• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELDACyberpunk 2077 - Nová, dlouho očekávaná hra od CD PROJEKT RED
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Trošku progress toho mého druhého průchodu. Jedu na pohodu, první akt mi trval patnáct hodin a dělám spíš vedlejšáky, než abych tlačil na příběh. Jak to hraju skoro na den přesně po roce (březen je na CP zjevně ideální měsíc, nijak jsem to neplánoval a prostě to takhle vyšlo), tak si už spoustu věcí nepamatuju a nebo si je pamatuju nějak jinak. Na tom může mít podíl několik věcí. Byly nějaké patche, takže mi Night City přijde obecně živější a lidi dělají nové činnosti, to je rozhodně plus. Taky přibylo pár drobností v souvislosti s Edgerunners, ale to mě zatím nechává v klidu. Pořídil jsem si 4K OLED, na PS5 zapnul raytracing a takhle to teda předtím rozhodně vypadat nemohlo :-) Ale hlavně tentokrát hraju za ženskou, a to je teda změna zásadnější, než jsem si představoval.

    Já jsem si to prostě musel vyzkoušet (kvůli Judy, ehm...), ale upřímně - až to budu hrát zase za rok, tak určitě pojedu za chlapa. Těžko říct, jaký bych na to měl názor, kdybych hrál poprvé za ženskou a pak teprve za chlapa... No ale takhle mi prostě spousta věcí nesedí. Nesedí mi hlas, intonace, hlášky, už teď mi nesedí vztahy s některými postavami a myslím, že to dál bude jen horší. Některé části příběhu podle mě neudou dávat smysl, no ale uvidíme. Když už jsem se do toho pustil, tak se tím prokoušu.

    Ale pozitivní zpráva nakonec: znovu hraju vlastně hlavně kvůli dotažení několika chybějících trofejí. Jednou z nich je Gun Fu - Kill or incapacitate 3 enemies in quick succession with a revolver or pistol in close combat. Protože jsem při prvním průchodu tyhe zbraně prakticky nepoužíval, za celých 140 hodin se mi to nepodařilo. A najednou teď trofej cinkla už během Interlude, když jsem poprvý hrál za Johnnyho Silverhanda! Tak to mě jako fakt potěšilo.

    Takže jsem se na oslavu trochu vymódil(a) :-)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Nevadilo by, kdyby to bylo třeba letos na konci roku nebo na začátku příštího. Právě mám rozehráno podruhý, rád si to pak dám ještě jednou :-)
    MELDA
    MELDA --- ---
    Ja osobne si myslim, ze letos to 100% nebude.

    Cyberpunk 2077: Phantom Liberty — Official Teaser #2
    https://youtu.be/zrHb2p4YPT0
    MELDA
    MELDA --- ---
    BOBISKO: 😀 To je otazka za deset tisic 😀 Myslim, ze uz tady neexistuje zadny optimista, ktery by cekal, ze to bude brzy.
    BOBISKO
    BOBISKO --- ---
    Kdy by se mohlo dostat ven DLC?
    Ať vím zda čekat. Bo mám velkou chuť se do hry pustit podruhé a nevěřím, že ji dám potřetí dříve než za deset let, pokud vůbec ;)))
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TRAGED: OK, no dám vědět.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DEEFHA: Hele, netusim. Akorat na cloudu jsou myslim jen posledni 3 pozice, ktere se prubezne prepisuji, takze pokud si chces na cloudu udrzet dve ruzne postavy, tak pred vypnutim hry jeste musis loadnout a ulozit posledni pozici z te druhe postavy. Ale pokud hrajes jen jednu, tak by to IMHO melo fungovat uplne bez problemu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TRAGED: Hmmm, no já bych to na Steam Decku radši nativně přes Steam... Inu tak co. Koupím a uvidím, jestli to bude fungovat. Když ne, tak to refundnu :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TRAGED: Zajímavý. Tak proč všude píšou, že to nejde? Ale samozřejmě ti věřím :-)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Akorat je potreba davat pozor, jestli jsi prihlasenej k CDPR uctu a na PC musis poustet z GOG Galaxy
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DEEFHA: Funguje naprosto v pohode. Hraju stridave na PC a PS5. A urcite to funguje vsemi smery.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Btw. máte někdo zkušenosti s cross platform save? Docela rád bych si někdy vzal CP s sebou na Switchi. Představoval jsem si to tak, že hraju normálně na PS5, syncnu save, chvíli hraju na Switchi, syncnu save, pak zase hraju na PS5... Ale co si tak o tom čtu, tak to funguje jen směrem z konzolí do PC a naopak ne...? To mi pak ale úplně nedochází, k čemu by taková funkce měla být. Nebo jsem něco špatně pochopil?
    MELDA
    MELDA --- ---
    BUCKOWSKI: Za me ani ne, ja jsem RDR2 dohral asi pred mesicem poprve :-)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MELDA: no právě, včera bylo pozdě
    MELDA
    MELDA --- ---
    HAVANA: Tak RDR2 nema ps5 update.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Haptika na ps5 je top. Nejen v cp.

    Hrál sem ghost of tsushima a pak red dead redemption a to rdr je divný jak ti ten ovladač nevibruje při jízdě na koni nebo při natažení luku...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MELDA: Já ji totálně žeru při řízení, to je prostě parádní pocit.
    MELDA
    MELDA --- ---
    DEEFHA: Ta haptika mne dala dost zabrat hlavne u strileni :-) nez sem si zvyknul :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Loni na jaře jsem dohrál Cyberpunk a od tý doby si ho chci dát znovu, protože mi utekly nějaký trofeje, který s aktuální postavou už nedokážu získat (resp. chytře jsem si promazal savy a nedokážu se vrátit dostatačně hluboko zpátky). Mezitím vyšly nějaký další patche plus takovej ten bonusovej obsah k anime, který jsem na podzim skouknul, a taky jsem si koupil 4K OLED... No, takže včera jsem po jedenácti pivech usoudil, že nastal ten správný okamžik a pustil se do toho :-) Tentokrát jedu za ženskou, abych si mimo jiný mohl užít i romanci s Judy. Po 120+ hodinách za chlapa je to hroznej nezvyk, vůbec mi nesedí hlas a i samotný hlášky jsou jiný, no ale to se poddá. Skoro tři hodiny jsem se prokousával tutorialem a prvním úkolem, těch piv bylo přece jen trochu moc :-) Dál už pojedu radši střízlivej, hehe. Night City je pořád nádherný! A na PS5 haptika rulez.

    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    zajímavá a debilní chyba > boostování staminy zhoršuje levelování athletics. Já byl strašně dloho zaseknuty na lvl 8. Perk, kdy sprint nežere staminu už mi levelování prakticky zastavil.

    Jediné řešení je reset perků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam