• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NAVARROLifehacks
    Praktické až geniální znalosti vysoce zjednodušující a zefektivňující běžné i méně běžné činnosti. Videa, návody, zkušenosti, babičkovské moudrosti a další...
    rozbalit záhlaví
    NAVARRO
    NAVARRO --- ---
    VESPER_INDIGO: Serte na kokosové mléko proboha, nějakej lifehack slivovičky z brambor jak Kuba vandrovec :))
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ORTWORKA: občas jsem ho do něčeho přidával (kaše, koláč...) ale obecně nevím, je to pak takováže hlušina, takže vyhazuju. Víš lépe?
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    VESPER_INDIGO: zkoušela jsem. Ale litrovy krabicovy. AroyD mi prijde lepsi.
    Co děláš pak s tim zbytkem kokosu?
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    VESPER_INDIGO: Jo, tady má ambulanťák.

    Je to super věc, rychlá a praktická. Pokud teda máš dost dlouhé tkaničky :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    VXP: Tak se omlouvám, zde je ten ověřený způsob. Pokud ti ani ten nebude fungovat, tak nevím, ale fakt to používám úspěšně 3 roky a spíš mi to přijde nejen lifehack-rychlé a zábavnější (reakce lidí, co to neznají jsou někdy fakt vtipný) ale i silnější.

    LODBROG: ambulanťák ftw všude.

    Quick Shoe Tie Trick - Demo & Explanation
    https://www.youtube.com/watch?v=6GStLF21lfY
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    LODBROG: je fakt, že to dělám poněkud jinak. Nahodím pak video.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    VESPER_INDIGO: Jenže to váže blbě, slečna.
    Na takhle uvázaný první "můstek" to má dělat proti směru hodinových ručiček, a ne po směru.
    Nebo si má ten první můstek udělat obráceně.
    Takhle jí vyjde křížová spojka - ale snaha je mít tam ambulanťák.
    Křížová spojka je hloupá:" utahuje se když ji chceš povolit, a povoluje když zkoušíš utahovat. Kdežto ambulantní uzel si sedne tak, že utahováním jednoho konce utahuješ i provaz z už uvázaného můstku, a při povolování ho povoluješ.
    Ne že by to v tomhle měřítku byl takový problém, holt si tu tkaničku budeš zavazovat častěji, protože se ti rychleji rozváže. Ale je dobré si zvyknout dělat to správně, protože v jiných situacích to probém být může.
    Navíc si pamatuju, že když jsme byli dítka školkou povinná, tak křížová spojka na botě fakt rozvázat nešla ani učitelce.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    VXP: nezažil jsem ani u jednoho z šesti typů tkaniček. Používám tři roky.
    VXP
    VXP --- ---
    VESPER_INDIGO: až na to, že u většiny nových umělohmotných/kulatých tkaniček to budeš mít každejch pár kroků rozvázané... takže ten "pomalej" způsob modifikovanej o dvě obmotávání kličky místo jednoho bude mnohem výhodnější ;)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    (jde to i bez použití malíčků, o tři čtvrtě sekundy rychleji :p)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Jinak, kdo ještě zná ten starý pomalý způsob vytváření a obmotávání kličky, tak tohle asi taky vykouzlí úsměv na tváři.

    Tie a Shoelace in 2 Seconds
    https://www.youtube.com/watch?v=_aAeI7p-Tkc
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    5 minutes hacks mívají slušná videa. Tady mě dostal neskutečně ten uzávěr od plastikové lahve a sáček rýže/cukru/mouky/cokoliv. 4:00 kdyby něco.

    100 BEST LIFE HACKS OF ALL TIME
    https://www.youtube.com/watch?v=Z5DcTdVqqTI&t=1606s
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    Lifehack pro ty, co jezdi vnitrostatnimi drahami z Hlavniho nadrazi v Praze : Skoro pokazde je fronta nalevo v kasach pro vnitrostatni jizdenky a skoro pokazde zadna fronta v mezinarodnich. Tam ale prodavaji vnitrostatni jizdenky take. Takze, kdo specha at se podiva i na mezinarodni frontu a vyhodnoti, kde se dostane k jizdence rychleji. Me to funguje v 90% pripadu.

    Prosim ty, co si kupuji jizdenku online aby nekomentovali, dekuji :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Recept na kokosové mléko 3x3 (3x levnější, 3x zdravější, 3x chutnější) než z obchodu. Mimochodem se tímto způsobem připravuje do pokrmů i v Thajsku, takže žádné podvody zde...

    Jestli máte alespoň tyčák nebo lépe nějaký stolní mixér. Recept je směšně jednoduchý a vzniklé mléko je přesně to co se prodává v obchodech jenže s kvalitou 3x3 (tam totiž až na vzácné výjimky a specializované obchody tu opravdovou tekutinu z mladého kokosu nenajdete).

    Hrnek strouhaného kokosu, dva hrnky horké vody (ale ne vařící). Umixovat dohromady, stačí "jak dlouho chceš" obyčejně stačí pracovat mixérem dvě tři minuty s deseti-dvaceti sekundovými zážehy. Pak to propasírovat buď přes velké čajové sítko (u vietnamců umělohmotné za deset peněz) a nebo přes čisté plátýnko (tj. rozprostřít na misku nalít hmotu, uzavřít plátýnko do bulky a mačkat vodu ven do misky).

    Voilá, přeju dobrou chuť buď na pití nebo na skvělou přísadu do koláčů třeba místo běžného mléka. Pokud přidáte do hmoty hrstku Chia semínek, výživové hodnoty obyčejného mléka dokonce převýšíte (včetně vápníku) a cenou budete přibližně nastejno, možná i níž.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    RADIQAL: O tom přestat pracovat to vůbec není. Je to o tom mít možnost nemuset dělat když nechceš a moci se věnovat těm pro tebe důležitým věcem, např. se starat o děti když jsou malý, být každýho půl roku na cestách, věnovat se charitě a tomu co tě fakt baví, měnit svět... Většina lidí co dosáhnou FIRE pracovat nepřestává, ale dělají jen pár dní nebo hodin týdně. Pokud pochopíš tuhle filozofii, pomůže ti to přijít na to, co je v životě důležitý a co je jen konzumní junk, který ti radost ani štěstí nepřináší. Junku se zbavíš, získáš prachy který investuješ a za pár let získáš svobodu.
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    GOZER1: a co pak budeš dělat? Důchodcem do třiceti mi nepřijde moc lákavý. Mě baví makat a měnit tenhle svět...
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    VESPER_INDIGO: toho jsem si vsiml, kdyz ten pohled udrzim, tak do sebe vetsinou takhle vrazime. Ale naopak, pokud se na toho clovek vubec nepodivam /a evidentne uz o sobe periferne vime/ tak se vzdy oba vyhneme bez potizi
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ja u zminovanych socio hacku (i kdyz jsem to do dneska za hacky nepovazoval) mam zkusenost s tim kdyz jdu po ulici a uprene se divam treba na nejake dite, tak z 99% kdyz vas mini pozdravi :). Vzdycky si s kamosi z toho delame prdel: “tak co nechame se pozdravit?”...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRIZDIK: Jasan. Ja zminil zrovna “drahy” mobil protoze to pusobi jednorazove drahe naproti treba castemu vysedavani v hospode.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    KOC256: Není to právě jen o telefonu, ale umět si nastavit vše tak, abych měl co nejnižší mandatorní výdaje a neutrácel za blbosti .. a v tom je i levné bydlení, telefon, tarif, auto, chlast, drogy, koníčky atd. A právě vážné šetření je jedno po druhém .. pokud vypustíš telefon, nebudeš mít zbytečně drahý tarif, domácí internet a vlastního kompa, tak ti najednou zbyde za ty dva roky přes sto tisíc. Pár dalších kroků a za pár let ušetříš klidně milion.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRIZDIK:
    OK.
    Nový iPhone 42 000 na dva roky. To je 875 Kč na měsíc. To je prd. Pokud by šlo o vážné šetření, tak to je:
    - nechodit do hospody
    - mít levné bydlení
    - NEMÍT AUTO
    - nemít děcka

    + mít dobrou práci
    + mít ženu co má dobrou práci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam