• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKSONY Alpha - digitální fotoaparáty
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MIKEKT: hele nejlip osahat v obchode primo to kombo, udelas si lepsi obrazek k tomu co mas v ruce ted. Ja je mam rad plastaky, pro tu kombinaci clony kvality obrazu a vahy, a AF spolehlivosti, ale novejsi G lita urcite rychleji (ale treba 2.5/2.8G pevny bych nikdy nevzal).
    Tesneni nevim presne a neresim, 24 bude mit vic neco, 45 mi prijde skoro neznicitelny jak je to 'nic' ;)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MENTOL_: furt přemýšlím o té a7c II v kombinaci samyang 24 a 45. Ušetřil bych váhu oproti xt5 18 + 33. Chtěl bych zkusit ff a sony AF, které by mělo být lepší než u fuji. Jak je na tom rychlost ostření u těch samyangu? Dá se porovnat se sony skly? Nemáš srovnání trhá s Fuji? Jsou ty samyangy těsněny? Podle netu mají nějaký gumu proti prachu. Tak asi jo. Díky
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Ahoj, nemáte někdo zájem o TT Artisan 7,5 f2 pro Sony E?
    TTARTISAN 7,5 mm f/2 Fisheye pro Sony E (APS-C) | FotoŠkoda
    https://www.fotoskoda.cz/ttartisan-7-5-mm-f-2-fisheye-pro-sony-e-aps-c/
    Omylem jsme objednal v zahraničí tento bajonet, úplně nový nepoužitý tedy, nechám za 3800.-
    KURE
    KURE --- ---
    MENTOL_: dik :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KURE: Samyang 45/1.8, malej mega plastak bez jedinyho tlacitka, ale dost dobrej obraz a jeste nikdy me AF nezklamal ani v horsim svetle
    Petr Klapper
    http://www.klapper.cz/gallery/samyang-45mm
    KURE
    KURE --- ---
    MENTOL_: ta 45/1.8 je co za objektiv?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MINER: Ja si na ty ovladaci prvky nepotrpim a celokovovy provedeni uz vubec ne, takze 345g 50/2 by me nechala proti 160g 45/1.8 v klidu, ale lidi to maj taky radi pro ten pocit.
    A jeste je Samyang 50/1.4 II na rekordnich 420g, lehci proti tomu uz tak pomerne lehkymu GM.
    MINER
    MINER --- ---
    Řešily se tu kompaktní objektivy.
    Já už mám nakoupeno, ale někomu by se mohlo hodit:)

O tý mini Sigmě 50 f/2 jsem nevěděl…

BOLUDO
    BOLUDO --- ---
    OCTOPUSS: Jojo, ta ikona znamená, že foťák má zaostřeno a trackuje subjekt/objekt na který jsi ostřil. Takže přirozeně dává smysl jen při AF-C.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MIKEKT: Na spoušti nemám nic, začal jsem ostřit tím zadním tlačítkem.
    Ale v tom custom nastavení bylo defaultně AF on+tracking, takže už to chápu.
    Asi to tak zkusím nechat, a znova si pročtu všechny diskuze, kde lidi řeší jestli používat AF-C selektivně nebo pořád.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    OCTOPUSS: takže mas na spouští af-s a na af-on af-c nebo jak? Nebo jedeš prostě pořád af-c? Já Teda teď většinu času na Fuji jedu af-c už jenom
    MINER
    MINER --- ---
    KURE: To be fair, já si některý menu items z manuálu vygůglil online:)
    Samozřejmě je to potupný, ale lepší než koukat na desetiminutový video, což je v podstatě jediná alternativa k některejm kryptickejm nastavením, nad kterými zůstává rozum stát.
    KURE
    KURE --- ---
    OCTOPUSS: budeš nejspíš mezi 10 lidma world wide, který ten manuál četli :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    To je vlastně dobrý, nepotřebuju přepínat mezi AF-S a AF-C.

Ale proč ta ikona není nikde vysvětlená v manuálu mi teda smysl nedává.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MINER: Jo aha. Už to mám. Vůbec jsem netušil, že těm tlačítkům jdou přiřadit jiný funkce. Znám jen Fn tlačítko.
    MINER
    MINER --- ---
    OCTOPUSS: Ty tlačítka jdou nastavit, že dělaj skoro cokoliv, včetně toho, že může vždy ostřit AF-C, i když máš vybraný AF-S.
    Tenhle symbol znamená, že to trackuje daný místo, takže nějakym způsobem AF-C trignutý být muselo.
    Koukni se do Operation Customize, co za funkci na tom tlačítku je.
    KURE
    KURE --- ---
    OCTOPUSS: no třeba to máš zaplý aby to začlo trackovat při zaostření, nebo tak něco.
    Proto jsem odkazoval na videa někoho kdo se v ty džungli nastavení opravdu vyzná :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ale touch tracking nepoužívám, ani nesahám na displej.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KURE: Hm, bez toho okolo...

KURE
    KURE --- ---
    OCTOPUSS: ja vim že to neni uplně odpověď. uplnou odpověď neznám.
    nevypada ten ctverecek nejak takhle?
    to je když si sahneš na display nebo nějakym knoflikem zapneš tracking

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam