lost-sale doctrine. 1000 lidi na telefonu neznamena 1000 ztracenych objednavek a uz vubec to neznamena ze zrusis prodej po telefonu. Coz je ten kokodak co uz nikdo rozumny nebere vazne.

Vola ti Reagan a chtel by te pocurat.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    ne, to jsou informace z programů, co maj ty hry v sobě a co se odesílá vývojáři. Normální praxe, maj to tam i autoři Someday You´ll Return, nebo právě CD Redi ve svých hrách bez DRM (to neznamená, že to nesledujou) na GOG.

Pletete si informace jak si je plácají organizace na ochranu autorským práv nebo proti pirátění a to, co sbírají samotní vydavatelé. nebo spíš nepletete, pouze manipulujete.

V posledních letech se počty používání neplacených upravených verzí opět obrovsky zvýšil.
    MELDA
    MELDA --- ---
    Tak myslim si, ze snad kazdej pamatuje doby, kdy neslo hru koupit jinak, nez v krabici v obchode. Od dob Steamu, Epicu, Gogu by me bylo uz celkem trapne si hry tahat z torentu. Zvlaste, kdyz jsou tam kolikrat za uplne smesny ceny.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ja uz aspon chapu proc Sony odebral P_T z Playstation :) Narozdil od Cyberpunk to na PC nekoupim :D

FORTRESS: Ty statistiky jsou vymysl lidi co porad nechapu, ze firmy zajima zdimani penez. Steam se krade podle kopiraku - doslova existuje universalni patch. Konzole se kradou a "preprodavaji ucty" uplne normalne. Neni to o tom kolik muzu dostat z piratu, ale kolik muzu dostat prvnich par tydnu z dane platformy.

Steam je aktivni protoze dokaze prodavat stock options rychleji nez Jordan Belfort
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    MCKIDNEY: A škoda se do statistik pořád zanáší stylem, že sečteš traffic na torrentech a vydělíš GB hry krát plná cena. ;)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    FORTRESS: Nebo tohle je velke oziveni 90tych let. PC hraci kradou, ponozky nosi v sandalech a toaletak davaji smerem ke zdi.

Koho to napadne, ze zeitheist z 90tek dany do mixeru a prodany v 2020 vynese na povrch vsechny lidi co se zasekli 20 let na miste :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    ano a těm co rozporují zlodějství na PC bych doporučil to nepsat uraženě sem, ale napsat CD Red a dalším vývojářům, že mají špatně statistiky a určitě to tak není, protože Pepík, Jardík i František si hry kupují, takže to určo bude špatně.
    MELDA
    MELDA --- ---
    RMUTT: Mam nahrano ve hre pres 250 hodin, tak co myslis? :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    Patch 1.2 pro Cyberpunk 2077 otestován. Zlepšil se výkon? | GAMES.CZ
    https://games.tiscali.cz/hardware/patch-1_2-pro-cyberpunk-2077-otestovan-zlepsil-se-vykon-508578
    KAYLA
    KAYLA --- ---
    FORTRESS: Mám to stejně. Navíc jsem zlegalizovala spoustu starých věcí, co jsem měla z torrentů a od kamarádů - částečně pro dobrý svědomí, částečně protože od tý doby, co dělám v cybersecurity, tak vidím při různých incidentech, co dělá v systému každý druhý crack (přibalený tichý kamarád v podobě malware - to už radši oficiální rootkit od výrobce).
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Já bych ještě zarozporoval to že "PC hráči kradou" - v mojem okolí (30+ což je jak jsem s úděsem zjistil je průměrnej věk pc hráčů) už dost lidí převibrovalo do "hry kupujou, ale nehrajou" - včetně mě. Poslední věc co jsem dojel kompletně (i s DLC) mimo Cyberpunku byl Frostpunk.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    TERZ: psal jsi ze bys rad aby to cely opustili po zakladnich bugfixech coz zda se v planu neni, a vycemen ses vyjadril podobne jako tady TERZ coz zadnou velkou debatu uplne nevyvovalo oproti tvymu ocekavani.

na tom ze to je nedodelek se asi shodujou vsichni, jenom ty proroctvi se rozchazej trochu
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    MELDA: Ja jsem teda koupil hru hned po vydání na PS4, po pár hodinách odložil a pořádně rozehrál až teď po patchi 1.2. Jsem spokojenej. Je to sice prázdnější, ale taky plynulejší a míň rozmazaný. Mapou jsem za prvních 12 hod propadl jen jednou a spadlo mi to dvakrát. To se dá přežít :)
    TERZ
    TERZ --- ---
    MONKEYFIGHTER: Jaký vlny? Psal jsem, ze doufám že od toho upustí protoze XY. Upustili od toho, za mě dobrý, vlny nevlny
    P_T
    P_T --- ---
    TERZ: posli to rovnou, ja zejtra nemam cas! .]]
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    TERZ: to uz si tu psal driv a zadny vetsi vlny si s tim nazorem imho neudelal jestli se dobre pamatuju)

ale mp mi rozhodne nechybi a mikrotransakce uz vubec ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam