• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    Digitální zrcadla a bezzrcadla SONY Alpha.
    rozbalit záhlaví
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BISCUIT13: To je samozřejmě pravda. Dnešní fotoaparáty jsou skvělé. Ale dokud fotoaparát nebude umět reprodukovat stejný dynamický rozsah jako lidské oko, tak pořád tam bude nějaký limit. A lidské oko to řeší tak, že pro každou část obrazu nastavuje rozdílnou citlivost. Proto člověk potom vidí v obraze duchy když se podívá jinam. To by byla revoluce kdyby tohle uměl fotoaparát. :)
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    LWEEK: k čemu bys to použil? podle mě, když se dobře exponuje, tak to co jde s aktuálními čipy na nativní iso, to je masakr. s 5d3 jsem třeba ještě krajiny někdy exponoval 2x, ale tady u a73 to není vůbec potřeba, snad jen pro ultra ultra plochý hdr, který se mi ale stejně už nelíbí.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Je trochu škoda, že ještě nikdo nepřišel s dual ISO technologií pro tyhle sensory s vysokým rozlišením. Kdyby to produkovalo třeba 30mpix fotky ale s dynamickým rozsahem 18EV apod :) To by byl masakr.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    LWEEK: no to já si taky držím palce, aby to doputovalo na a73, ta šedá mě fakt štve někdy... s rozlišením to mám podobně, taky mi většinou stačí co mám, ale těch 240 zkomponovanejch, to je masakr :-)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BISCUIT13: Asi to není úplně ten pravý nástroj na tvorbu instagramu, ale chápu tě. :-) Pár lidí se mě ptalo proč jsem si koupil A9 a ne A7R III. To je úplně jednoduché, ja to rozlišení nepotřebuju. Potřebuju spíš tu rychlost a diskrétnost co mi nabízí A9. Neříkám ale, že nejsou chvíle kdybych si přál mít o nějaký ten megapixel navíc. :-) Mě u A7R IV potěšilo nejvíc to, že jde změnit barva ostřícího bodu podle všeho tahle změna doputuje i do stávající A9. Držím si palce.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    LWEEK: dokonce i fyzikálně ;-) fotky i první testy už jsou na světě a vypadá to prima a kupodivu opravdu částečně jako varianta ke středoformátu. ale tady jsme právě u toho - kdo potřebuje takovýhle rozlišení? mě fascinuje, jak mezi myšlením a chováním majority a technickým vývojem a možnostmi je stále větší propast. lidi si spokojeně chroustaj instagram, kterej je kvalitativně na úrovni pravěku a vedle toho jsou takovýhle možnosti...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Ho hoo, SONY A7R IV vypadá nadějně. Uvidíme jaké budou realné výsledky, ale fyzicky to je každopádně pokrok.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    SONY představilo FE 35/1.8 ... podle všeho se jedná o 35 mm dvojče 85/1.8 ... stejná funkcionalita, vysoká kvalita obrazu a dokonce stejná cena. Protože mám ohnisko 35mm rád, hodně o něm uvažuju. :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    SONY prý brzy uvede nový objektiv 35/1.8. Snad bude stejně ostrý a malý jako 85/1.8. :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak už jsem trochu vystřízlivěl. Chromatická aberace tam je. Není to tak hrozné, ale je potřeba s ní počítat. Ostatní platí. Ostrost je super i na plnou díru, AF rychlé a tiché. Velikostně a váhově super.
    FOGH
    FOGH --- ---
    LWEEK: ja docela silne zvazuju, ze bych ho s nejakym doplatkem vymenil za svuj Batis 85/1.8
    hlavne kvuli vaze, ale nejdriv si ho chci nekde vyzkouset
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Mimochodem Škoda a Fotolab ho mají teď za cca 15500,- , do konce měníce je navíc cashback 1200, takže super sklo za cca 14300. Zatím mohu doporučit. :) Ještě napíšu až ho pořádně otestuju.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Dnes mi dorazil SONY 85/1.8 a musím říct, že první dojmy jsou neuvěřitelně pozitivní. To sklo je ostré, super bokeh, lehky ale robustní. A hlavně tichý. Úplně tichy. Při ostření není slyšet nic, vůbec nic.
    FOGH
    FOGH --- ---
    Toto me na Sony bavi... 8x fotek, foceno -2EV kvuli slunci, potom v LR zesvetleno na slozenem pano
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak co říkáte na nové skla? Podle mne je ta 200-600 boží.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Popravdě jsem víc doufal v 300/2.8 .. ne že by se mi 400/2.8 nelíbila ale je pekelně drahá.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    FOGH: Nj, ale leaknulo pár informací. :) 200-600 bude za cca 2000 amerických checháků. A taky bude představen 600/4 GM za 14 tisíc kukuřičných papírků.
    FOGH
    FOGH --- ---
    LWEEK: pry jen pro uzavreny okruh novinaru, zverejneni az v pondeli
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    No a ještě jedna věc. Před necelý měsícem jsem si u FotoLabu objednal GRIP, měli ho za neuvěřitelných 8500,- myslel jsem že ho nedodají. Imho se někdo překlepl protože ho obratem stáhli z prodeje. Nicméně Grip přišel, takže FotoLab má u mě velké plus. Aaale pokud by někdo chtěl, Megafoto.cz ho nabízí dokonce za 8200. :-) Megafoto je spolehlivý prodejce od kterého jsem už pár foťáků a věcí okolo bral, mohu zaručit že to není podvod. :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Asi tak za 50 minut by mělo SONY představit nový objektiv. FE 200-600/5.6-6.3 OSS G (cenovka kolem 40-50 tisíc) Jsem zvědavý v čem se bude lišit oproti Sigmě a spol.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BISCUIT13: Brzy se to dovíme. :) MC11 je fajn, ale se Sigma objektivama pracuje mnohem lépe než s Canon skly. Důvodem je, že nedodává informace pro fázovou detekci. Kvůli tomu skla neostří ve video režimu. Tenhle adapter by to měl umět. Pár lidí na netu se chlubilo že si jej už objednali tak uvidíme jaké budou mít zkušenosti. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam