• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOBYTEKAkademický svět - tipy a triky
    BURDIC
    BURDIC --- ---
    Úspěšnost nižší než 20%…
    Nejvíce badatelských projektů jako každý rok uspělo v hlavní soutěži standardních projektů. „Všechny vybrané projekty jsou excelentní a srovnatelné s mezinárodními standardy, a to i kvůli tomu, že v této soutěži bude podpořeno méně než 20 % návrhů projektů,“ říká Petr Baldrian a dodává: „O kvalitě projektů vybíraných GA ČR svědčí i výsledky již ukončených projektů, které přinesly řadu publikací a hlavně nových poznatků, patřících do absolutní světové špičky.“ Standardních projektů bude financováno od příštího roku celkem 434.
    BURDIC
    BURDIC --- ---
    TEST-VYHLASENI-2022 - Grantová agentura České republiky
    https://gacr.cz/test-vyhlaseni-2022/
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    Mate radi taxonomii? Nestihate trackovat posledni veci? RSS compatible? Kouknete na tohle https://biorss.herokuapp.com. Mozno udelat feed pro spesl skupinu, Platyhelminthes feed ted bydli v me Liferea ctecce, maka to.
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    ACHERON: protože část delegátů se účastnila online.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    DUNICAN: to mi pripada jako hrozna blbost proc nemirit rovnou na platno :D
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    VAMPY: ne, tohle bylo opačně. Něčím mířili z dálky na počítač (nebo na něco poblíž) a na slajdech se pohyboval kurzor myši.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    DUNICAN: Nebyl to nahodou jen “laser pointer” v power pointu? Ty novejsibverze to v sobe maji zavedene jako standard, kdy hybes mysi a na prezentaci se to promita jako cervena tecka laseroveho ukazovatka
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    MIGUEL: Minulý týden jsem byl na hybridní konferenci a měli tam takovou zajímavou vychytávku. Laser pointer, kterým přednášející mířil na obrazovku laptopu (nebo mi to tak aspoň ze zadní řady připadalo) a jeho pohyby se přenášely do pohybů kurzoru myši na obrazovce, která se promítala v sále i online.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    dneska jsem zvladl hned dve prednasky za sebou za prve v respiratoru, coz byl vopruz, ale co se da delat...ale hlavne se mi podarilo to cely oducit hybridne. k notebooku jsem pripojil graficky tablet (pouzivam misto tabule od casu covidu), jeho screen jsem zaroven promital na platno a zaroven jsem jeho screen sdilel pres online a jeste k tomu nahraval, ufff :) prakticky jsem musel pri vyuce pracovat se tremi monitory, to jsem si na sebe zase neco vymyslel, ale slo to:)
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    JINX: nevim jak u vas, ale tema neni problem kdykoli zmenit. Ja jsem na cvut fsv svoje trma menil trikrat :) naposledy rok pred obhajobou
    KATIA
    KATIA --- ---
    JINX: možnost a) špatná praxe, je potřeba se ozvat b) původní téma není nosné, je potřeba změnit téma dizertace
    V každém případě je nutné to včas řešit se školitelem
    JINX
    JINX --- ---
    Jak je to se zodpovednosti skolitele za tema kteremu se venuje student ve svych publikacich? Narazim na problem kdy student pracuje aktivne a plni vsechny zadani skolitele, jen problem je ten ze skolitel zadava tema B a student ma disertaci na tema XYZ coz znamena ze studentovy vystupy nejsou obhajitelne v ramci vystupu XYZ ale v ramci tematu B.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GAARQ: no on je to hodne urazlivy termin, jen je jaksi zastaraly, se pouzival nekdy za Majoveho hnuti, proto me to pobavilo spis nez urazilo :)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOBYTEK: žerty stranou, výhrůžky opravdu ne. cizí démon, to si pamatuju z nějaké literatury. doufám, že se už nic horšího nestane a v klidu to doklepeš.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GAARQ: zaslouzili nezaslouzili, vyhruzky smrti vyucujicim mi prijdou ponekud kontraproduktivni.
    A ne, tenhle termin z praxe moc neznam, ale jednou mi v autobuse nadavali do 洋鬼子 a to jsem teda fakt nevedela, jestli dat dotycnemu pesti, nebo jestli se smat :)

    Vzhledem k nacasovani mam temne podezreni, ze je to spis nekdo z kolegu, protoze se mi nechce verit, ze by si student dovolil neco takoveho, takze jako fajn pracovni prostredi, jen co je pravda.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOBYTEK: tak pokud mne vzdělání neklame, je to také taková čínská tradice, nehledě na to, že jsme si to párkrát v historii opravdu zasloužili. používá ještě někdo termín 大鼻子?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GAARQ: asi jo, ta kampan proti cizincum tam ted jede hodne, je tam cileny tlak na cizince ze strany uradu je primet k odjezdu, lidi uplne sili, protoze za koronu muzou cizinci, takze uz bylo par kauz hranicicich s lyncem, jakkoliv to zatim policajti klidni, takze asi je to tim. Kazdopadne to uz pro me byla asi posledni kapka, tak kdybyste nekdo shaneli asistenta, tak dejte vedet, stejne mi tam konci smlouva :)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOBYTEK: jen pro to, že jsi ne-číňan(ka)? asi tam nejsme populární, koukám-li na útoky na novináře.

    mě překvapují mladí studenti v česku, jsou otevřenější, víc diskutují, nebojí se ozvat, a také dokáží učitele ocenit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam