• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOBYTEKAkademický svět - tipy a triky
    Auditko by mělo pomoci akademikům při výzkumu i výuce, především sdílením rad a doporučení na užitečné postupy, aplikace či literaturu - jak si usnadnit práci, jak a co psát, jak se orientovat ve zdrojích a obecně možnostech moderního akademického světa. Dále by mělo zahrnovat i obdobné postupy pro přežití v akademickém prostředí – jak spolupracovat s kolegy, jak přistupovat ke studentům, jak učit. Všichni jsou vítáni, auditko není vyhraněně humanitní, naopak, z mé zkušenosti kombinace humanitních a přírodovědných přístupů zajistí vždy lepší výsledek.
    rozbalit záhlaví
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GAARQ: asi jo, ta kampan proti cizincum tam ted jede hodne, je tam cileny tlak na cizince ze strany uradu je primet k odjezdu, lidi uplne sili, protoze za koronu muzou cizinci, takze uz bylo par kauz hranicicich s lyncem, jakkoliv to zatim policajti klidni, takze asi je to tim. Kazdopadne to uz pro me byla asi posledni kapka, tak kdybyste nekdo shaneli asistenta, tak dejte vedet, stejne mi tam konci smlouva :)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOBYTEK: jen pro to, že jsi ne-číňan(ka)? asi tam nejsme populární, koukám-li na útoky na novináře.

    mě překvapují mladí studenti v česku, jsou otevřenější, víc diskutují, nebojí se ozvat, a také dokáží učitele ocenit.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Wow, tak semestr sotva začal a už mi přišel od studenta email, kde mi přeje, aby mě přejelo auto a chytila jsem koronu. Ani se nepodepsal. Smrad ale neví, že chodím na zelenou a jsem očkovaná. Nicméně je asi fakt čas najít si džob v Evropě...
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    díky všem za tipy, něco jsme dali dohromady a poslali to dál, snad se tím příslušné osoby budou zabývat
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    THE_DARKNESS: tvoje univerzita má určitě přístup k press-realeasovejm službám typu AlphaGalileo, GlobeNewsWire apod. To jsou rozcestníky, odkud si články přebírají další rozcestníky jako třeba ScienceDaily. Nebo máš na mysli něco jiného než Press Release?
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    KATIA: no, nemá to být úplně zaměřené na potenciální studenty, spíš promo výzkumu
    KATIA
    KATIA --- ---
    THE_DARKNESS: napadá mě akorát tohle, ale to nevím, jestli splňuje účel: https://www.timeshighereducation.com/
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    čau, napadají vás nějaké zahraniční časopisy a weby pro propagaci vědy? kde by univerzita mohla posílat zprávy o svém výzkumu a objevech? díky
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    VAMPY: Za mě OBS Studio. Freeware a přitom funkční až až.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Zkousel nekdo nekdy Vyond?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    VAMPY: hh, tak to drzim palce
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    DOBYTEK: Etologie :) dojivost krav v zavislosti na kulture prostredi a tomu podobne. Z toho se da dostat celkem mnoho co se grafickeho zpracovani (a nemyslim tim jenom grafy) tyce.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    VAMPY: vidis, a co jsi za obor? Ja si nejak nedovedu predstavit, co by z konferencniho prispevku slo dostat vic, ono videa, zvuk, nahravku sebe, to vsechno do toho dostanes uz v tom ppt.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    DOBYTEK: Deset minut. Predstava je dostat z toho trochu vic nez z klasicke ppt prezentace, ale jak jsem psala, mozna mne to nadseni prejde a skonci to u nahrani ppt s komentarem
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    VAMPY: a jak dlouhe to mas? Ja porad nahravam prednasky v powerpointu a jsem s tim docela spokojena, na kratky konferencni prispevek by to mohlo stacit taky. Na nahravani obrazovky s komentarem se mi osvedcil Kazam.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    JINX: Ja mam z toho takovy smiseny pocity. Na jednu stranu jsme z toho takova nadsena a rikam si, ze se to musi vyuzit a planuju si tu pomalu vyrabet video youtuber hadr. Na druhou stranu je mi jasne, ze manicka faze rychle prejde a pak budu jeste rada, pokud si zvladnu odrikat ppt na zaznam :(( treba prednaseni pres Teams mi ale vubec neslo, nudila jsem i sama sebe
    JINX
    JINX --- ---
    VAMPY: nevim jaky mas OS. Vyuzil jsem defaultni nahravani obrazovky a zvuku co ma integrovany macos. Za sebou uz mam 3 konference online a moc mi to teda nesedlo. Prezentovat to realtime pres zoom se mi moc nechtelo takze jsem zatim vzdy vyuzil moznosti nahravat to :(
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    VAMPY: Dělal jsem prezentaci přes vokoscreen, což byl pro mě ideální soft na záznam obrazovky s hlasem. Nově by měla existovat i verze pro Windows.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Takze v ramci COVID sveta me ceka prvni online konference. Kreativite se meze nekladou, prednasky (vlastne videa) se budou nahravat predem a poustet ze zaznamu. Priklabim se tvorbe videa s voiceover a premyslim jaky software pouzit. Jsem v tomto smeru analfabet a uplny novacek. Mate nekdo tipy na nejakou vychytavku, aplikaci, software ktery stoji za to vyzkouset?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ACHERON: ano, tenhle pripad znam zblizka :) psal jsem o akademii ved, na univerzitach je situace bohuzel trochu jina...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam