• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BUCKOWSKIAndroid Auto, Apple CarPlay - chytré automobilování
    VOY
    VOY --- ---
    DAVYKING_CZ: To je peknej load of crap, takova logika vubec nedava smysl. Neveril bych jim ani slovo.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    KORKMAZ: já mám v Nissanu jak navigaci tak parkovací kameru. Proto je mi divný, že by to u mě nešlo. Ale v servisu mi řekl "Když máte navigaci tak je zbytečné CarPlay, takže to jde jen u nižších verzí kde navigace v autě není". To mě přišlo dost nelogické.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DAVYKING_CZ:Určitě to nebude umět, je to čína a běží to na voknech. To si rovnou může koupit androidí rádio. Já takovédle kupoval asi za 3k přímo z Číny. A imho auta na platformě A5 neumí žádnou konektivitu, jen ovládání hlasem a modrej zub.

    Ke druhé otázce. Buď to ta jednotka podporuje a jen se to musí aktivovat ofiko cestou v autorizáku nebo to prostě neumí a pak je potřeba tam dát neorigo nějakou jednitku co to překousá a zobrazí na origo rádiu. V Nissanu se tady asi nikdo moc nevrtá, takže nabídka bude násobně menší než u VAG.

    Třeba VW to má taky, že dodatečná aktivace app connectu jde jen pro navigace nebo pro lepší rádia ale jen v kombinaci s parkovací kamerou, protože pak má rádio silnější HW.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    Ahoj mám dva dotazy.

    1. Kolega v Octavii r.v. 11/2011 chce měnit autorádio a nabídli mu tohle https://www.2din.cz/specialni-autoradia/autoradio-geborn-8--skoda-octavia-ii/ ale není tam zda to umí Apple CarPlay. Neznáte to, nebo nevíte zda umí?

    2. Mám Nissan XTraill 8/2018 a nevím zda tam lze CarPlay lze aktivovat. V jedné firmě kde si to nechal dělat kolega v BMW, řekli, že Nissana nikdy neřešili. V Nissanu jsem se ptal a info linka, že v ČR to nejde ale mám zkusit přímo servis. V servisu mi zase řekl člověk (nevypadal důvěryhodně :-D ), že pokud mám navigaci od Nissanu je CarPlay blbost a není tam. Ale ve všech testech Nissana na Youtube CarPlay měli... Tak chci vědět zda jsem koupil auto skoro za milion bez CarPlay :D
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KORKMAZ: nevím, jak to u vás hlídají, ale v natavení systému je přepínání. Je tam sice "nedoporučeno", ale není to zásah, který by ovlivnil záruku nebo nějak zásadně ovlivnil chod systému. Můžeš si pak nainstalovat cokoli staženého ve formátu apk. Samozřejmě doporučuji jen ověřené zdroje, za což apkmirror.com považuji.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUCKOWSKI: Zove se to App connect a třeba Seat tomu říká něco jako Full Link. Takže každej pes, jiná ves.

    No ale cizí apku mi na služebák asi neprojde, takže bych si musel sehnat další telefon
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KORKMAZ: Na nástěnce je link na apkmirror.com nebo v příspěvku z rána rovnou poslední verze. Musíš mít povolené v telefonu instalování z jiných zdrojů. Pak to funguje úplně normálně, až na to, že google play nenabízí aktualizece a je třeba je stahovat ručně.

    V autě musí být SmartLink. Nevím, jestli se to u VW jmenuje stejně.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Hele a jak se teda ta aplikace na android auto stáhne když není ofiko obchodě?

    App connect nemám, ale jde to dokoupit. To hlasové ovládání bych asi chtěl a VW ho má svoje vlastní a spíš už zastaralé a prodává separé asi za bůra, zhruba stejná cena jako ten app connect a jak říkáte, tak to pár základních věcí asi umí. No a co me odrzuje je teda fakt, že se nedá sehnat snadno ta aplikace...plus teda přemrštěná cena. No fuj, u auta za mega by to mělo bejt v ceně a né si za to připlácet ještě bůra
    VOY
    VOY --- ---
    Ja ani nemam potrebu si povidat s telefonem cesky. Ale prijde mi, ze Siri je v rozpoznavani (moji?) mluveny anglictiny vyrazne horsi jak google a hlavne ji obcas trva nez se probudi a zacne fakt naslouchat, takze ma pak urizlej zacatek a to samo o sobe je dost na to, aby nepochopila nic.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MRAKY: plnohodnotný ne, ale spousta věcí funguje i češtině dobře
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    BUCKOWSKI: tak on google assistent v cestine taky neni.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    VOY: v Andriod Auto funguje vlastně plnohodnotné hlasové ovládání googlu s tím, že adresy a místa rovnou cpe do navigace
    VOY
    VOY --- ---
    BUCKOWSKI: to na car play je musím říct hlasový ovládání trochu neštěstí...v podstatě to asi nemá pro čecha moc smysl provozovat.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KORKMAZ: Umí. Z vlastní zkušenosti se to dost vylepšuje. Vlastně tak, jak se vylepšuje hlasové ovládání samotného googlu.
    Běžně zadávám příkazy v AJ, ale i v češtině už si říkám o hudbu na Spotify. Stačí říct adresu a spustí výchozí navigaci.

    Vyvolá se buď podržením tlačítka pro hlasové ovládání v autě, příkazem OK Google (pokud je aktivní) nebo ikonou v rohu obrazovky.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Umí ten android ovládání hlasem? Postačí na ovládání volání, čtení zpráv a případně zadání adresy do navigace. V propagačním videu z US je nějakej študentík s GTIčkem a šlape mu to pěkně.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    VOY: nedávno někdo postoval do Waze auditka, že na tom právě makají
    VOY
    VOY --- ---
    MIKE23: Waze má do města podstatný nedostatek v tom, že neumí řadit do pruhů. Jinak bych ho asi používal pořád.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MIKE23: Waze se zlepšuje i s tímhle. V androidu třeba býval problém, že blbnul tachometr ve waze poté, co si telefonoval. Zaseklo se to na hodnotě v době hovoru a pak už to neukazovalo. Ale to už opravili.
    Když řídí přítelkyně, tak jí Waze s iPhonem funguje taky v pohodě.

    Já osobně používám automaticky. Sednu do auta připojím kabel. Zapnu pásy, zapnu Waze.

    Dobré zkušenosti mám i s google navigací. Waze občas blbne (cca tak 1 den za měsíc). Nechce počítat trasy. Tak pustím Google a jede to. Graficky IMHO mnohem hezčí než Waze. Lepší navigování když, hledáš číslo popisné. S tím u Waze strašně bojuju.
    Jiné navigace jsem nezkoušel.

    Někdo, kdo zkoušel jiné navigace než Google Maps a Waze?
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    BUCKOWSKI: jj, díky, uvažuji že si to dám do výbavy auta jako povinný požadavek. Do budoucna je to asi už opravdu použitelné denně. Za sebe hlavně pro oblíbenou navigaci Waze.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MIKE23: Přítelkyně má iPhone, já Android. Funguje nám oboje. Bez větších problémů - já mám teda trochu vyšší požadavky, používám to prakticky každý den.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam