• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEVIN00Vivaldi
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: Asi před 3 týdny jsem instaloval na novou sestavu. Záloha přes synchronizaci, manuální úprava tlačítek pro zoom, gesta myší a doladění vzhledu. Trvalo to asi 5 min. Spíše jdeš na to zbytečně "komplikovaně".
    Za mě je daleko větší "šílenost" nazpátek nahrát vlastní náhledy v Speed Dialu.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    možná blbá totálně BFU otázka... ale proč má Vivaldi/UserData/Default složka přes 3GB?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    KEVIN00: mnou zmíněné věci se (zatím, pořád ještě) nesynchronizujou.


    MARASAN: hmh. By vlastně mohlo docela dobře fungovat, co? :D
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SIRIEN: Synchronizace?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SIRIEN: zkopirujes .vivaldi/, ne?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    Existuje nějakej způsob jak přetáhnout všechny settings (zejména keyboard shortcuts, mouse gestures... ideálně ale ne nutně themes atd.) na novou instalaci na jinym compu? (Oba compy mám fyzicky u sebe, neni problém tahat cokloliv přes wifi nebo USB). Zdrojovej comp jede na W10, druhej na W11, kdyby to hrálo nějakou roli.
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    FRK_R23: Tak dneska proběhla aktualizace na 5.7.2881.6, a funkčnost dropdown šipky se vrátila do normálu. Jsem štastný jako blecha :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HUGILA: Zkoušel jsem to a funguje mi to.
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    Prosím Vás, po posledním updatu mně dropdown šipka v adresním řádku nenabízí historii navštívených stránek. Což mě pekelně vytáčí, protože to je funkce, kvůli které používám Vivaldi...to je záměr, nebo se jim jenom něco rozbilo a opraví to?
    SUK
    SUK --- ---
    KEVIN00: ad 1: jako jo, zrovna tohle je zrovna o zvyku, nicmene ted jsem to na zkousku zkusil a musel jsem kliknout hned nekolikrat, nez se mi z toho stal normalni kurzor.
    SUK
    SUK --- ---
    KEVIN00: ad 3: ted jsem to zkusil a uz to asi nedela - nejspis si to prepsalo nejakou hastable v databazi. A prekvapive tez to uz nedela co driv, kdy jsem napsal par pismenek a ono to nejdriv naseptlo jednu adresu a hned na to druhou (obe zacinajici stejnyma pismenama). A jo, je to cele v "rozhrabanem stavu" a prave proto si myslim, ze by bylo hezke dotahnout zakladni funkcionalitu a pak pridavat dalsi (a tu prubezne opravovat), nez neustale pridavat vic a vic... a dopadne to jako stara Opera :)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    SUK: Ad 1: IMHO vychází z toho, že 95 % uživatelů url adresu kopíruje celou. Mě to zase tolik neorientuje kliknout si 2x na stejné místo
    Ad 2: Souhlasím, také ne tohle chování leze na nervy
    Ad 3: Tuto vlastnost nepozoruji. Více se mi stává, že otevřu stránku z "našeptaného odkazu" i přes smažení (ad 2.)
    Ad 4: Snad se to časem změní, taky se mi takhle vlastnost nic nelíbí.

    IMHO celý způsob našeptávání je momentálně v "rozhrabaném stavu".
    SUK
    SUK --- ---
    KEVIN00: No jo, fixli 3 veci a vyrobili nekolik dalsich. Namatkou:
    * nyni uz nelze rovnou oznacit text jen tim, ze kliknu a tahnu mysi (cely adr. radek se oznaci a zacne probihat drag&drop)
    * naprosto bezne smaznu kus textu z "naseptavace" a on se tam vrati.
    * od novy verze se docela casto stava, ze napisu napriklad "faceb", ono mi to doporuci "facebook.com" ale po odenterovani jdu na google.com vyhledavat "faceb"
    * uplne bezny pak je, ze pokud jsem navstivil example.com a v budoucnu pak example.com/something, tak pro samotny example.com musim umazat ono "/something" - pricemz se obcas nastane prave ten druhy bod

    Nicmene, od nove verze se mi nestava, ze by se otevrel "prazdny tab" - nicmene pro zmenu, po kliknuti prostrednim tlacitkem to obcas zavre hned dva najednou. A porad a stale se obcas prehodi poradi pro ctrl + tab.
    SUK
    SUK --- ---
    KEVIN00: Ani me neprekvapuje, ze ten browser je zase o kus dojebanejsi, nez byval. Adresni radek a tab-panel jakozto dve nejdulezitejsi veci v browseru (samozrejme, hned po obsahu) zase nabraly nejaky novy bugy. Ach jo.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    FRK_R23: Kvůli tomuhle sem to radši zase přestal používat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Aha, tak Mail musí běžet v prvním otevřeném okně, pokud jich máte víc. Což mám. To neni zrovna dobrá vizitka pro programátory :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Jenže v žádném jiném okně ten mail taky nemám :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam