Za mne se přiznám, že u CP2077 proběhla naprosto dokonalá ukázka jak funguje hype v té nejryzejší formě, ale to už bylo řečeno tolikrát, že snad jen pro připomenutí. Pro mě osobně první zkušenost takového ražení, sám jsem se do toho nechal vtáhnout, avšak s mírným odstupem, důvodem byl právě ne úplně master race PC, který jsem vlastnil a bylo mi jasné, že se v těch očekáváním musím mírnit. Co mne do dnešních dnů zůstalo ve vzpomínkách, byl postoj recenzentů, kdy bylo jasně vidět, jak si neví rady se vzniklou situací a bylo zajímavé pozorovat, kdy padala hodnocení 9 z 10 a vedle toho leželi zápory o technickém stavu hry, celkově podivné hratelnosti atd. vlastně nikdo tu hru prakticky totálně nestrhal. O co šlo? Za mne posunuli CDPR laťku pojmu hype tak vysoko, že na to nebyla hráčská komunita vůbec připravena a spoustu lidí si nebyla možná schopna přiznat, že jejich modla padla, ale otázkou je zda v tom měla prsty kvalita hry, nebo právě ten přemrštěný hype. CDPR se musí přiznat jedno, vytvořili učebnicový příklad a snad to bude pro ostatní vydavatele poučením, že takhle vyhajpovaný launch je cesta do pekla. (zdravím investory co si mnou ruce nad skvělými kvartály a zakládají z výdělků korporáty)