• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: To stene vlcaka je fakt divny. Pod tim profilem je podobnych tagovanych jako #tamron70180 vic, ale herdek... to fakt nevypadá jako f/2.8. Jako chapu ze je to stene, takze je to vic na blizko, ale f/2.8...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MENTOL_: .... jo ... jasně není ... i když vlastně je. :) Jakože má vlastní samosprávu ale v zásadě je to geograficky už čína. Je to vlastně HUB pro obcházení daní. Z číny to pošleš do HK, z HK jako HK firma to pošleš do Británie a protože mají obchodní smlouvu tak se neplatí daň. No a z Británie to vesele putuje po EU. Čistě teoreticky ten špatný je nákupčí. Kdyby to řešila celní správa, tak půjde za vámi, ne za efin. :) Nevím ale jestli to pořád platí? Po Brexitu už jdou věci z Británie asi taky přes celní správu?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MENTOL_: Tak jasně. Kariéra fotografa divoké přírody není pro každého. Není to jenom o tom, že by se nedaly vydělat peníze. Ale je to taky dost velká dřina podpořená velkou mírou nejistoty. Třeba teď v době korony je to pro wildlife fotografy docela slušná katastrofa. Ondra psal, že mu přijmy spadly na polovinu protože nemůže vycestovat. Takže žije ze vzpomínek a archivu. A to není to jediné. Ve wildlife fotografii jde také především o peníze. Takže pokud má člověk dobré kontakty, tak si může udělat výlet na tři dny do Botswany jako Petr Bambousek. Zcela zadarmo a přivézt si fotky zvířat které jsem tam neviděl za celý měsíc pobytu. :) A taky tu jsou lidi co staví kariéru na nevědomosti diváků. Mluví o nějakém složitém hledání tygrů v džungli a přitom má fotky z Ratambore. Takových dobráků se na české wildlife scéně taky pár najde. :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Thx. Neni to muj vkus, ale to nic neznamena.

Zajimave videt btw, v jakých podminkach ty Hasselblady funguji... evidentne to zvladne i nepohodu.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LWEEK: Hong Kong neni Cina! ;) Teda zatim..ne uplne..chjo..
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Jestli si dobře pamatuji, je to tenhle týpek (http://austinmann.com). On se tváří, že fotí na iPhony a iPady, ale ve skutečnosti sebou tahá Hasselblady :)

MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LWEEK: PREVAZNE je to slovo co z tve protiargumentace pak uz vypadlo :) Na kazdy jmeno co se tim uzivi a uvedl jsi, jsou stovky a tisice dalsich, kteri mezi ne nespadaji. Jako ne ze by o neco slo, ale "Zase blbost" si to asi nezaslouzi ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Delal jsem to same v Karachi v Pakistanu a po dokonceni prace se me zeptali, jestli chci dalsi exotiku :-))
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: V pohodě.

Vzpomněl jsem si že jsem Václava viděl před pár lety v Zoo na Canon ZOOm akci. Mám dojem, že točí dokumenty a měl k ruce celý tým lidí. Jestli žije v paneláku nebo má vilu se zlatou záchodovou mísou nevím, ale rozhodně se asi nemá špatně.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Muzes pls nalinkovat ty wildlife fotky z H6D II? To mi prijde husty. Ale ted teda nevím, jestli nema Hasselblad na neco jineho a wildlife foti se Sonku.

Znal jsem od videni damu, co fotila afriku na Leica S vcetne zvirat, ale fotky imho nezverejnovala :-/ Ono mnohde jsou ta zvirata velmi krotka, takze se k nim dostanes blizko a ze nemela ultra dlouhe skla pak nevadilo (mozna stejně to ma ten pan s H6D II).
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Může být obojí. Jedna z věcí je pravda. Wildlife fotografové nejsou živi jen ze samotného focení, ale často publikují články, knihy, prodávají fotky, dělají workshopy a uspořádávají expedice. To tak nějak k tomu všemu v dnešní době patří.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Ja Ti rozumim a vetu jsem mel formulovat lepe a jinak. Chces-li omlouvam se a odvolavam.

Ale poznamka: Pod "neuzivis" si kazdy predstavi neco jineho. Treba ja zivot v panelaku s detmi. Ackoliv uznavam, ze jeho byt v panelaku v Praze muze mit stejnou trzni hodnotu jako moje dve patra a sklep v regionu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Tady je otazkou, jestli pana zivi vic ta cestovka, nebo to foceni...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Hele vubec. Ale to nic neznamena, tam se tech evropanu toci hodne. Jen tech co tam opravdu fyzicky jsou delsi dobu uz bylo mene a s tema jsem se vic znal :-)

A taky ja tam byl naposledy 2014...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Efinity je prostě čína co obchází daňový systém EU. :) Slyšel jsem různé story. Některé pozitivní a některé docela hororové. Ale je fajn že se ti povedlo ho vyměnit.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Já vím, projel jsem Botswanu křížem krážem a Joburgu jsem měl jenom malý výlet při čekání na spoj do Botswany. Co mi přišlo. V Botswaně pracuje hodně bělochů z JARu. Teda těch pár bělochů co tam jsou. A nebo to jsou potomci němců a holanďanů z Nambíbie. :D Zjednodušuju, ale přišlo mi to tak. A jo, všichni hroně mili a otevření. Bavil jsem se tam s týpkem z Kapského města který jezdí do Botswany stavět kempy. Docela zajímavá práce. V mých očích asi trochu romantizovaná. :) Je to tak trochu jiný svět. Jak jsi se k té práci dostal?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: To me mrzi. Oni rikali ze se to bude lepsit, ale koukam ze realita je horsi.

Jinak ja mel problem je s 90mm Makro, to bylo dead on arrival. Ale poslal jsem ho zpet do efin a efin mi poslalo novy kus.

Ze Gckove sklo je dead on arrival, to by se myslim stavat nemelo... Proc to neodchytla GC..?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Jé teď jsem si vzpomněl na dalšího fotografa který se víc než úspěšně živí Wild life. Byl jsem s ním kdysi v kontaktu. Ale je tomu pěkných pár let co jsme hovořili naposledy. A koukám že se mu snad i pořád daří. :) Neznáte se? Jeho manželka vede cestovku Away a je to takový český kontakt právě do mnoha afrických států. Mimojiné pro jiné cestovky domlouvají ubytování a tak.

VÁCLAV ŠILHA
    https://photo-silha.cz/o-mne/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LWEEK: Necekej zadnou romantiku :-))

Fungoval jsem tam jako solution architect pro SW pro fakturaci elektriny pro Botswana Power (3.5 roku) a nasledne jsem delal rok kontraktora (sefa tymu pozarniku?) co resil ruzne prusvihy s fakturaci elektriny a vody v Joburg :-)

Mam na to paradni vzpominky, hlavne na tu Botswanu, tam jsou uzasny lidi. Joburg uz neni uplne moje srdcovka, je to neco uplne jinyho. Ale taky to bylo super, jen jinak. Botswana je takova africka divocina a mestecka, jak si to clovek predstavuje na zaklade knizek v detstvi. A to vcetne Goborone :-))

Jinak jo, z game reserves jsem mel a jeste mam dost kamaradu. Ono po case znas v Gabs spoustu lidi, ma to 230k obyvatel. No a mimo mining a game reserves tam neni moc co delat...

Mam i vsemozny vtipny i mene vtipny pribehy, ale vsechny konci dobre - jsem zivej :-)))
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    LAUNCHER: Popravdě nevím jak to je se SONY servisem (co se týče kvality a rychlosti). Tady bych si tipl, že na tom bude Tamron lépe. SONY posílá všechno do německa. Někde jsem četl že jsou rychlí a trvá to cca týden. Tamroni se dost pravděpodobně servisují v ČR. Jestli se to za poslední půl rok nějak nezměnilo. To je jedna z věcí, kde je asi lepší zatím zůstat u Canonu. Zas na druhou stranu většina servisních prací na Canonech bylo seřizování AF které se mělo tendenci časem posouvat mimo focal plane. :) A je taky pravda, že když jsem si nechal měnit patici u 300/2.8 II, tak jsem na náhradní díl čekal týden a něco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam