• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BUCKOWSKIAndroid Auto, Apple CarPlay - chytré automobilování
    PETJU
    PETJU --- ---
    DUCATIMONSTER: Mozna to bude v samici, no - jako vstup :)
    A jinej telefon jste zkouseli taky?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Pochopil bych , kdyby to nefungovalo vůbec. Ale tohle je fakt zvláštní chování.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    PETJU: Jo jo , jine kabely jsem zkoušel.
    PETJU
    PETJU --- ---
    DUCATIMONSTER: A zkouseli jste jinej kabel? Ja mam tedy ve svem aute bezdratovy carplay, ale sluzebak ma jeste kabel a tam pomohlo vymenit kabel, sic to taky je na carplay, pricina muze byt stejna.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ono ro uplne nevypadne. Začne cyklus neustálého odpojovani a připojování i kdyz na kabel ani telefon člověk nesaha. Kdyz telefon propojis poprvé , zeptá se to na spodni strane obrazovky v jaké režimu ho chces používat. Tuším , ze tam jsou 3 volby - auto/pouze nabíjení / přístup k souborum. Zvolis auto a dal to nic nechce. Funguje někdy hodinu jindy 30 minut a pak to začne delat jakoby clovek neustale odpojoval a zapojoval kabel - otazka na rezim propojeni kabelu.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    DUCATIMONSTER: Rád bych poradil, ale není se moc čeho chytit. Ideálně bych zkusil telefon v jiném autě / jiný telefon v Citroenu. Mohlo by se podařit odfiltrovat, zda je chyba v telefonu nebo v autě.
    Já Android Auto používal jen v koncernovkách Škoda / VW a tam to fungovalo bez problémů. U nových dokonce bezdrátově.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DUCATIMONSTER: Může to vypadávat, když se telefon zamkne, což může být třeba způsobeno různými firemními zabezpečeními telefonu, případně pak nějakým spořičem dat. U xiaomi jsem měl notorické problémy se ztrátou signálu...Ženě ale Poco X3 NFC funguje na VW před kabel úplně v pohodě.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj. Jdu sem pro radu. Otec má problém při spojení auta a Android telefonu. Mobil je xiaomi kolem 10 000 a vůz nějaký Citroen partner kolem roku 2020. Jde o spojení mobilu a auta kabelem. Vše funguje, ale v náhodných intervalech se mobil začne neustále dokola odpojovat a připojovat. Vždy se musí nechat třeba 30 minut odpojeny a pak spojení zase funguje. Jiné kabely jsem zkoušel. S Android auto sám nemám žádnou zkušenost. Zkusil by mě tu prosím někdo nasměrovat, na co se podívat nebo co vyzkoušet? Včera jsem mobil aktualizoval na nejnovější dostupnou verzi androidu a nepomohlo to. V autě nic aktualizovat nejde, to pravděpodobně dělají v servisu. Díky
    VOY
    VOY --- ---
    Ja pouzivam nejakou tu wireless carplay vec do USB asi za 100 euro a funguje to dobre. na nabijeni radeji stary dobry kabel.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUCKOWSKI: Taky mi to šlape na aktuální tiguanu a super je, že to mají v základu už i úplný holoty.

    Bezdrátové nabíjení nemám ani v autě, ani v mobilu, ale prý to nejde na vohryzky, kvůli nějakému špatnému protokolu v telefonech.

    Nicméně jsem úplně přišel o CD mechaniku (nebo co to bylo v kastlíku) a taky už tam nemám slot na SD kartu, takže muzika opravdu jen bezdrátově - retro USB kam píchnout stick jsem nikde nenašel, mám jen několik USB C a pak zapík.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Tak jen potvrzuji, že v nových škodovkách a VW funguje naprosto v pohodě bezdrátové AA.

    Hodně příjemná věc - jen ty bezdrátové nabíječky tedy rozhdoně nabíjí tak, jak bych očekával.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ZBYNEK: Ja uz ted mam vlastni SIM pro auto a LTE CarStick. A “pausalem” je T-Mobilem Twist Internet na rok - za 499 Kc ma auto kazdy mesic 1 GB dat. Na to, aby si auto mohlo stahovat aktuality z dopravy, zacpy a ceny na benzinkach to bohate staci. A hlavne uz nemusim auto pripojovat na hotspot z mobilu, resit vypadky internetu behem hovoru atd, ale auto samo vysila hotspot s internetem ;-)
    (Ja mam jinak 15 GB internetu mesicne, syn ma O2 Datamanii se 100 GB mesicne, takze ten net v aute nepotřebujeme na cestach vyuzivat, ale jsem rad, ze ma auto svuj internet a nic k tomu ode me nepotrebuje).
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NIGHTHUNTER: takže bys v tom chtěl mít další sim a platit další paušál? To myslíš vážně?
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    ZBYNEK: jj, procházel jsem návod a technické specifikace na webu a nikde o 5G (resp. ani LTE, 3G...) není žádná zmínka - píšou jen o WiFi 2.4 GHz a 5 GHz
    škoda - já doufal, že by se mi to mohlo díky 5G líbit víc než dražší KyeBriq (www.kyebriq.com), protože Android Auto by mi stačilo a radši bych v dnešní době chtěl něco, co už umí 5G, protože ho na telefonu vidím fakt často
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KORKMAZ: To vypadá hezky, uvidíme jaké budou recenze. U jiných výrobků trvalo dlouho párování...

    Zajímalo by mě, co myslel autor článku tím "rychlý přenos dat přes 5G a Wi-Fi"... Tipnu si, že to je paskvil z původního 5 GHz WiFi
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUCKOWSKI: Pravda, můj telefon to ani neumí, ale je to shodou okolností taky Motorola, ale s mizernou baterkou. Kvůli wifi spojení jí to dost žere. Známý co maj i na jabko ty z Číny, tak prej pro jízdě 1hod+ stejně musí napojit.

    Jinak do mqb aut se dá prý to nabíjení docela snadno dodělat, je na to origo díl z toho business HF.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    KORKMAZ: zajímavý to je, ale vzhledem k tomu, že nemám bezdrátové nabíjení v autě, tak bych stejně musel kabel řešit
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Tak aspoň trochu dobrá zpráva.
    Na Androidu 12 to funguje jako do teď.
    Tzn. že pokud neaktivujete Google Assistent, tak to v autě aspoň rozumí české adresy. Přestože mi řekne, že neví jak s tím pomoci, tak pak nabídne cíle.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUCKOWSKI: Problém byl v tom, že je to duální a AA nevěděl, z jaký simky má vytáčet (mám to tam ještě rozdělený jako private/corp) a tím se celej proces seknul. Byl o tom i nějaký článek na netu, že už je to fixnutý.

    Mobil je to motorola one vision (čistej droid, 11 tuším)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam