• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUFUSAbstinence nejen po léčbě od drog a alkoholu
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    napadlo mě že kdyby tu byl někdo kdo chce nebo váhá nastoupit léčbu můžu mu poskytnout veškeré informace které by potřeboval před nástupem vědět nebo třeba jak to na kterém pavilonu v PNB chodí postupně tyto informace asi stejně rozepíšu aby i laik věděl o čem je léčba za dotazy budu vděčný a pokud je tu někdo kdo se léčil jinde než v Bohnicích budu za informace z jiných zařízení vděčnej i já třeba by mohl někdo napsat jak to chodí v Červenáku , Kosmonosích nebo Beřkovicích
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    tak jsem byl v úterý na pavilonu 31 v Bohnicích na doléčování v rámci programu Elpa vedl ho nazačátku 90 let až do roku tuším 2009 pan Kokert ( to byl před 17 lety můj terapeut který mě vytáhnul ze sraček a díky jehož doléčováku jsem zůstal 10 let čistej než jsem to podělal ) ten před 10 lety předal Elpu panu Gregorovi kterého můžete znát s filmu Piko https://www.youtube.com/watch?v=tEKFEmocHx4 je to Pražská vařičská legenda které vybouchnul var na bytě a jen tak tak přežil toho tenkrát Kokert taky zachránil a Gregor jeden s prvních vařičů pervitinu v práškové podobě si udělal Skáluv institut a pokračoval v jeho práci na Elpě pavilonu 31 až do letošního září kdy ze zdravotních důvodů odešel do důchodu no s napětím jsem čekal kdo to po něm vezme né každej terapeut vám sedne naštěstí přijali opět Kokertova žáka jmenuje se Tomáš a je to férovej frajer co se nepovyšuje a je bejvalá smažka a alkáč jako já a jeho pojetí Elpy mi fakt sedlo místo přednášek se mezi sebou bavíme jako kámoši at už sedíme na straně lidí co choděj z venku nebo co jsou zrovna v léčbě bylo to fakt dobrý doléčování které samozřejmě jako vždycky okořenil jako vždycky ex primář Nešpor kterej chodí vždycky na poslední čtvrt hodinu programu je takovej tamější maskot někdy mi příjde že už mu vážně hrabe dřív jsem ho nesnášel ale párkrát mi taky zachránil prdel když jsem dostal epilepták takže ho beru :) no to je pro dnešek všechno abstinenci zdar
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Kamarád mi poslal pozvánku já jsem s rodinou zrovna ve Strakonicích ale někdo by třeba rád šel

RUFUS
    RUFUS --- ---
    já chci řešit spíš abstinenci a cestu k ní než jak kontrolovaně brát a podobný mýty proto bych skupinu věnoval spíše abstinujícím než tonoucím co se to všelijak snažej vochcat :)
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Spouštěč může být v podstatě cokoliv co tě napadne není to dokonce ani o nějaké pevné vůly jediná možnost je upřímě si přiznat svůj problém a rozhodnout se prostě nepokračovat v destruktivním chování a neprudit s tím zbytek světa kterej vesele chlastá a fetuje dál člověk musí jen vědět že on je výjmečnej oproti ostatním protože si dokázal pořádně posrat život ale že i bez návykovejch sraček je život krásnej nebo spíš ještě hezčí
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Ahoj jmenuju se Filip a jsem Alkoholik Toxikoman měl jsem po 10 letech abstinence celkem slušnej relaps nejdřív na alkoholu pak drogy skončil jsem naštěstí v léčebně a ted mám zase půl roku abstinence proč se to stalo je dost smutná záležitost zemřelo kolem mě tragicky pár bližních a já na to nebyl připravenej ale ted už je to ok . Chodil jsem 7 let na doléčovák a žilo se mi fajn pak tento dolečovací program skončil a já ještě 3 roky vydržel (už pro mě byla abstinence rutiní věcí) pak se mi během čtvrt roku posral život tolik že jsem to nedával a navíc jsem se neměl na koho obrátit (na někoho kdo by mi rozuměl jako závyslí závyslému) tak jsem začal chlastat a když jsem skončil 4x na Bulovce s akutním zánětem slinivky břišní a zjistil že moje tělo alkohol dřív nebo později zabije začal jsem fetovat nejdřív prášky (benzáky) a pak opiáty .Po roce jsem skončil znovu v léčebně a ted mám už zase půl roku abstinence a chodím na doléčováky na pavilon 31 je to sice opičárna ale alespon něco a zadarmo rád bych poznal lidi s podobným problémem kteří vědí že kontrolovaně brát a chlastat se nedá a jde jim o kvalitní život a plnou abstinenci od návykových látek . Já mám za sebou skušenosti téměř s každou drogou ,alkoholem a celkem 7 léčeb jak jsem už psal 10 let jsem vydržel abstinovat ted už bych to rád dotáhnul do konce .Že jsem abstinent neznamená že se všmu a všem vyhýbám a kultůrně nežiju je to spíš naopak ted si to teprve užívám bez omezení stavu a všechno si navíc pamatuju je to fajn . Rád bych poznal podobný lidi a případně můžu i poradit někomu kdo neví jak dál pokud to bude v mých možnostech díky Filip
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam