SHAOLIN81: Pokud se bavime o medicinskem zakladu metody, je to cista hyperventilace, ktera je samozrejme take vybocenim, nebo narusenim rovnovahy v lidskem tele.
Muj osobni nazor je, ze pokud clovek dlouhodobe nepraktikuje cinnosti, ktere vyzaduji takto, pro cloveka, obrovske mnozstvi nuklearni energie, nemel by to s timto typem dechovych cviceni prehanet. Zakon zachovani energie, totiz mluvi zcela jasne, nema to kam zmizet, musi se to vypotrebovat, coz ale logicky vede k potrebe tu energii znovu doplnit.
Prijde mi obecne, ze to spousta lidi bere jako navod jak se stat superhrdiny (ted nemyslim nikoho konkretne), s hlavne instantne... to co hodne lidem nedochazi je, ze Wim Hof takhle zije uz opravdu hodne dlouho. To o cem bohuzel moc nemluvi jsou ty bolesti a breakdowny, ktere musel logicky za celou tu dobu prekonavat... ted uz se totiz prodava produkt. Produkt, ktery funguje, ma 1000 a 1 benefit, ale zaroven marketingovou strategii.
Snazim se cely svuj zivot poskladat nejakou mozaiku toho jak zit. Wim uvaznul v moji siti. Nedam mu 450€ za videa a nejspis nepujdu na jeho kurz, ale to co si z toho beru je uvedomeni souvislosti a vhled do problematiky sebekontroly, kazne, obetovani se.
Plus te otuzovani pripravi na pristi dobu ledovou ;-)