Ahoj, díky za tuhle skupinu. Je to zajímavý a dost možná i pronosný ctení.
Já se lečil pred asi sedmi lety v Jihlavske pakarně a to mi přislo relativne podobné tomu co tu píšeš ty. Samozrejme spoustu rozdílů ale alespon to bylo na nejake podobne bazi. Byl tam dost tvrdej rezim a na vsechno pravidla. Behem dne jsi mel spoustu poviností a vestsina casu byla nejak propojena s nejákym mistem, kde jsi mel byt a neco tam dělat. Od terapii po nejakou práci atd. Za jakekoliv zpozdení nebo vybocení jsi dostal minus a když jsi dostal během tydne dva, tak jsi mohl zapomenout na nejaky postup. Kdyby nekdo chtel, tak muzu podrobneji popsat, cokoliv z toho co jsem zmínil.
Tenhle prispevek ale bude o jine pakarne a to o Jemnici. Byl jsem tam minuly tyden navstívit kamarada, ktery se mnou prave v te Jihlave byl a nestacil jsem se divit. Za prve byl nemocnej a proto mel byt na izolaci a nemohl do kontaktu s ostatními pacienty a ani prijímat navstevy. Sestra mi ale rekla, ze me za nim pustí a jen mi rekla at to neprotahuju. Tomu jsem se dost divil, protoze pokud mají nejaký řád, tak bych cekal, ze ho budou dodrzovat. V Jihlavě platilo vse, co bylo dané a neexistovali vyjímky a to i presto, ze by te ty pravidla dostali do absurdní situace.
Proste kdyz je sestricka benevolentní k pravidlum, tak jak by mohla chtit dodrzovat pravidla po ostatních.
Jinak ten kamarad mi rikal, ze si muze delat cely den co chce, maji tam internet, muze byt na telefonu nebo mit notebook. Kdyz chce tak se sebera a jde se projít do arealu lecebny. Rikal mi, ze se az behem lecby rozhodoval jak dlouho tam bude, to mi prislo taky zvlastní. Ja musel rict jeslti jdu na detox, 6-ti nebo 12-ti týdenní lečbu. Na televizi taky mohli cumet cely den. Proste jsem to nechápal.
Neprislo mi to jako lecba ale spís nejakej tábor nebo prostě jen odpocivarna.
Ani z neho jsem nemel pocit, ze by tam na sobe dělal nejake pokroky.
Kazdopadne s tou Jihlavou se ta Jemnice opravdu neda srovnat, mozná to bylo i tim, ze ja byl v Jihlave na uzavrenem oddelení a proto mi to prislo jako takove vezení, kde na sobe musís makat. Musel jsem se nekolik tydnu snazit abych mel privilegum, jít na dve hodiny svobodne na vychazku do arealu.
Jo jeste doplním, ze ta sestricka me za kamaradem dovedla a pak uz nic neresila, to jak jsem tam byl dlouho nebo, ze jsme behem navstevy sli ven na cigaro (coz on vubec nemohl) ani to, ze me sel na konci doprovodit a kdyby chtel, tak klidne mohl odejít z arealu a zapadnout nekam do hospody,ci ze by mu po me navsteve dali test na drogy..proste nic. Byl jsem z toho fakt prekvapenej.
Mate nekdo zkusenost s tou Jemnicí??