PSITLAPA: Ad RX1r2:
"Ale zas když se to povede, tak je to prostě vražednej stroj.": Naprosty souhlas. Dodnes me obcas mrzi, ze jsem ji pustil. U zadneho jineho fotaku se mi tohle nestalo.
"A líbí se mi, že je širší než 35 mm. No tohle nahrazovat X100Včkem asi půjde těžko." - X100V je fajn v tom, ze je "placata", vejde se do dveri u auta, snadno do bundy a tak. A ze je to opravdu moc moc hezky fotak. Vystup me z toho tolik neuchvatil... ale to je proste tezky, kdyz tu mam 85/1.4 atd.
"Asi mám starý baterky, mě vydržej tak 100 snímků, což je třeba na vejletě fakt pruda.": Uz je to dlouho, tak Ti nereknu presne cislo. Ale vim ze jsem se divil, ze to bylo docela o dost vic, nez je deklarovano dle CIPA. Koukam uvadi se 220 snimku, takze jestli jsem mel 300?
Ad 35mm skla na Sony:
"Podle FredMiranda by měla být ta nová Sigma 35/2 podobná jako u RX1. Sigma teď dost jede :)": Ja jsem moc spokojeny jak s moji Sony 35/1.8 tak s moji Sigma 35/1.2.
Ta Sigma 35/1.2 je teda krava tezka, ale kdyz se clovek hecne a foti s tim... tak:
1) I v blbych situacich a blbem svetle z toho lezou ok fotky. Tzn kdyz nejake fotky chces nebo potrebujes, ona ti je proste doda, nehlede na tu situaci.
2) Pokud jsou ty podminky dobre, tak z toho leze "magic".