• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEVIN00Vivaldi
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: Notebook HP na dockstation, primární monitor AOC (připojení HDMI, 1920x1080), sekundární displej notebooku. Na displeji notebooku je umístěno 1. okno prohlížeče a v něm ve fullscreenu stream ČT24, na AOC 2. okno prohlížeče s ostatními taby bez dalšího videa. Doba zamrznutí cca 15 min. Jediné co pomůže je prohlížeč vypnout a znovu spustit. Čekal jsem cca 20 min a nedošlo k zlepšení celé situace.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SIRIEN:
    Ja teda jedu na novem edge. Update jsem nezaznamenal (mozna si jen nevsiml) a taky od patku mi obcas freezuje. Ale Vivaldi neni na chromiu ne?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    OLDASADLO: nevim jak moc to je Vivaldi - včera mi přilít nějakej minor update chromia...
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    KEVIN00: zhruba od včerejška se mi děje to samé, náhodnej tab z cca padesáti najednou potřebuje 6gb ram, je to tak hrozné že se poprvé v životě na vivaldi trochu zlobím.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SUK:
    KEVIN00:
    Třeba oba píšete to samé, jen to Kevinovi nakonec zhučí... Nemá to nějaký log? event v Windows?
    SUK
    SUK --- ---
    KEVIN00: Nestava se mi, delam to tak docela casto. Spis se mi stava, ze mi video zere hrozne moc pameti, vyrazne vic, nez druhy okno s triceti tabama.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: můžu. Ale není video jako video - máš na mysli video obecně nebo video z nějaké konkrétní stránky? Plus jaká cca délka? Po jaké době mám čekat že to zamrzne / kdy to mám odmávnout jako ok? Zobrazené, předpokládám (tj žádné okno ani částečné přes)? Se zvukem, nejspíš (ne muted)? Video na primary monitoru nebo na secondary?
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Mohl by někdo ověřit zamrzání prohlížeče v situaci, kdy jsou spuštěny dvě okna prohlížeče, každé z nich umístěné na jiném monitoru. V jednom je běžně prohlížen internet, v druhém je ve fullscreenu přehráváno video. Po nějaké době dojde k jeho "zamrznutí".
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Při čisté instalaci prohlížeče jsem ještě narazil na chybu synchronizace hesel. Záložky, nastavení, rozšíření se obnovily v pořádku, pouze hesla ne. Je tedy nutno provést import hesel ze souboru, pokud používáte více instalací na různých strojích.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: wow. Podobný problém sem už řešil a i reportoval, jen vázaný na úvodní chování po zapnutí když nám připojenou televizi jako druhej monitor přes HDMI (VB-61837) - že by to ale mohlo souviset se skrývajícím se windows taskbarem mě absolutně nenapadlo, musím vyzkoušet.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Tak jsem nyní řešil PiP u webu ČT24. Jelikož není PiP u streamování videa podporován, tak pomocí rozšíření Picture-In-Picture (by Google). Při aktivaci se zobrazilo pouze bílé či černé okno. Hledáním různých řešení jsem nakonec našel, tedy pro mě, zajímavé řešení. Pokud máte aktivované automatické skrývání taskbaru, tak jej deaktivujte a aktivujte znovu. Tím je problém vyřešen. Pouze nemohu najít nějakou souvislost mezi PiP v prohlížeči a chováním taskbaru.
    KEL
    KEL --- ---
    VIVALDI THUMBNAIL GENERATOR
    https://vivaldi-thumbnails.netlify.com

    Custom Thumbnail Generator for Speed Dials | Vivaldi Forum
    https://forum.vivaldi.net/topic/43460/custom-thumbnail-generator-for-speed-dials
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: Situace b) zcela vystihuje můj problém. Občas se projeví i situace a), ale ne moc často.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: jakože uděláš gesto a:
    a) gesto se neprovede (nic se nestane) a vyskočí kontextová right-click nabídka
    b) gesto se provede (DR: tab se zavře) a navíc pak ještě vyskočí kontextová right-click nabídka
    ?

    Chování (a) je chování co sem potkával já předtim.
    Chování (b) sem nepotkal nikdy.

    Teď sem zkoušel co se stane když udělám gesto pod rozlišovací úrovní - pokud ho udělám trochu poctivě, ale ne dost výrazně, tak se nestane nic (ani se neprovede příkaz gesta ani nevyskočí nabídka). Pokud ho odfláknu úplně, tak se neprovede a vyskočí righ-click nabídka. Pokud ho provedu dostatečně, tak se provede příkaz gesta a nic dalšího.

    Tj. bojim se, že minimálně já Ti s timhle nijak víc nepomůžu. Ale aspoň víš, co máš případně na vivaldi fóru popsat :)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: Tak to je trochu lepší, ale není to úplně ono. Neustále po provedení gesta vyskočí kontextová nabídka vyvolaná pravým myšítkem a občas není gesto vůbec zaregistrováno (provede se třeba až na potřetí). Přímo provádím gesto zavření tabu pomocí pohybu dolů a doprava.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: Sypu si popel na hlavu, úplně jsem toto nastavení přehlédl. Stáhl jsem na 10px a uvidím jak se to bude chovat. Díky :D
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: aha, tak možná stačí jen trochu googlit (nebo čumět vočima) :D

    vivaldi://settings/mouse/ - druhý zespoda je "gesture sensitivity", já to teď měl na 20px, stáhnul sem to na 10px a hned se to začalo chovat řádově pohodlnějc.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: Tak nějak se "to chová" přesně jak popisuješ. Je zajímavé, že do aktualizace jsem s tím neměl moc problém. Zkusím počkat do další, jestli se to zlepší či nikoliv. Momentálně více zavírám tab pomocí ctrl+w, ale myš mi přijde komfortnější, pokud ji má už člověk v ruce.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam