MA747: Minulý rok jsem přešel z Canon R5 na Sony A7RV.
Už si nejsem přesně jistý ostřením u Canonu, ale odhadoval bych, že to bude podobně dobré. Jsem spokojený, i když někdy to dokáže blbnout (ale oproti zrcadlovkám jsem na úspěšnosti tak 95 % z původních možná 50 %, takže jsem pořád nadšenej :) )
Chvíli jsem na Sony používal všechny moje Canon L a Sigma objektivy s adaptérem a po nějakých počátečních nezdarech to bylo v pohodě. Používal jsem MetaBones nějakou vyšší verzi a bylo potřeba ho dostat do nějakého alternativního režimu, protože v tom prvním to fungovalo silně náhodně.
Předtím jsem měl podobnou sadu objektivů, jako máš ty, ale momentálně je můj nejoblíbenější objektiv je Tamron 35-150/2-2.8 ( f/2 na 35 mm !!), který u Canonu není, a je to bomba. Z fotek se mně počítají statistiky, takže vidím, že předtím jsem nejvíc používal Canon 85/1.4 L (asi 25 % fotek), další 4 objektivy měly kolem 15 % a pak nějaké specializované věci. Teď na 75 % fotek použiju ten Tamron :)
A7 je jinak vysoká třída. "C" je kompaktní pro cestování (ale bacha na limit závěrky na jen 1/4000 s), "R" je high-resolution (teď 60 megapixelů) a "S" je high-sensitivity (malinké rozlišení; nevím, jestli má smysl)
Nevím, jestli A7IV nemá ještě starší styl menu, za který bylo Sony kritizováno. Moje A7RV má každopádně novější, kde angličtinu sice pořád zjevně tvořil nějaký japonec, ale jde to přežít. A7V se opravdu čeká možná už letos.