• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKbulletjournal
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak jsem to nevydrzela a koupila knihu, v CJ. Tu stazenou v AJ, jsem mela pocit pri cteni, ze to ne zcela chapu. Ted jak ji ctu v CJ tak vidim, ze jsem to davala v pohode.
    No stejne mam radost
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Kdyby se nekdo chtel predzasobit
    TEČKOVANÝ ZÁPISNÍK, BLOKY, DENÍKY A NOTESY
    https://www.ave365.cz/teckovane-zapisniky/
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    FRENNET: ja si pisu i do vikendu. Vetsinou i o vikendu vecer trochu pracuji a nebo mam naplanovane prace na zahrade nebonakce s detmi. Je fajn vedet na co jsem se o vikwndu vsechno vykaslal. ;)
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    FRENNET: moc ne. spis o vikend nemam tolik poznamek k psani. Ale pokud o vikendu pracuju na nejakem projektu, tak pisu na dvojstranu projektu, ale klasicky denni zapis ne.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak me napada, pisete si poznamky, ukoly a plany i o vikendu? Ja to nejak nestiham.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GLOBALISTA: Jj, v Tigeru maj porad, teckovany nejlepsi :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    GLOBALISTA: muzes zacit s cimkoliv. Tiger ma levne teckovane bloky za 140. Ja zacal vloni s leuchtturm1917 ale ted mam paperblanks a leuchtturm1917 uz nechci ami vidět ten papir byl skvelej ale proti paperblanks je jak struhadlo ;)
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    GLOBALISTA: Jasne, zacal jsem od prvniho :-). Koupil jsem tu sadu knizky se sesitem od Leuchtturm1917, ktery ma pripraveny obsah, futurelog a tak, ale urcite staci opravdu cokoli teckovaneho nebo ctvereckovaneho. Osobne se mi v knizce libila poznamka, ze pokud se bojis zacit nebo neco do sesitu psat kvuli tomu, abys nezkazil nejaky nadpis neco neco, tak je to spatne a mel by sis zamerne nejakou stranku pocmarat nebo psat levou rukou, jinak to nemuze poradne plnit svou funkci :-). Takze se na to urcite vrhni a s "vymazlenim" se zbytecne netrap. Ja knizku docetl ke konci mesice, takze jsem zacal od prvniho. Na druhou stranu bych asi nezacinal driv nez prectes alespon druhou cast v knizce (str. 51-120).

    Jinak ja jsem si udelal habit tracket na 4 navyky primo na stranku mesice, udelal jsem si kolekci na knizky (chci precist/prectene), na kafe a na jeden svuj projekt. V pracovni dny normalne popisu pul az jeden a pul stranky poznamkama, ukolama a udalostma a kazdy den bud vecer nebo rano to prochazim a probiram si co z nesplnenych ukolu bych mel dnes udelat.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Ahoj, začala jsem číst knížku a mám chuť se na zápisník vrhnout okamžitě. Po té myšlence už pošilhávám delší dobu a v tomhle karanténovém bezčasí by se trocha struktury hodila. Začínali jste s obyčejným sešitem, nebo jste si rovnou pořídili něco "vymazleného"?

    HANNIBAL92: Vrhnul ses na to?
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    FRENNET: Docteno, no uplne to nepreslo, na druhou stranu chapu, ze jen z navodu na zapisnik knizku napsat nejde a musim uznat, ze tam bylo i nekolik dobrych tipu :-). Dneska si zacnu zapisnik pripravovat a od 1.4. se na to vrhnu.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    A teda jsem si jeste zacala zapusovat hesla co se mi libi. Davam to na uvodni stranku mesice. Je to takova slaboducha popina, ale nekdy to pomuze. Plus, co doporucuje zapisovat, denni pocity ze setkani a tak.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    HANNIBAL92: ty pribehy se pak rozvolnuji do snesitelneho minima az nula. Vydrz.
    Je to zatim nejlepsi system co jsem nasla. Mam barvy dve nodrou a cervenou. Maluju minimalne. Kdyz nad tim nekdy sedim a spisuju mesicni ukoly a nejdou z hlavy hned, tak tam neco pocmrkam.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HANNIBAL92: ano vedu si ho uz od lonska. Ty "americky" pribehy se daji prezit. Ja to precelt cele. Dve barvy jsou zbytečné moc. Bohate ti staci jedna. A největším výtvarným zásahem ode me je rovna cata podle pravítka.
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    Cau, koukam ze to tu moc nezije :-)
    MILAZAJICEK: Vedes si stale bullet journal? Jsi spokojeny? Mne pred par dny dorazila knizka se zapisnikem, mam asi obecne podobny problem jako jsi mel ty (spousta ukolu a obcas na ne nechtene zapominam drive nez je stihnu vyresit) + se potrebuju trochu hlidat abych nekaslal na par "drobnosti" co bych chtel delat kazdy den. Dneska jsme zacal s knizkou a ten uvod je trochu moc amerika (vyleceny prsty, wtf?), takze se trochu bojim, jestli se do toho dostanu. Navic nejsem vubec na zadne maluvky a designove upravy. Jsem tomu ochotny dat max modrou a cernou propisku.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Nečekal jsem rozdíl zrovna v tomhle ale PaperBlanks má na šířku o 5 teček víc a na výšku o tři tečky víc než Leuchtturm rozměr je skoro stejný ale rozvržení BUJO má víc prostoru a působí to úhledněji.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Nakonec jsem podlehl a od nového roku mám nový zápisník PaperBlanks Dot Grid a rovnou jsem na začátek zakomponoval i Calendex.
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    taky to nehrotím k konci roku, ale podle místa v zápisníku...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Já vždycky jedu dokud jsou stránky, až dojdou, vytáhnu nový blok.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Já budu na konci roku o něco dal než za půlkou. Pocitam ze normalne budu mit dva na rok a použijí nový. I Franklin Covey jsem roky kupoval od ledna novy takze na konci roku jsem prechazel do noveho a jsem na to tak zvyklý .
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tak co?
    Budete na novy rok porizovat novy BJ sesit, nebo pokracovat v tom starem?
    V knize se doporucuje zacit novym, ale mne se to nejak prici. Asi jsem drzgresle, ale nechat 3/4 sesitu prazdneho, je na mne proste moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam