• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IDLEGPS hry
    Už to dávno není jen Ingress a Pokémon Go, vyrojila se spousta dalších mobilních her, ke kterým je potřeba zapnout GPS a vyrazit do terénu. Pojďme o nich diskutovat na jednom místě.
    rozbalit záhlaví
    IDLE
    IDLE --- ---
    Asi to sem taky patří:

    [Čtverečkování, Tile hunting]
    IDLE
    IDLE --- ---
    OSIP: Ono těch hráčů aktivně hraje asi jenom pár. Teď se to zrovna zvětšilo, takže je spousta šedých polí, ale s hraním musím počkat, až vylezu ven, z domu dosáhnu jen na „svoje“.
    OSIP
    OSIP --- ---
    IDLE: na to ze je tak maly hraci pole a ve statistikach celkem dost hracu se tam toho deje dost malo? jinak je to zajimavy.
    IDLE
    IDLE --- ---
    IDLE: A od stejného autora je teďka venku nová hra Expand. Zatím je to takové ještě ve vývoji, ale za vyzkoušení stojí. Čtyři soupeřící týmy, každý má svou nezničitelnou základnu a o ostatní pole se soupeří. "Play anywhere", hrací plán si může hráč kdykoliv vycentrovat na místo, kde stojí (střed je základna jeho týmu). Zajímavý motiv je, že na základě aktivity hráčů se hrací plán čas od času zvětší (zatím má jen pár set metrů napříč) a základny se od sebe vzdálí, na to jsem zvědavá, první expanze proběhne zítra.

    Expand - GPS, MMO - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.melkersson.expand
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    IDLE: Mně tahle verze docela funguje, jen načítání některých obrazovek trochu trvá, jak se na pozadí načítají data.
    IDLE
    IDLE --- ---
    IDLE: Vlastně už asi tuším, co jsem s tím měla za probém, myslím, že to bylo na můj tehdejší telefon moc žravé a padalo mi to na nedostatku paměti či něčeho podobného.
    IDLE
    IDLE --- ---
    MORIARTY: Trochu ve stylu settlerů je Primitive Village od Lingonberryho. Tady: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.melkersson.primitivevillage

    Tu jsem hrála, když byla ještě ve vývoji, a už úplně nevím aktuální stav, bylo to docela fajn, akorát už to chce trochu víc koukat do telefonu.
    IDLE
    IDLE --- ---
    MORIARTY: Jo, tohle jsem jednou nebo dvakrát taky hrála (pár týdnů a zase odložila). Ono se to časem trochu omrzí a navíc mám dojem, že mě tam deptaly nějaké chyby, kdy se mi trasa nezapočítala, ale to mohly být moje specifické podmínky. Jinak ale fajn nápad.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Já teď zkouším https://www.runanempire.com/ a je to docela fajn, člověka to nenutí pořád koukat venku do telefonu, jen to na začátku zapne a na konci cesty posbírá hexy a expy. Umí to i stahovat poslední aktivitu ze stravy a garmina.
    V podstatě se tam chozením zabírají hexy na mapě a průchodem získávají expy a herní měna, jinak asi nic víc, Lidí to taky moc nehraje (jestli jsem dobře pochopil statistiky, tak 162 lidí v ČR :) ). To ale znamená, že se můžu stát pánem Liberce :) Placená verze toho taky o moc víc nenabízí, jen nějaké další budovy pro rychlejší progres a statistiky.

    Přijde mi, že na tomhle systému hexů by se dala vybudovat super budovatelská strategie ve stylu Settlerů s řetězcem výroby, kde byste museli chodit do "lesa" pro dřevo a nosit ho na pilu, pro kamení do lomu a z toho stavět další budovy a tak. Snad to někdy někoho napadne.

    Praha je už celá zabraná:

    IDLE
    IDLE --- ---
    Náhodou jsem narazila na http://strutapp.com/ a vypadá to zajímavě - "odkrývání" mapy podle toho, kde všude se člověk vyskytne. Akorát je to jenom na jablka, takže nevyzkouším a jen hlásím, kdyby to zaujalo někoho dalšího.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Mladej objevil kouzlo Jurassic World Alive.
    Takže po letech zas opáčko.
    IDLE
    IDLE --- ---
    Co teďka hrajete?

    Já nemám kapacity na nic intenzívnějšího, tak jsem se po letech začala zase o trochu víc věnovat Badge(r)s a koukám, že jsem tu o tom zatím moc nenapsala. Je to hra, která se dá hrát občasně, trochu sběratelská a trochu na achievementy/statistiky. Každý hráč si generuje svoje "odznáčky", které může umisťovat na místa, kudy chodí, a naopak sbírat cizí. Hlavní žebříčky jsou "Ruler" (kdo má nejvíc bodů za svoje odznáčky v nějakém regionu) a "Mapper" (tam se započítávají všechna místa v daném regionu, kde už člověk hrál, bez ohledu na to, jestli házel nebo sbíral a jestli to tam zůstalo), ale žebříčků, ve kterých se člověk může prsit, je víc. Hra je trochu nepřehledná a když má člověk málo protihráčů, tak se toho v ní moc neděje, ale na občasné zapnutí je fajn.

    Badge(r)s! Location Based GPS game
    https://www.badge-r-s.de/
    IDLE
    IDLE --- ---
    EVILMIND: Něco z toho bude možná schválně, aby jim lidi nezahltili server moc požadavky. Aspoň u Ingressu to tak myslím bylo.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    zkusil jsem novou NBA hru od Nianticu
    o prachy si to prvne reklo uz po 15 minutach
    a po hodine uz jsem mel tak plny zuby toho, ze jsem to odinstaloval, to bude urcite masivni uspech :-)
    resp. ta samotna basketbalova cast nebyla tak hrozna, ale nehral jsem nikdy na androidu jinou hru tak nemam srovnani co je standard

    ja ale proste nechapu co je tak tezkyho pro Niantic k pochopeni na tom, ze hrace vubec nezajima debilni animace kdy kamera na neco najizdi/zoomuje atd, ktere postupne nasrali do Ingressu i PoGO, a ktere nejdou skipnout, tj. kdyz kliknu na objekt (gym nebo zde hriste) tak chci, aby se to OTEVRELO HNED, ne az kamera dokrouzi... neni to cool ani poprve, natoz pak posty
    HANZWAYNE
    HANZWAYNE --- ---
    IDLE: Ok dik :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    HANZWAYNE: To jsem chvilku hrála, před lety. Ale třeba se tu někdo najde.
    HANZWAYNE
    HANZWAYNE --- ---
    Ahoj :) Hraje tady nekdo Munzee??
    MIHAI
    MIHAI --- ---
    MAJKA: Přesně jak píše EVILMIND. Vydrželo mi to teda pár týdnů, ale to spíš jenom proto, že jsem tomu chtěl dát za každou cenu ještě další a další poslední šanci. Pak už jsem to nezapnul a asi před půl rokem definitivně odinstaloval.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    MAJKA: mam pocit Witcher obecne umrel hned druhej den, kdyz se provalilo jak moc ja p2w, ne? :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    MAJKA: No, je to tak, bohužel. Tyhle hry se spoustou časovačů a snahou, aby člověk aplikaci otvíral pokud možno co nejčastěji, jsou časem k vzteku, a všechny vlastně na jedno brdo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam