• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPAZZDětská lehká kola- stavíme, kupujeme, řešíme
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    tak doma stavim Rbčko 26tku : nema nekdo z vás doma přebytečny ražení 10 prevodů, prebytečny kotouc brzdy a 1x 160mm kotouč?
    pokud ano budu rád za nabídky :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    já sem ted mladému koupil agang capo16 (8kg za 1500 bazar) a dívám se, že dvacítka váží 9kg a stojí 6,5 nová - otázka, jestli se dá sehnat nové, když je poslední model 2014.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DRIZZT: jo musej to mít nejak zmapované předpokládám že by to stačit mohlo, velky kopce s tím stejne decka nejezdej . Pak dej hlášení a fotky jak to dopadlo.
    Ten kubike 20 se da koupit ve velikosti S s nízkým rámem, což je fajn na menší děcka. A v krabici to kolo prijde smontované :) jen namontujes pedály :)
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    PEPAZZ: Myslím, že synovi než dojde, k čemu jsou převody, bude mít další kolo... Pravda, ty 3 převody nejsou moc, ale snad výrobce ví, co dělá.

Kolo v krabici zní děsivě :-D

Díky moc za radu, poravdu jsi mi pomohl.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DRIZZT: kubbke objednej online, prijde ti v krabici poštou.

Rascal vypadá moc pekně! :) jen nevim jestli ty tři převody budou stačit. Naše děcko pravda na o dost težším kole přehazuje porad o 106, má myslim 6 prevodů
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    PEPAZZ: Díky. Můžu se ještě zeptat na názor na kolo Rascal?

To kubike je moc hezké, jen nemůžu dohledat, kde ho v Brně sehnat - za případný tip budu moc ráda (moje google-fu evidentně nestačí)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DRIZZT: frog je o kilo tezší a stojí stejne jako woom a kubike , proto mi to prijde mimo. a krom toho ma ma super dlohou zadní stavbu :)
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    PEPAZZ: Proč je Frog nesmysl?

U Woom jsem dohledala, že pro použití s Follow me je potřeba další mezikus, což se mi úplně nechce pořizovat.

Kdyby si někdo ťukal na čelo, proč chci závěs na kolo vel. 20, tak proto, že synovi je čerstvě 5 ale má 125 cm a 24 kg, ale rozum zcela odpovídá jeho věku. Takže pokud vedle něj nechci běžet, potřebuju i na kratší vyjížďku mít možnost ho připřáhnout.
    ALEXUSS
    ALEXUSS --- ---
    DRIZZT: Myslím, že kromě Woom a Kubikes by šla určitě doporučit i "dvacítka" od Core bike: https://www.prague-bikes.cz/core-nipper-20-zlute-2019-schwalbe-marathon. Já jsem koupil dceři "šestnáctku" ještě s torpédem a jezdí se jí na tom famózně. Má o nějakej ten gram víc než deklaruje Woom a Kubikes, ale jinak taky určitě solidní kolo.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DRIZZT: a frog je uplnej nesmysl , to rovnou vyřad ze seznamu
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    woom je fajn. ma to jen o neco delsi zadni stavbu oproti kubiku tím padem je to o nejaky 2cm delší, cenove je to úplně stejny. Ja bych vzal kubike :)

DYNK
    DYNK --- ---
    DRIZZT: Dcera má Woom šestnáctku a zatím jsem nenarazil na žádný negativum.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Ahoj. Rozhoduju se mezi Woom a Frog kolem vel. 20. Můžu se zeptat na doporučení?
    WERT
    WERT --- ---
    OT:
    kdyby někdo potřeboval první kolo...pro dceru, nevim jestli lehky, ale obstojne dobry :)

[ OFFERINGNABÍZÍM: Holčičí dětské kolo Specialized Riprock Coaster 16 / Praha 7 / 4800 CZK ]

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    koukam ze jak kubikes tak woom se daj koupit s tim automatixem ... jen je to o kilo tezsi , jen kvuli té prevodovce
    KUbikes_shop - KUbikes 16 CustomMade
    https://www.kubikes.de/kubikes_shop/Bikes/KUbikes-16/KUbikes-16-custommade.html
    WOOM 3 SRAM Automatix - 16 Zoll Kinderfahrrad | Kinderfahrradfinder
    https://www.kinderfahrradfinder.de/bicycle/woom-3-sram-automatix
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: funguje bez gripshiftu nebo prehazky :
    SRAM Automatix nepotřebuje žádný přepínač. Na 2. převodový stupeň se totiž přepíná automaticky při dosažení rychlosti cca. 12km/hod. Pokud se tlak na pedál krátce uvolní, zařadí se automaticky zpět 1. převodový stupeň.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DOKKTOR: málo ktera 16tka ma prehazku hele .. ty nejlehci kola : woom , kubikes a early rider maj vsechny pevny prevody .. -Nijak se asi nepocita s tim že prvni slapaci kolo by melo mít přehazku aby hned decko .
    Na ku-bike se da objednat sram automatic 2 speed, doporucoval mi to znamej že je to dobrý
    DYNK
    DYNK --- ---
    DOKKTOR: šestnáctku doma mám, zaměřím zítra když si vzpomenu
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    a ta rozteč na zadní náboj? nikdo doma nemáte 16" kolo? už nechcu dělat kompromisy, chcu aby se naučil jezdit na normálním kole - brácha má 18" author energy a su z teho fakt smutný, na fotkách to vypadalo jinak a i po mírném tuningu to je furt cesták, ale holt to eště letos musí dojezdit než naroste na 24. mladšímu musím koupit 16" ale chcu, aby na tom už vyjel i nejaký kopec, ne ho pořád tlačit, takže hazku mít musí .... ale rozměr nemám a zatím sem našel jenom další author s nekonečnou zadní stavbou, ale za to s třema rychlostma v náboji.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jo ja taky gripshift je peklo, andelka vzdycky musi zastavit aby prehodila a to je ji 7let
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam