• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOBYTEKAkademický svět - tipy a triky
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MIGUEL: u nás platí, že ten kdo delší dobu mluví, jej mít nemusí, tj. třeba přednášející, ale na semináři si je necháváme po celou dobu.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    chtel bych se zeptat, dodrzujete respiratory pri vyuce? pokud ano, v jaky moment byste asi pousoudili jeho odlozeni?
    BURDIC
    BURDIC --- ---
    Úspěšnost nižší než 20%…
    Nejvíce badatelských projektů jako každý rok uspělo v hlavní soutěži standardních projektů. „Všechny vybrané projekty jsou excelentní a srovnatelné s mezinárodními standardy, a to i kvůli tomu, že v této soutěži bude podpořeno méně než 20 % návrhů projektů,“ říká Petr Baldrian a dodává: „O kvalitě projektů vybíraných GA ČR svědčí i výsledky již ukončených projektů, které přinesly řadu publikací a hlavně nových poznatků, patřících do absolutní světové špičky.“ Standardních projektů bude financováno od příštího roku celkem 434.
    BURDIC
    BURDIC --- ---
    TEST-VYHLASENI-2022 - Grantová agentura České republiky
    https://gacr.cz/test-vyhlaseni-2022/
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    Mate radi taxonomii? Nestihate trackovat posledni veci? RSS compatible? Kouknete na tohle https://biorss.herokuapp.com. Mozno udelat feed pro spesl skupinu, Platyhelminthes feed ted bydli v me Liferea ctecce, maka to.
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    ACHERON: protože část delegátů se účastnila online.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    DUNICAN: to mi pripada jako hrozna blbost proc nemirit rovnou na platno :D
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    VAMPY: ne, tohle bylo opačně. Něčím mířili z dálky na počítač (nebo na něco poblíž) a na slajdech se pohyboval kurzor myši.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    DUNICAN: Nebyl to nahodou jen “laser pointer” v power pointu? Ty novejsibverze to v sobe maji zavedene jako standard, kdy hybes mysi a na prezentaci se to promita jako cervena tecka laseroveho ukazovatka
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    MIGUEL: Minulý týden jsem byl na hybridní konferenci a měli tam takovou zajímavou vychytávku. Laser pointer, kterým přednášející mířil na obrazovku laptopu (nebo mi to tak aspoň ze zadní řady připadalo) a jeho pohyby se přenášely do pohybů kurzoru myši na obrazovce, která se promítala v sále i online.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    dneska jsem zvladl hned dve prednasky za sebou za prve v respiratoru, coz byl vopruz, ale co se da delat...ale hlavne se mi podarilo to cely oducit hybridne. k notebooku jsem pripojil graficky tablet (pouzivam misto tabule od casu covidu), jeho screen jsem zaroven promital na platno a zaroven jsem jeho screen sdilel pres online a jeste k tomu nahraval, ufff :) prakticky jsem musel pri vyuce pracovat se tremi monitory, to jsem si na sebe zase neco vymyslel, ale slo to:)
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    JINX: nevim jak u vas, ale tema neni problem kdykoli zmenit. Ja jsem na cvut fsv svoje trma menil trikrat :) naposledy rok pred obhajobou
    KATIA
    KATIA --- ---
    JINX: možnost a) špatná praxe, je potřeba se ozvat b) původní téma není nosné, je potřeba změnit téma dizertace
    V každém případě je nutné to včas řešit se školitelem
    JINX
    JINX --- ---
    Jak je to se zodpovednosti skolitele za tema kteremu se venuje student ve svych publikacich? Narazim na problem kdy student pracuje aktivne a plni vsechny zadani skolitele, jen problem je ten ze skolitel zadava tema B a student ma disertaci na tema XYZ coz znamena ze studentovy vystupy nejsou obhajitelne v ramci vystupu XYZ ale v ramci tematu B.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GAARQ: no on je to hodne urazlivy termin, jen je jaksi zastaraly, se pouzival nekdy za Majoveho hnuti, proto me to pobavilo spis nez urazilo :)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOBYTEK: žerty stranou, výhrůžky opravdu ne. cizí démon, to si pamatuju z nějaké literatury. doufám, že se už nic horšího nestane a v klidu to doklepeš.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GAARQ: zaslouzili nezaslouzili, vyhruzky smrti vyucujicim mi prijdou ponekud kontraproduktivni.
    A ne, tenhle termin z praxe moc neznam, ale jednou mi v autobuse nadavali do 洋鬼子 a to jsem teda fakt nevedela, jestli dat dotycnemu pesti, nebo jestli se smat :)

Vzhledem k nacasovani mam temne podezreni, ze je to spis nekdo z kolegu, protoze se mi nechce verit, ze by si student dovolil neco takoveho, takze jako fajn pracovni prostredi, jen co je pravda.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOBYTEK: tak pokud mne vzdělání neklame, je to také taková čínská tradice, nehledě na to, že jsme si to párkrát v historii opravdu zasloužili. používá ještě někdo termín 大鼻子?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam