• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOAlt Right a Jordan Peterson na benzacich
    NJAL
    NJAL --- ---
    OMNIHASH: Ale tak musel jsem Ti odpovedet kravinou na urovni Tvy kraviny, nicmene ocenuji, doopravdy ocenuji, jednu vec - zda se, ze si pamatujes doby, kdy tady velci antifasiste diskutovali ve stylu "chcipni", podle toho, jax nahodil tech pet let. Tleskam! :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    tohleto alternativní používání sémantiky a syntaxe jazyka...je to urážka? Břitká replika? Náhodnej vkřik do tmy? Už to pozoruju delší dobu, dokud jeli dobroserové a sluníčka, tak jsem zvládnul dekódovat aspoň 90% vět, ale v momentální fázi, kor kdy si povídaj dva zasvěcený vlastenci mezi sebou, sotva chytnu téma celýho rozhovoru, to je jak se bavit s polákama.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Ty si vyres ty architekty a doktory v gumovych clunech, du schaffst das :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Asi to nevíš, ale před pěti rokama mi někdo na nyxu řek, že sem nácek, proto od tý doby vedou svatou kulturní válku za čistý internety bez neomarxistů, tomu chybí k dokonalosti si jenom poměřit kdo má nižší nyx_ID a pak si jít roztrhat občanky na karlák v pět....
    NJAL
    NJAL --- ---
    TUHO: Zakladni otazka, jak dlouho jsi na Nyxu?

Je roztomile sledovat, jak pro nektery ID zacala chronologie "dnes" :-)
    TUHO
    TUHO --- ---
    NJAL: hele a o kom to mluvis? ja si vsimam, ze jsou tady zastupy lidi, ktery knucej, ze je nekdo nazyva nackam, ale nejak nevidim kde a kdo, to ma realne delat. asi muzu radu veci tady prehlidnout, muzes mi dat nejaky priklady? .)
    OLGA73
    OLGA73 --- ---
    HONDZIK: Obdivuju tvoji trpělivost s níž tady i jinde reaguješ na tady ty zástupy těch "klasických liberálů", kterým tak strasně vadí nepřesnost používání politologických termínů.Pominu to, že nejvíc litá slovo nácek z huby jim, jako ukázkový slaměný panák. Ještě víc mě bavi, když jim připomeneš, že pokud jsou takoví hnidopichové, měli by predevším začít u sebe a přestat všude metat neomarxisty a bolševiky, vyrukují s mentalitou 5 letého dečka na pískovišti, které omlouvá rozkopavaní cizích báboviček výkřikem: "ale on si začal". Tím se vyvlíknou z povinnosti dodržovat nějakou úroveň,kterou tak úzkostlivě požadují po svých oponentech. J.S.Mill by zaplakal. Některá ID jsou v opakování této myšlenkové figury přímo přebornici
    NJAL
    NJAL --- ---
    HONDZIK: V pouzivani terminu se sirokym zaberem je to u me cista reakce, kdy uz jsem se v minulosti zejmena zde vys*... na nejake vysvetlovani lidem pouzivajicim termin "nacek" ve smyslu "fujfuj clovek, ktereho nemam rad" a zacal jsem jim to oplacet, protoze nic jineho holt nezabralo. Jo, mozna se da rici, ze jsem spadl na jejich uroven. A take muzu rici, ze jak uz zejmena (zde) to N-slovo prestalo byt uderne, protoze se diky prehnanemu pouzivani (zde) vycerpalo a jeho pouziti klesa, co tak pozoruju, tak holt druha strana jeste chvili take pojede setrvacnosti, nez to asi take poklesne.

I kdyz to je otazka, protoze lidi pouzivajici ono N-slovo (a F-slovo) jako obusek vlastne okamzite zacali s nejtezsi zbrani ve svem arzenalu, protoze na zacatku byla bohovsky ucinna. Akorat teda na druhe strane se zacala zvysovat rezistence a vyrabet siroka paleta jinych terminu, ktere nejsou tak tvrdy, ale je jich mnogo :-) A ted se holt sklizi ten zasety vitr, no.

neomarxismus je dost konkrétní a jednoznačně definovaný filozofický směr, jakkoliv se liší jeho aplikace v ekonomii, v mezinárodních vztazích či ve feministické teorii. - nevim, proc bych mel tak moc trvat na te katedrove verzi, kdyz me zejmena irituji ty aplikace. Ty neomarxismem nazyvat nesmim? :-)
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: No jistě, vždyť už jsme to řešili. Jen nechápu, pakliže sám kritizuješ užívání termínu (neo)nacismus v nepatřičných kontextech (v čemž s tebou naprosto souhlasím), tak proč podobně nepatřičně užíváš trmínu neomarxismus?;)

neomarxismus je podmnožinou "nové levice", která je podmnožinou levice jako takové. Levice je (podobně jako pravice) velice vágní pojem a její definice a hrubé ohraničení je docela problematické. "nová levice" je široký, heterogenní proud, neomarxismus je (nebo spíše byl, než se dostal z univerzitních kateder a jeho "definice" se ujala široká veřejnost od Foldyny po Pohlreicha;))) dost konkrétní a jednoznačně definovaný filozofický směr, jakkoliv se liší jeho aplikace v ekonomii, v mezinárodních vztazích či ve feministické teorii.
    NJAL
    NJAL --- ---
    HONDZIK: O vyprazdnenosti nalepek bych radsi nepolemizoval, existuje take jedno takove N-slovo, ktere nema nic spolecneho s Afrikou ani Amerikou, a ktere zacali jeho uzivatele vyprazdnovat nejmene o dekadu drive.... :-)

Hm, takze jsi vlastne rekl, ze ten proud je tak siroky, ze muze provozovat sebekritiku.
    TUHO
    TUHO --- ---
    NJAL: viz hondzik, zizek je zcela ukazkovej priklad neomarxismu
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: No on je problém, že neomarxismem všichni nálepkují a stala se s toho taková současná čarodějnice, ale jen málokdo ví, co se pod tím označením skutečně skrývá, tudíž se z toho stalo snad nejvyprázdněnějšáí slovo desetiletí. Neomarxismus je poměrně dost úzce vyprofilovaný filozoficko-ekonomický směr, který s tím, co mu připisuješ (v čemž samozřejmě nejsi ani zdaleka sám;)), má společného jen minimum. Ona ta tzv. nová levice (do které neomarxismus řekněme spadá) je hodně široký proud, pod který se vejdou i spolu navzájem v mnoha zásadních záležitostech nesouhlasící proudy (ostatně nejinak je tomu i u tzv. nové pravice, že jo). Neomarxisti tak mohou z fleku kritizovat konkrétní formy politické korektnosti, aniž by tím přestávali být neomarxisty. Konkrétně Žižek "excesy" politické korektnosti připisuje "pokřivené" formě liberalismu, jehož je ardentním kritikem;)
    NJAL
    NJAL --- ---
    HONDZIK: Nevim no, u me jsou to spis zastanci dlouheho pochodu institucemi, zastanci "represivni tolerance" a ti, co si prevedli Marxuv tridni boj z ekonomicke sfery do genderu a rasismu. Mj. na wiki ma Zizek uveden nejaky kriticky ohlas, ze prej zastydl s pojetim trid v 19. stoleti, tak to u me moc progresivni neni (kompliment, evidentne ma vsech 5 pohromade :-)). A proto take nema rad politkorektnost.
    HONDZIK
    HONDZIK --- ---
    NJAL: Já tedy nejsem odborník na Žižka, ale pokud vím, tak si dost jel syntézu Marxe s Freudem, což z něj (na rozdíl od většiny ostatních, kteří jsou tak bez jakéhokoliv přemýšlení označováni) dělá neomarxistu par excellence;))
    NJAL
    NJAL --- ---
    TUHO: Neomarxista? :-)
    TUHO
    TUHO --- ---
    jinak pokud vim, tak zizek coby prominentni neomarxista se navazi do pc "before it was cool" (a tipl bych, ze mozna i dlouho pred petersonem). to fakt celkem rozbiji celej ten (nejen) altright narativ o jednotny neomarxisticky fronte zavadejici genderovo / politicky korektni diktaturu ,)
    TUHO
    TUHO --- ---
    NJAL: nevim, kolik si timhle udelal pratel, ale rozhodne je to globalne nejpopularnejsi soucasnej neomarxista, takze pratel ma asi dost :))
    NJAL
    NJAL --- ---
    TUHO: No myslim, ze timhle si neudelal moc pratel. Mel by vykladat, ze Trumpa zvolili rusti "trollove" a on to svadi na politickou korektnost, chm chm chm :-D

Slavoj Žižek: How Political Correctness Actually Elected Donald Trump
    https://www.youtube.com/watch?v=5bixgOtkLao
    OLGA73
    OLGA73 --- ---
    DANCHEZ: ale ani mě nevadí JP úplně ve všem a v lecčems bych s ním souhlasil....ale meritum věci jsou discusssion with left a on několik debat s levičáky už odmítl, ale přitom si licoměrným tvrzením "oni se mnou nechtějí debatovat" budoval aureolu bojovníka proti neomarxismu, kterému se nikdo z těch zbabělců nechce postavit, což je blbost....proto provokuji se sráčem...jeho oddané fanoušky to často naštve :)
    Žižek je stejným kritikem identity politics jako Peterson, na tom se určitě shodnou.
    Tak jo, já už nebudu říkat sráč, budu říkat jen profesor Peterson a počkáme si na debatu :)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    "leccemž" lol co jsem to vypotil za slovo:D to dělá to čtvrté kafe a žádný oběd
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam