• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPAZZDětská lehká kola- stavíme, kupujeme, řešíme
    DYNK
    DYNK --- ---
    Porovnavam si prevodove pomery jednotlivych kol (mame to tu hodne dokopce, tak resim aby byl prevod co nejlehci). Kdyz uz to mam naklikany, hodim to i sem, treba se to bude nekomu hodit. Odstupy jednotlivych prevodu uvnitr nemusi sedet, zameroval jsem se jen na rozsah kazety a velikost prevodniku.

1 - muj 29" bike s Eaglem pro porovnani
    2. WOOM OFF 4
    3. Beany Zero 20
    4. Kubikes 20s mtb
    5. Superior TEAM 20

Bike Gears calculator
    http://gears.mtbcrosscountry.com/#29I1123I13092X20I11I4X20I1123I3274X20I1123I6X20I11I481
    BATY
    BATY --- ---
    Tak my tam máme schwalbe black jack...

BATY
    BATY --- ---
    PEPAZZ: My máme teda model 2019 a tyhle gumy tam nejsou. Zkusim někde najít fotku, co na tom je za gumy, ale jsou normálně do terénu.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    BATY: ja do nej nejpis pujdu taky, jen teda na to hodin litlle joe .. pac ty gumy co na tom jsou jsou nesmyslny jinam nez na asfalt imho.
    Co ta geometrie? vyhovuje? dneska se na nej doufam zajedu podívat
    DABE
    DABE --- ---
    tak je doma. prislo poloslozene ala canyon, pohoda. stacilo doladit prehazovacku a jedem;)

STARDAY
    STARDAY --- ---
    ALEXUSS: to mi ale prijde jako velky rozdil - rok a 5 kg. myslim, ze za rok a s dalsi sezonou u nas taky bude cas na 20, ale ted by na tom byla fakt strasne natazena
    ALEXUSS
    ALEXUSS --- ---
    STARDAY: Ono to není tak úplně o věku ani váze, ale spíš o velikosti a jízdním komfortu. Mojí dceři je pět, váží odhadem necelých 20kg, jezdí na 20" protože na 16" už byla jak vosa na bonbónu a to že má kolo prakticky polovinu její váhy (9,2kg) jí vůbec nevadí a v ničem neomezuje, naopak se jí na tý 20" jezdí mnohem líp (přehazka, větší průměr kol...). Vždycky je lepší to vyzkoušet.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    Tyjo mam podobne velkou a tezkou dceru a neumim si predstavit ji ted posadit na kolo, co ma cic jak polovinu jeji vahy a na kterym bude natazena, jak na skripci. Zatim jezdi na 14’ a mozna behem leta presedla na 16’, ale nak necidim duvod spechat. Proc doporucujete 20’?
    DABE
    DABE --- ---
    PEPAZZ: pisou snad 9,5kg. ale taky nema moznost doladeni/posunnu sedla, coz by se samo dalo vyresit novou sedlovkou i sedlem.
    dalsi problem jsou zda se houpe pouzite celisti brzd/vecek, ktere jsou siroke a prekazi pri slapani. taky moznost vymenit, jasne. ale tim padem se zvedaji naklady...
    BATY
    BATY --- ---
    PEPAZZ: ten máme ;)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: koukam ze ten 2020 model ma hlavovku 67, ten starsi 2019/2018 model ma hlavu 71 to je slusnej skok
    C9218759-05FC-4D79-90E9-107170591D8D
    https://superiorbikes.eu/cz/2020/junior/team-20/matte-black-chrome-team-red
    vs
    https://superiorbikes.eu/cz/2018/junior-kids/team-20/matte-black-white-team-red
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    tohle taky pekny Superior team 2020, jen bych tomu musel prezout gumy na neco do terenu

SUPERIOR TEAM 20 2020 | NEWBIKE.cz
    https://www.newbike.cz/superior-team-20-2020/d13015
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    koukam ze ten sup fly 20 je taky celkem peknej , 8,1kg za 9tis

SUPERIOR F.L.Y. 20 Matte Dark Grey/Grey/Neon Red 2019 | NEWBIKE.cz
    https://www.newbike.cz/...-2019/d12262?gclid=EAIaIQobChMInKnjxY3m6AIVyed3Ch31uwrzEAQYAyABEgL0RvD_BwE
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DYNK: ty kendy jsou fajn, menit je nejspis nebudu , koukam ze maj 1,75
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PISISKVOR: ja tu cenu moc neresim, lehky kola si cenu držej celkem dobre
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PISISKVOR: orbea 20mx bude mit spis kolem 10kg
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PISISKVOR: koukam na ty bazary a neco tam kolem 8kg je
    viz treba
    https://cyklobazar.cz/inzerat/401336/detske-kolo-superior-fly-20
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PEPAZZ: asi pevnak, no. u sebe to mam jasny, ale s detma nemam zadnou zkusenost - premyslim, zda na tech cca 15kg, co mala ma, je odpruzena vidla treba?
    PEPAZZ: to me hodne presvedcilo, uplne ji na tom vidim
    PEPAZZ: diky. proc myslis, ze slusnej bazar nesezenu? jako ze ta kola nejsou vhodne dotunena (viz napr. zmineny kratsi predstavec)?
    ja jsem tomu zatim venovala tak 10min vsehovsudy, ale prijde mne, ze bazary pretekaji detskyma kolama po 1 sezone. mozna se pletu, ale prislo mne, ze na tom asi neni moc co zkazit? nebo je? spis mne nevyhovuje, ze bajky, co se novy prodavaji okolo desitky, najdu na bazarech treba okolo osmicky. vnimam to tak, ze nevim, kolikrat a jak s tim bylo kde trisknuty, a kdyby to bylo za polovic, tak to neresim, ale pokud mam usetrit dvojku, tak za to mne kolo z (anonymni) druhe ruky nestoji.
    PEPAZZ: hezky. dopatrala jsem spravne, ze bez par gramu ma 8kg?
    co si myslis o Early Rider? ER Belter ma 5.6kg, rikam si, ze u tech malickych decek mozna kazdy kilo dolu dobry? krom vahy me zaujal ten bezudrzbovy remen misto retezu, ale nemam o tom nastudovano nic, tak nevim, zda jen nejsem namotana na reklamu.
    cena ale nemozna. ja se na to furt divam z pohledu toho, nakolik to kolo bude vyuzity. casu mam tak malo, ze sama se v posl. dobe dostanu maximalne 2x do tydne, a aby se projelo dite, ukrojim si ze svyho, a za to bajk za takovou dardu urcite nestoji. zas ale penize pro me v tomto smeru nehraji uplne zasadni roli, jenze musela bych to kupovat s tim, ze decko bude hrcet z kopce denne (nadseni pro to stoprocentne bude, ale ten cas...).
    v neposledni rade, bude to jeji prvni poradnej bajk. chci, aby si ho zamilovala. vsecky kola, co mne od utlyho detstvi prosly rukama, se mne navzdy vryly do pameti, to prvni "poradny" kolo zejmena. mam pocit, ze jsem vyjela na kole uz z matky:) chci to samy pro ni.
    DYNK
    DYNK --- ---
    PEPAZZ: Nebudes na tom i menit plaste? Ja co koukam po tech dvacitkach, tak maji vesmes dost uzky (1.7") a zaroven nikde moc neuvadej jaky nejsirsi plast se vejde. Nenasel jsi tohle info nekde? Btw ty Kendy, co ma ten Kubikes 20S mtb, ma dcera na Woom 3 v siri 1.5" a na dalsim kole bych pro ni chtel uz nejaky lepsi vzorek a siri 2+". Ona furt chce, abych ji bral do terenu, ale na tech malych a uzkych kolech je pro ni les jeste dost narocnej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam