• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKbulletjournal
    Diskuze pro příznivce metody plánování času #bulletjournal #bujo

    "Není nic horšího než krutost, s jakou mluvíme sami k sobě."
    rozbalit záhlaví
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    HANNIBAL92: ty pribehy se pak rozvolnuji do snesitelneho minima az nula. Vydrz.
    Je to zatim nejlepsi system co jsem nasla. Mam barvy dve nodrou a cervenou. Maluju minimalne. Kdyz nad tim nekdy sedim a spisuju mesicni ukoly a nejdou z hlavy hned, tak tam neco pocmrkam.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HANNIBAL92: ano vedu si ho uz od lonska. Ty "americky" pribehy se daji prezit. Ja to precelt cele. Dve barvy jsou zbytečné moc. Bohate ti staci jedna. A největším výtvarným zásahem ode me je rovna cata podle pravítka.
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    Cau, koukam ze to tu moc nezije :-)
    MILAZAJICEK: Vedes si stale bullet journal? Jsi spokojeny? Mne pred par dny dorazila knizka se zapisnikem, mam asi obecne podobny problem jako jsi mel ty (spousta ukolu a obcas na ne nechtene zapominam drive nez je stihnu vyresit) + se potrebuju trochu hlidat abych nekaslal na par "drobnosti" co bych chtel delat kazdy den. Dneska jsme zacal s knizkou a ten uvod je trochu moc amerika (vyleceny prsty, wtf?), takze se trochu bojim, jestli se do toho dostanu. Navic nejsem vubec na zadne maluvky a designove upravy. Jsem tomu ochotny dat max modrou a cernou propisku.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Nečekal jsem rozdíl zrovna v tomhle ale PaperBlanks má na šířku o 5 teček víc a na výšku o tři tečky víc než Leuchtturm rozměr je skoro stejný ale rozvržení BUJO má víc prostoru a působí to úhledněji.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Nakonec jsem podlehl a od nového roku mám nový zápisník PaperBlanks Dot Grid a rovnou jsem na začátek zakomponoval i Calendex.
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    taky to nehrotím k konci roku, ale podle místa v zápisníku...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Já vždycky jedu dokud jsou stránky, až dojdou, vytáhnu nový blok.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Já budu na konci roku o něco dal než za půlkou. Pocitam ze normalne budu mit dva na rok a použijí nový. I Franklin Covey jsem roky kupoval od ledna novy takze na konci roku jsem prechazel do noveho a jsem na to tak zvyklý .
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak co?
    Budete na novy rok porizovat novy BJ sesit, nebo pokracovat v tom starem?
    V knize se doporucuje zacit novym, ale mne se to nejak prici. Asi jsem drzgresle, ale nechat 3/4 sesitu prazdneho, je na mne proste moc.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    The ULTIMATE Bullet Journal Notebook Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=eAxlrUf05ok


    To je něco pro mě :) Momentálně je mým favoritem pro příští BulletJournal PaperBlanks https://shop.paperblanks.com/..._pages-180_x_230_mm_ultra_240p/closure-none/interior_format-dot_grid

    Ale tohle srovnání je pěkný
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    A taky je to první diář v kterém se nebojím škrtat.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    FRENNET: "Nezazivam takovou tu frustraci z neprehledu a zbytecnosti, co obsahuji predtistene diare." Tak to je přesný. Já jsem ještě bojoval v předtištěném diáři s obsahem co nebylo kam zařadit. Tady mám všechno napsané dohromady a zatím to pořád dává smysl a neztrácím se v tom. Navíc v mém případě rozměr A5 je tak akorát a beru ho vlastně sebou skoro pořád a všude. A ty stránky leuchtturm1917 jsou krásně voňavý a hebký, obzvlášť ty nasáklé inkoustem.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MILAZAJICEK: no ja hlavne na zacatku mesice nemela task page, ale jenom kalendar. Ke kolekci jsem se jeste nedostala. Prave ctu migraci a dava to smysl.
    Jinak teda pisu tam vse a je to fajn. Jsem s tim hodne spokojena, protoze nemam dny s prazdnymi strankami (jako v predtistenem diari). Kam jsem nechtela psat ukoly z jinych dnu, prozoze co kdyby se neco vyskytlo a ja uz tam neco mam napsane. Nezazivam takovou tu frustraci z neprehledu a zbytecnosti, co obsahuji predtistene diare.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    FRENNET: Pokud moc přepisuješ je něco špatně. Buď ty úkoly patří do kolekce kde si pro ně sáhneš až to bude aktuální a možné, nebo si toho prostě bereš moc.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Za dva měsíce s #bujo začínám 45. stranu a i když jsem metodu neadoptoval ještě zcela stále z toho mám dobrý pocit a posouvá mě dopředu. Navíc to zabírá čím dál méně času. Jak píše v knize, chce tomu dát alespoň tři měsíce než to začne přinášet ovoce a něco na tom bude.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MAJKA: no neco by mozna tydne stacilo, ale napr.vymenit veci detem ve skolce chce denni sezeni.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    FRENNET: mne treba stací týdne, takže k tomu sedám v neděli večer. Denní vůbec nejedu.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak se mi to postupne rozjizdipodle toho jak ctu knizku, tak pridavam dalsi a další sekce. Je to fajn, nenosit toho tolik v hlave. Akorat najit si na to cas je prekerka. Myslim na prepisovani ukolu ze dne na den. Zatim to resim ve vlaku cestou domu, doma na to neni cas.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MILAZAJICEK: Ten jsem stihla ukořistit v ucházející modré. Ale v té době měli ještě vcelku velký výběr. Teď už mi tedy jen zbývá konečně začít plánovat ;)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MILAZAJICEK: ja uz A6tkove diare mela a vyhovuji mi vic. Vejdou se do kabelky a nejsou moc tezke. Nobtak pristi zapisnik muze byt mensi. Na tomto si to nacvicim a vychytam co a jak.
    Jinak čtu tu knihu co to jde a fakt je dobra. Asi si ji nadelim/necham nadelit k vanocum.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    FRENNET: A6 by mě asi byl malej ale neviděl jsem ho tam, ani ten fialovej co mají na webu. Jen růžový broskvový, modrý a černý.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    A ted koukam, ze maji i A6tkovy format! Ten by se hodil vic!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam