• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEVIN00Vivaldi
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: jakože uděláš gesto a:
    a) gesto se neprovede (nic se nestane) a vyskočí kontextová right-click nabídka
    b) gesto se provede (DR: tab se zavře) a navíc pak ještě vyskočí kontextová right-click nabídka
    ?

    Chování (a) je chování co sem potkával já předtim.
    Chování (b) sem nepotkal nikdy.

    Teď sem zkoušel co se stane když udělám gesto pod rozlišovací úrovní - pokud ho udělám trochu poctivě, ale ne dost výrazně, tak se nestane nic (ani se neprovede příkaz gesta ani nevyskočí nabídka). Pokud ho odfláknu úplně, tak se neprovede a vyskočí righ-click nabídka. Pokud ho provedu dostatečně, tak se provede příkaz gesta a nic dalšího.

    Tj. bojim se, že minimálně já Ti s timhle nijak víc nepomůžu. Ale aspoň víš, co máš případně na vivaldi fóru popsat :)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: Tak to je trochu lepší, ale není to úplně ono. Neustále po provedení gesta vyskočí kontextová nabídka vyvolaná pravým myšítkem a občas není gesto vůbec zaregistrováno (provede se třeba až na potřetí). Přímo provádím gesto zavření tabu pomocí pohybu dolů a doprava.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: Sypu si popel na hlavu, úplně jsem toto nastavení přehlédl. Stáhl jsem na 10px a uvidím jak se to bude chovat. Díky :D
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: aha, tak možná stačí jen trochu googlit (nebo čumět vočima) :D

    vivaldi://settings/mouse/ - druhý zespoda je "gesture sensitivity", já to teď měl na 20px, stáhnul sem to na 10px a hned se to začalo chovat řádově pohodlnějc.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: Tak nějak se "to chová" přesně jak popisuješ. Je zajímavé, že do aktualizace jsem s tím neměl moc problém. Zkusím počkat do další, jestli se to zlepší či nikoliv. Momentálně více zavírám tab pomocí ctrl+w, ale myš mi přijde komfortnější, pokud ji má už člověk v ruce.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: všim sem si v minulosti; Vivaldi má nastavený na můj vkus relativně "hrubý" limity pro "minimální" gesto, rozhodně proti tomu co sem měl nastavený v pluginu na Firefoxu předtim - tj. např. pokud sem u mého oblíbeného "DL" udělal jeden z tahů jen moc krátkej, tak to nezareagovalo. Pokud byly ty tahy krátký oba a já rovnou pustil myšítko, tak to Vivaldi interpretovalo jako prostej right-click. (Přitom tam ale zjevně je nějaká pojistka, protože když sem u nějakýho složitějšího gesta, třeba DLU, odflák tu poslední část, tak to nebylo interpretováno jako jednodušší gesto, v tomhle případě jako DL, ale prostě jako null).

    Chvíli to trvalo, ale už sem si zvyknul a přizpůsobil se (i když kdyby to šlo někde přenastavit a ta citlivost zvýšit, tak za to pořád budu rád, zvlášť na touchpadu to je poněkud nepohodlný, ale já sám sem to nenašel a tak moc abych si stěžoval ofiko mě to netrápí...)
    KEL
    KEL --- ---
    KEVIN00: nevšimnul jsem si, ale občas se to stane, což ale přičítám své nešikovnosti.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    KEVIN00: Často u gesta s použitím pravého myšítka vyskočí kontextová nabídka
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Neblbnou Vám po poslední aktualizaci gesta myší? Když zavírám tab pomocí gesta, tak jej musím použít 2-3x, aby se akce provedla.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Further Speed Dial improvements – Vivaldi Android Browser snapshot 1813.3
    Following prompts from our users, we have implemented even more Speed Dial improvements, this time with a focus on moving an item outside of a folder.

    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    ALATIR: Mě se občas stává, že otevřu nový tab, začnu psát do adresního řádku a otevře se mi "nějak automaticky" již otevřený a načtený tab. Ale zatím jsem přesně neodhalil posloupnost kroků, po kterých k tomuto chování dojde. Ale stává se mi to jen občas, tak to nijak extra neřeším.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    SUK: Jestli uznali bug, ale nechtějí ho řešit, to naštve. Tak jak to popisuješ, to zní jako systémová chyba, která tě může dobře kousnout a to dost nedeterministicky a kreativně. Což zní jako něco, co by stálo za opravu.

    Nicméně jako programátor je v tomhle trochu chápu. Chyby, které se projeví jen za určitých specifických podmínek obvykle dostanou nižší prioritu než ty, které otravují více lidí a objevují se často. A je úplně jedno, že by se vyřešením jedné chyby opravila hromada dalších bugů, když je kvůli tomu potřeba "rozebrat celý traktor". Takže se to odsune do doby "až nás to bude pálit víc".
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    SUK: Zajímavé, sekvencí Enter a Ctr+Tab, se mi povedlo trochu něco jiného :) Cílová stránka se mi otevře nezmršená, ale ještě navíc skočím na nový prázdný tab. Takže v tom někde skutečně bude zakopaný pes!
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Easier pop out video – Vivaldi Browser snapshot 1811.3
    This snapshot makes it easier to use picture-in-picture (pop out video), changes the default theme to match OS dark/light settings, and includes a minor Chromium update.
    SUK
    SUK --- ---
    SALVATOR: ovladam pocitac tak, jak ovladam a preucovat se docela nechci, pocitac ma byt muj sluha, nikoliv pan - koneckoncu, proto pouzivam linux a byval jsem i s Operou - protoze jsem si je mohl prizpusobit, aby to delalo, co chci ja a neco se rozhodl Steve Jobs nebo nekdo jinej :)

    V tomto pripade nicmene, a to je dulezite, jde o bug, spatne naprogramovany adresni radek, ktery nejspise bezi v jinem threadu/procesu, nez zbytek prohlizece a nekde je tam neco spatne synchronizovaneho. Koneckoncu, vsak i vyvojari uznali, ze to je bug - jen ho nehodlaji resit. Ono tech pribuznych chyb je trosku vic :)

    SALVATOR: Ano, fakt za to muze vivaldi, napsal jsem i skript, ktery tu chybu vyvola. A v okamziku, kdy je pocitac trosku vytizeny a profil v prohlizeci uz delsi dobu vyuzivany, tak je to "okno" pro zpusobeni chyby pomerne velike, ze ani nemusim byt az tak rychly :)

    SALVATOR: Nekdy proste clovek potrebuje najit vic veci po sobe, typicky treba pro porovnani nebo tak. A tak si otevru dva tri taby.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A btw může za to fakt Vivaldi a ne třeba klávesnice? Zkoušel si nějakou s antighostingem?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SUK: Píšeš "zkus otevrit tab, napsat adresu a pak ve velmi rychlem sledu zmacknout Enter, Ctrl+Tab". Jediný, co navrhuju, je dělat to tak aby ten sled nebyl tak velmi rychlý. To, že v první řadě nechápu, proč dáš v jednom tabu otevírat web a než se ti vůbec stihne začít načítat musíš nutně ve velmi rychlém sledu otevírat další tab, to je už jen můj problém. ;-)
    SUK
    SUK --- ---
    SALVATOR: Jakoze si mam umyslne pridelavat praci a po stisku klavesy pro jistotu cekat, aby to spatne napsany software zvladnul? Nebo treba sahat na mys, i kdyz to nepotrebuju? Napsat adresu webu a dat si 5 drepu pro jistotku, ze dalsi tab bude okej? Ja nevim, s vetsinou ostatniho softwaru takove problem nemam a nevidim smysl v tom se omezovat jen proto, ze to nekdo spatne naprogramoval a nechce to opravovat...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A co s tím pracovat rozumně a ne jak fretka na speedu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam