• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BUCKOWSKIAndroid Auto, Apple CarPlay - chytré automobilování
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj. Jdu sem pro radu. Otec má problém při spojení auta a Android telefonu. Mobil je xiaomi kolem 10 000 a vůz nějaký Citroen partner kolem roku 2020. Jde o spojení mobilu a auta kabelem. Vše funguje, ale v náhodných intervalech se mobil začne neustále dokola odpojovat a připojovat. Vždy se musí nechat třeba 30 minut odpojeny a pak spojení zase funguje. Jiné kabely jsem zkoušel. S Android auto sám nemám žádnou zkušenost. Zkusil by mě tu prosím někdo nasměrovat, na co se podívat nebo co vyzkoušet? Včera jsem mobil aktualizoval na nejnovější dostupnou verzi androidu a nepomohlo to. V autě nic aktualizovat nejde, to pravděpodobně dělají v servisu. Díky
    VOY
    VOY --- ---
    Ja pouzivam nejakou tu wireless carplay vec do USB asi za 100 euro a funguje to dobre. na nabijeni radeji stary dobry kabel.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUCKOWSKI: Taky mi to šlape na aktuální tiguanu a super je, že to mají v základu už i úplný holoty.

    Bezdrátové nabíjení nemám ani v autě, ani v mobilu, ale prý to nejde na vohryzky, kvůli nějakému špatnému protokolu v telefonech.

    Nicméně jsem úplně přišel o CD mechaniku (nebo co to bylo v kastlíku) a taky už tam nemám slot na SD kartu, takže muzika opravdu jen bezdrátově - retro USB kam píchnout stick jsem nikde nenašel, mám jen několik USB C a pak zapík.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Tak jen potvrzuji, že v nových škodovkách a VW funguje naprosto v pohodě bezdrátové AA.

    Hodně příjemná věc - jen ty bezdrátové nabíječky tedy rozhdoně nabíjí tak, jak bych očekával.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ZBYNEK: Ja uz ted mam vlastni SIM pro auto a LTE CarStick. A “pausalem” je T-Mobilem Twist Internet na rok - za 499 Kc ma auto kazdy mesic 1 GB dat. Na to, aby si auto mohlo stahovat aktuality z dopravy, zacpy a ceny na benzinkach to bohate staci. A hlavne uz nemusim auto pripojovat na hotspot z mobilu, resit vypadky internetu behem hovoru atd, ale auto samo vysila hotspot s internetem ;-)
    (Ja mam jinak 15 GB internetu mesicne, syn ma O2 Datamanii se 100 GB mesicne, takze ten net v aute nepotřebujeme na cestach vyuzivat, ale jsem rad, ze ma auto svuj internet a nic k tomu ode me nepotrebuje).
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NIGHTHUNTER: takže bys v tom chtěl mít další sim a platit další paušál? To myslíš vážně?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ZBYNEK: jj, procházel jsem návod a technické specifikace na webu a nikde o 5G (resp. ani LTE, 3G...) není žádná zmínka - píšou jen o WiFi 2.4 GHz a 5 GHz
    škoda - já doufal, že by se mi to mohlo díky 5G líbit víc než dražší KyeBriq (www.kyebriq.com), protože Android Auto by mi stačilo a radši bych v dnešní době chtěl něco, co už umí 5G, protože ho na telefonu vidím fakt často
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KORKMAZ: To vypadá hezky, uvidíme jaké budou recenze. U jiných výrobků trvalo dlouho párování...

    Zajímalo by mě, co myslel autor článku tím "rychlý přenos dat přes 5G a Wi-Fi"... Tipnu si, že to je paskvil z původního 5 GHz WiFi
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUCKOWSKI: Pravda, můj telefon to ani neumí, ale je to shodou okolností taky Motorola, ale s mizernou baterkou. Kvůli wifi spojení jí to dost žere. Známý co maj i na jabko ty z Číny, tak prej pro jízdě 1hod+ stejně musí napojit.

    Jinak do mqb aut se dá prý to nabíjení docela snadno dodělat, je na to origo díl z toho business HF.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KORKMAZ: zajímavý to je, ale vzhledem k tomu, že nemám bezdrátové nabíjení v autě, tak bych stejně musel kabel řešit
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Tak aspoň trochu dobrá zpráva.
    Na Androidu 12 to funguje jako do teď.
    Tzn. že pokud neaktivujete Google Assistent, tak to v autě aspoň rozumí české adresy. Přestože mi řekne, že neví jak s tím pomoci, tak pak nabídne cíle.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUCKOWSKI: Problém byl v tom, že je to duální a AA nevěděl, z jaký simky má vytáčet (mám to tam ještě rozdělený jako private/corp) a tím se celej proces seknul. Byl o tom i nějaký článek na netu, že už je to fixnutý.

    Mobil je to motorola one vision (čistej droid, 11 tuším)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KORKMAZ: co je to za mobil?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KORKMAZ: divný... ale aspoň, že je to vyřešené
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Tak můj problém byl v mobilu. Nedokázalo to zpracovat odchozí hovor při použití duálních simek, po nějaké aktualizace androidu se to rozběhlo
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    mně to v Octavia 3 funguje úplně normálně, můžu volat přes AA i přes ikonku telefonu na rádiu, která vyskočí z AA a jsem přímo v infotainmentu
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KORKMAZ: Nebudes za vola, to je chyba infotainmentu, ze nedava focus AA. Zalezi samozrejme na tom, jestli to je feature nebo bug (jako jestli to tak VW myslel, ci ne). Dneska tyhle funkce zapinaji a vypinaji i v ramci modelu, nejenom mezi radama, takze odpoved ti sdeli leda importer.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Kluci poradíte pls jak volat přes Android auto u VW (škoda to bude mít určitě stejný)? Normální interface na odchozí hovory (tlačítko na rádiu phone nebo na volantu) mi nejde na odchozí hovory a to je prý podle servisu správně. Nicméně mě nejde ani volat přes AA - jen se objeví kontakt na displeji a nic nemůžu dělat. Přijmout hovory mi normálně jde přes interface auta. Nevíte, co s tím?

    Jsem kvůli tomu objednám do servisu (záruka) tak abych nebyl za vola. Chci to uhrát zadarmo jako na náklad importéra (ten to prodejci/servisu proplatí, takže ten by neměl dělat tlaky), aspoň formou aktualizace SW infotaimentu. Díky
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    TIGER: Teď jsem to dělal, zase jsem omylem nastavil jazyk na English.
    Mně stačilo vymazat data aplikace. Pak je to zase ve stavu, že Google Assistent není nakonfigurován a tak jede staré Google Now v ČJ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam