• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUFUSAbstinence nejen po léčbě od drog a alkoholu
    BLACKVIDOV
    BLACKVIDOV --- ---
    RUFUS: celkem neetické zveřejňovat fotku pacienta, co se léčil v Bohnicích. Dalo by se to hodnotit jako vynaseni z léčby :)
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Našel jsem jednu asi jedinou fotku co mám z pavilonu 31 s mým tehdejším kamarádem a spolubydlícím z pokoje č.5 je to asi tři a půl roku zpátky schválně jestli ho poznáte :)

RUFUS
    RUFUS --- ---
    MISSDNB: Děkuji ti za lajky asi jsi jedna z mála koho to tu zajímá vážím si toho kdyby tě něco zajímalo konkrétně zeptej se rád pokecám velké díky Filip
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Pokračuji se zájmovkama jsme se jakž takž seznámili dodám jen že zajmovky jsou rozptýlené po celém areálu PNB a nejsou na pavilonu takže se projdete po léčebně ale máte vycházkovou knížku a musíte donést razítko že jste byly kde jste měli výrobky z dílen si za pár kaček můžete odkoupit tak jako já ty košíky na zájmovkách můžete zjistit jaké skryté talenty ve vás jsou a já měl třeba s těch košíků hroznou radost že nejsem levej na práci a i taková smažka jako jsem byl já dovede stvořit něco hezkýho a užitečnýho na jedno sezení v dílnách máte asi 45 minut pak musíte zpátky na barák ukázat štempla a na další program který navazuje .
    Pak jsou pracovní terapie ty slouží k tomu aby jste se rozhejbali a těla zmučená abstákem začala připravovat na normální práci chodí se na statek kterej je vzadu v areálu kde je i minizoo kde maj lamy 2 kozy osla a ovce byla tam kdysy opice jménem Bolek ale už je pár let po smrti byla s ním sranda hned u klece byl nápis "Jmenuji se Bolek pozor škrábu kradu a koušu :D" což byla pravda vyděl jsem frajera co se k němu trochu naklonil a bleskovou rychlostí přišel o brejle které byly za pár vteřin rozebraný na molekuly :D no hlavní část statku jsou stáje kde se chovají koně na kterých si v rámci hipoterapie která je jako zvláštní program ve čtvrtek můžete i zajezdit či se o ně starat (hřebelcovat apod.) jinak práce na statku tvoří zametání stájí ,hydání hnoje,nebo přesypávání ovsa z hromady na hromadu aby se nezapařil a nezplesnivěl také vystýlání stájí senem které si připravíte ve stodole kde jsou balíky převážně tedy práce s vidlema ale na pohodu pracovky trvají 2 hodiny je to nejdelší program v léčbě chodí se kromě statku ještě na skleníky které jsou pod statkem tam většinou plejete a zalejváte konvema všechny možný kytky nejhorší je přesývat hlínu přez sýto kor když je hlína mokrá a pak rozvážíte kolečkama čistou hlínu na hromadu a kamení zvlášt do zadu za skleníky ke zdi blázince tam se také vozí plevel dřív se i v rámci pracovek hrabalo listí na podzim a to byla teda fuška kdo zná Bohnickej areál ten ví kolik je tam stromů ale od té doby co s Psychiatrické léčebny udělali Psychiatrickou nemocnici hodně věcí dělají profíci na listí tam mají stroje podobné kombajnu a nemusíte tu pakárnu dělat ručně jen na zahradě pavilonů to dělají pacienti také tam jsou profi uklízečky co mejou a desinfikujou hajzly což dřív dělali také pacoši někdy to bylo nezáviděníhodné některý lidi i když už nemaj absták jsou prostě prasata ale abych se vrátil k pracovkám ještě jsem vynechal kočky je tam uplně vzadu za statkem kočičí útulek ve kterém šéfuje legendárně nepříjemná bába něco jako ze simpsnů ta šílená baba :D tam měníte kočkolit a nebo trháte hadry na co to nevím ale je to poměrně častá činnost asi jim s toho dělaj vystýlku pelíšků čert ví ale co si pamatuju nikdo tam nechtěl kvuli té bábě chodit tak vám o tom víc nepovím .
    Vrátím se k hodnostem na pavilonu skončili jsme u P3V ted víte co můžou dělat mimo barák takže k žádosti o P3V nebo pokud ho už máte z 31 vyplníte papír který má jako možnost pouze pavilon 18 jmenuje se modul léčby a tam navrhujete jakou délku léčby chcete je možnost 2 měsíční ,2apůl měsíční, 3 měsíční a nebo v případě že čekáte na přijetí do terapeutické komunity může být i o 14 dní delší než 3 měsíce většinou se do toho vejdete i když některé komunity mají dlouhou čekací dobu na přijetí . Délku léčby vám musí schválit doktor čili tým tu vám pak na ranní komunitě sdělí čili datum propuštění z léčby dodám ještě že délka léčby se počítá od chvíle co na 31 dostanete hodnost F1 čili detox se do toho nepočítá . Po udělení P3V a schválení modulu léčby máte pokud jste bez přestupku (a máte odevzdaný 3stránkový elaborát co jsem si uvědomil doposud v léčbě na pavilonu 18) po týdnu nejpozději do 21 dní (jinak je to bráno jako nespolupráce v léčbě) možnost požádat o stupen P4 což znamená bejt v léčebně mazák máte možnost chodit po areálu bez doprovodu máte právo na propustky všeho druhu (to taky později rozeberu) především se za body které od začátku sbíráte podíváte domů na den nebo na 2 pak po návratu z vycházky proběhne prohlídka batohu co jste si přinesli odevzdáte moč a dejchnete do testeru (vrátite do úschovy svůj mobil který vám pokud chcete na propustku dají )když jste ok pustí vás zpátky na pokoj za kámošema po pár týdnech si tam totiž připadáte jako doma a venku jsem byl dost nervozní je to jinej svět a vy se z drogového nebo alkoholického koma proberete do světa který má svá pravidla a všichni co jste na jedné lodi jsou najednou pro vás bližší než vaši kámoši venku víte o těch klukách věci které vám v životě nikdo neřekne nebo nepřizná víte proč je kdo takovej jakej je co křičí v noci ze spaní víte co má rád a co nesnáší je to velice silné (přátelství) venku nic takového není lidi se přetvařují jednají sobecky a vypočítavě což je ve dnešním světě normální netvrdím že nikdo není kamarád ale tvrdím že je kamarád odsud posud at už se to člověku líbí nebo né i on sám se venku musí chovat stejně a zakrývat svoje slabá místa protože čekáte ránu tohle v léčebně v poslední fázy tedy P4 (tam se dostanou jen ti kteří to s lečbou myslí vážně falešný zmrdi většinou odpadnou na začátku) není je tam obvykle silná simbioza a respektu mezi sebou že jsem těžce nesl když propouštěli moje kamarády dřív než mě a když jsem odcházel já měli někteří jinak drsný tvrdáci slzy v očích a já taky bylo mi líto že ta dokonalost vztahů s lidmy končí ,samozřejmě že si dáte na sebe telefony a naslibujete jak se venku budete vídat ale realita je jiná mám z tech 7 léčeb pár kluků na facebooku ale každej už žije svůj život a ten vás nakonec rozdělí na občasné dopisování které je už víceméně o ničem samozřejmě většina zrecidivuje a pak jsou z nich spíš obtížní známí co píšou sračky nebo se litujou ale pokud chcete a abstinujete protože toho už prostě máte dost zbyde vám opravdu jen pár přátel který to nevzdali a nepodlehly svým démonům nakonec stejně zůstanete totiž sám proti všemu co vás ničí a to je cesta pro bojovníka doléčování jsou skupiny lidí co jsou venku po léčbě a uvědomili si že občas potřebují někoho kdo mu rozumí (bejvalýho závysláka) co to má všechno taky za sebou když tam jdu těším se na ty lidi většinu jich za ta léta co bojuju se svou závyslostí znám a mám radost že nejsem uplně sám v drogama a chlastem ovládnutým světem ale že je nás víc co našli samy sebe a radost ze života v něčem jiném než jsou nekonečné kalby a párty jsou mezi nima takový co se takovému světu snaží vyhýbat ale já jsem jak se tak říká na hraně chodím na koncerty chodím občas do hospody a vydobil jsem si to postavení že lidi kteří jsou mí kamarádi nebo přátelé o mě vědí že jsem bejvalej závyslák a nikdo z nich mě nikdy do ničeho neláká naopak mi drží palce někteří se mi přiznali že mi závidí že si dokážu akci užít bez omámení a druhej den mi neni špatně a všechno si pamatuju v hospodě mi automaticky nalejvaj nealko já pokecám a jdu domů protože mě to tam potom už nebaví lidi melou hovna a nebo se opakujou jako idioti nebo se pod vlivem projevujou tak divně že je to trapný ale berou mě a nechávaj mi mojí svobodu to mi stačí , já je beru stejně mají právo na to si užívat co chtějí protože je to nezotročilo jako mě tak proč né nesoudím je ale hlídám sebe abych nezapoměl na to co jsem zač AlkoholikToxikoman to už mi boužel zůstane až do hrobu .... zatím váš Filip
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    pokusím se vysvětlit hodnosti v léčbě které by jste měli do konce léčby dosáhnout různé pavilony mají i jinej systém hodností proto se pokusím to zpracovat srozumitelně budu se věnovat postupu na pavilonu 31 a pavilonu 18 protože to znám pavilon 35 má zase jinej systém ale nevím jakej a 16 nemá myslím žádnej takže jste přijat k léčbě na 31 a dostáváte hodnost F0 - jste na detoxu a v pižamu nemáte žádné povinnosti potom váš lékař rozhodne podle vašeho stavu že dostanete hodnost F1 (F-jako fáze) F1- má civil píše deník a elaboráty a účastní se všech povinných programů pro funkční pacienty a může mít přidělený rajon na úklid za body (nesmí ven na zahradu) pak je F2 o tuto fázi si pacient žádá sám po týdnu ve fázi F1 a nesmí mít v uplynulém týdnu přestupek proti pravidlům léčebny (přestupky proberu později) musí mít napsaný a schválený životopis nebo v případě opakované léčby elaborát (moje poslední recidiva) dále vyplněnou žádost s navrhovanou délkou léčby a s návrhem na jakém pavilonu bude v léčbě pokračovat a musí složit na ranní komunitě zkoušky z pravidel léčebny která by si měl pokud možno hned po zařazení do F1 prostudovat není to nijak těžké ale ani příliš lehké záleží na tom jakou nafasujete otázku (otázky dostanete 2) když lékařský tým rozhodne že jste odpověděli dostatečně (když né může vám dát doplnující otázku nebo zkoušku odložit na příští komunitu aby jste se lépe připravil) postupujete do F2 to znamená že můžete na zahradu můžete se zůčastnit aktivit mimo pavilon ovšem vždy v doprovodu personálu jako F2 také můžete nebo spíš musíte chodit na nákup pro celý pavilon jak už jsem psal ,posun novejch lidí a odsun pokročilejch na další pavilony je poměrně rychlej takže F2 na 31 nikdy moc není obvykle vás hned převelej na jinej pavilon pokud neužíváte ještě návykové či substituční léky je to raz dva tím se dostávám k paradoxu že F3 na 31 nikdo nemá a snad ani neměl F3 je to samé co na pavilonu 18 hodnost P4 proto jí nechám zatím bez komentáře vysvětlím to až u postupu na pavilonu 18 .
    což je starej systém kterej zavedl Nešpor ale po jeho odchodu do důchodu primářka Karbanová zavedla F - fáze dřív se všude používala P jako Postup nebo tak nějak i na 31 ted jsou tam F proto jsem to vysvětloval a ted na tu 18 zapomente na Fka a tam je to takhle :
    P-0 pacient je nebezpečnej sobě i okolí nemá civil a žádné povinnosti to samé co F0 ale na 18 už nikoho takového nepotkáte nejnižší hodnost co se tam dostane je P3 čili F1 platí pro ně to samé potom je P3V - F2 pokud příjdete na 18 jako P3 a máte už napsaný životopis či recidivu z 31 (i schválenou) vyskouší vás sestra jen z pravidel pavilonu 18 které se moc neliší od 31 pokud nemáte nic musíte napsat životopis na 4 A4 na 31 se píšou jen 3A4 (A4 je jak víte velikost papíru jedna strana má 32 řádek někdy trvají aby byly popsány všechny řádky na pavilonu 35 tedy určitě a navíc od kraje ke kraji žádné odstavce) proto je lepší přijít na 18 už jako P3V čili F2 můžete na zahradu a na zájmovky to je oproti 31 novinka můžete si vybrat z mnoha dílen jako je třeba truhlárna,šperkárna,dřevomalba,textil a košíkářská dílna (moje oblíbená přidám fotky nějakých svých výrobků co jsem za svůj pobyt zvládnul ) jo a vitráže kde se letuje sklo tam jsem ovšem nebyl není to moje parketa nemám ted už čas tak pokračování příště ... Filip

RUFUS
    RUFUS --- ---
    já vím nejsem zrovna spisovatel a něco mě napadne a pak si zas na něco vzpomenu do toho se snažím aby to chápal člověk který v léčebně nikdy nebyl takže do toho vysvětluju a je s toho takovej gulášek no navíc tady neni možnost po přidání přízpěvku něco na tom předělávat a psát si to na papír a pak to nějak schematicky zpracovávat na to jsem línej nejlíp mi to jde když mi to proudí rovnou z hlavy no není to se mnou jednoduchý :D ale budu se víc snažit snad to bude něco platné ale díky za připomínku nejsem urážlivý takže se nebojte klidně něco dodat nebo říct :) já jsem zvyklej na Facebook se kterým jsem zvyklej pracovat a na Nyx jsem se vrátil asi po 10 letech tak s ním neumím moc pracovat třeba jak odpovědět aby se tam oběvilo jméno komu odpovídám a tak různě doufám že se to časem zlepší a kdo ví třeba to celé jednou přepracuju a doplním je toho strašný kvanta informací které se sebou souvisí aby dávali smysl a dává mi to samotnému čočku ale jak se zdá i přes nesnáze tomu nakonec rozumíte což jsem rád ... váš Filip
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    RUFUS: ahoj, díky za ty příspěvky. Je to opravdu zajímavé čtení...Jen jestli můžu poprosit, zkus tam dělat trochu odstavce - hrozně špatně se to čte. Neber to prosím jako nějakou kritiku, moc si vážím toho, že je někdo ochoten o takových věcech takto otevřeně psát...Je to jen technická připomínka
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Další věci co mě napadají k režimovému oddelení jsou například krádeže málo kdy chytnete někoho za ruku a lednička je pro celé patro společná a je umístěná na jídelně stejné je to i na otevřeném detoxu o patro výš tam se ale pohybuje dost často personál tak se tam teměř nikdy nic nestratilo dole je to horší sesterna je dost daleko a v noci tam potkáte někoho jen náhodou za krádež tam hrozí okamžitej vyhazov což ovšem lidem co se nechtějí léčit nevadí byly tam případy že zmrd dal reverz tak ho nechali at si zabalí a ostatní byly mezitím na programech toho on využil oblezl pokoje a ukrad občas dost směšné věci jako pánské spodky XXL (zlodějíček byl vychrtlej pernikář) potom ho vypustili ven a když se kluci vrátili z programu jen koukali co chybí policie samozřejmně nevyřešila nic na následných pavilonech jsou uzamikatelné skřínky a klíče máte u sebe na 31 si musíte dávat prostě bacha jsou tam lidi všeho druhu. Kromě programů co vede personál jsou i tzv samořídící programy jedná se o přednášku jednoho pacienta který se k tomu dobrovolně přihlásí a téma přednášky musí schválit lékařský tým většinou jde o historii ,cestování nebo koníčky co kdo jaké má přednáška trvá na 31 pouze 15 minut a je ta bod .K tomu bodování jsem se slíbil vyjádřit později tak asi přišel ten čas body sbíráte kvuli propustkám domů bud na jeden den nebo na 2 podle počtu dnů se vám strhne také počet bodů ,body získáte za rajony co uklízíte za samořídící programy ale třeba i za dobře sepsaný elaborát (písemný úkol) za práci navíc to když personál potřebuje s něčím pomoct a nebo od terapeuta za dobrou práci na skupině kdo jde z 31 na 18 bude body potřebovat tam se dají využít jak jsem už psal k opuštáku na 35 vám všechny body vezmou a jedete od začátku mají trochu jinej systém postupu v léčbě moc o něm nevím nebot jsem tam nebyl ale proti 18 stojí podle mě za hovno podle toho co jsem slyšel. Taky jsem si vzpoměl že další funkce na pavilonu jsou zvoník (ten ohlašuje začátky všech programů pro ostatní) a nákupčí ty jsou hned 2 a měli by to být F2 (zajištují nákupy pro celej barák mezi náma největší voser co můžete schytat) nákupčí nesmí být gembler (kvuli penězům co nafasuje) a neměl by být ani toxik ale ono neni většinou s čeho vybírat ,nákupy jsou 2x týdně a byly omezeny na 3 nebo 5 položek na osobu co si pamatuju máte na to asi 30 minut 10 minut vám trvá cesta do Alberta za bránu kam jdete s doprovodem samozřejmě a 20 minut máte na to abyste nakoupili pro 30-40 lidí a když je vám k tomu ještě blbě z abstáku je to fakt lahoda ale i já jsem to 2x zmáknul (ale ty nervy to nezapomenu ) párkrát se dokonce stalo že frajeři se prostě zdejchly i s prachama jak řikám na 31 jsou všelijaký lidi . Jednou týdně si vás na režimu zavolaj na vizitu kde jsou všichni Primářka,terapeuti i lékaři tam dáte pohovor co chcete dál a jak jste pokročili v léčbě a co jste si uvědomili za ten týden koná se to tuším v pátek ted nevím od terapeuta dostanete otázku nad kterou máte týden přemýšlet a příští vizitu mu říct odpověd dále dostanete papírek zvaný souhrn týdne a na něm jsou podobné otázky co vám tým klade jako co plánuju na sobě zlepšit ,co jsem si uvědomil , a co očekávám od léčby ten máte vyplnit a odevzdat v deníku v pondělí .Jak jsem už řikal člověk se na 31 dlouho nezdrží a brzo je přesunutej na pavilon následné léčby ten si můžete zvolit na formuláří o žádost na stupen F2 je kolonka na který následný pavilon chcete já klasicky zatrhával 18 protože jsem měl mnoho recidiv tak by mě 35 asi ani nechtěla ale ted co jsem tam byl naposledy tam chodili skoro všichni někdy vás do toho nutí i personál abyste tam šli nevím o co jde ale tak to je. Ještě jsem si vzpoměl na funkci kuchynskýho ten se stará o kuchyn a je k dispozici personálu když přijede jídlo od firmy Aramark která vaří takový blafy že to jméno nezapomenete každou chvíli se sepisovali proti nim petice a stížnosti ale všechno k ničemu asi maj ve vedení PNB svého člověka to jinak neni možný . Taky jsem neřekl že u sebe nesmíte mít žádné ostré předměty proto je holení a kolínská která občas obsahuje alkohol umístěno na sestetně a vydává se v určitý čas na požádání a hned po holení se musí vrátit zpět nesmíte mít u sebe ani kapesní nože nebo posilovací náčiní či rovnou zbraně a také jsou zakázány věci jako šnupací tabák ,balený tabák ,papírky, a věci co připomínají alkohol či drogy třeba dětské rychlé špunty likérové bonboniéry ,Margotka a Mila což jsou sušenky kde je použit bud alkohol nebo jeho esence ale o to všechno vás připraví již na příjmu pokud to máte u sebe, tašky co vám přinesou návštěvy skontrolují na sesterně a pak si je můžete vzít na pokoj pokud tam nic závadného není v případě úmyslného přinešení zakázaných věcí vám můžou návštěvy zakázat taky vám návštěva nesmí půjčovat mobilní telefon pokud se na to příjde nebo pokud se vůbec příjde na porušení pravidel z vaší strany můžete skončit znova na detoxu nebo vás mohou vyhodit když se jedná o hrubé porušení řádu za porušení abstinence je vyhazov automaticky například když užíváte nepředepsané léky co vám tajně šoupne návštěva a příjde se na to jste jasnej pak platí povinnost naopak užívat předepsané léky když to skoušíte zakamuflovat jako že jste je spolkli před sestrou a ona vás nachytá že nesete nespolknutej diazepam někomu na výměnu tak je to většinou také vyhazov léky jsou 3x až 4x deně ráno po snídani odpoledne po obědě a večer podle toho jak vám napíše lékař pak jsou ještě noční léky na spaní a ještě při nespavosti máte někdy nášup do 2:00 do rána máte šanci si nášup vzít pak už vám ho nevydaj a můžete čumět do stropu až do 6:30 já měl velký štěstí díky tomu že jsem se k sestrám choval slušně a občas si s nimi povídal nebo jim s něčim pomohl (měli mě rádi byl jsem jejich oblíbenej pacient) zase připomínám je to o chování člověka! měl jsem u nich protekci že mi dávali medikaci jak jsem potřeboval já a né jak bylo v kartě né že by mi dávali něco jinýho ale měl jsem rozepsané léky na různé noční hodiny při nespavosti a podobně a někdy jsem usnul a vzbudil se o 15 minut později než jsem měl nárok vzít si poslední záchranu někdy mi sestry vyhověli s tím že je to mezi náma a pak přišli s geniálním nápadem že mi dají všechno najednou a já nebudu muset hlídat hodiny abych tam byl včas a nebo pokud bych zaspal o pár minut nemusel žebrat na sesterně o nášup můj problém byl vyřešenej a já jsem jim za to dodnes vděčnej usnul jsem po celé té hromadě na celé 4 hodiny a pak už se to dalo vydržet a časem se to zlepšovalo samozřejmě takže jsem měl klidnější noce než číhat na chodbě kdy budu moct dostat další prášek ale s ohledem na sestry prohlašuju že jsem si tohle všechno vymyslel a nic takového se nestalo :) na 31 mi dávali ještě diazepam který snižovali poměrně rychle ale dalo se to vydržet i když jsem se klepal jako drahej pes a polívku pil rovnou z misky protože lžicí bych neměl šanci a jednoho krásného dne si mě zavolala vizita s tím že mi ihned sundaj všechny diáky a že se stěhuju na pavilon 18 měl jsem s toho rozporuplný pocity ty diáky to bylo moc rychlý a taky že jo dostal jsem při balení věcí epilepták s toho mě dostali ale diáky už nasadit nechtěli já je už nechtěl taky další návykové svinstvo jsem měl za sebou a cesta na 18 mě uklidnovala protože Mudr.Matanelli je asi nejlepší medik co znám ten mě dostal ze sraček vždycky měl jsem ovšem smůlu v tom že byl pátek a doktor na mě neměl moc času a medikaci mi ještě ponechal tak jak mi jí naordinovali na 31 první noc byla hrozná protože jsem musel chodit pro léky postupně už jsem neměl výhody a skoro jsem nespal druhý den v sobotu jsem dostal další epilepták všiml jsem si ve své kartě že mi nasadili místo Chlorprothixenu 50 quentiapin 200 a to ve čtvrtek začal jsem mít podezření že mi to dělá on (což se později ukázalo jako mylné) tak jsem ho v sobotu večer nechtěl sníst bylo mi tak příšerně že bych se nejradši sám omráčil o futra abych o sobě nevěděl odpotácel jsem se ze sesterny a lehnul si do postele byl jsem ko třásl jsem se a měl jsem zimnici jako kráva po chvíly zase nesnesitelný vedro a rozostřenej zrak že jsem viděl sotva tak na půl metru a motorika totálně vypověděla službu naštěstí mě nechali ležet a nosili mi prášky rovnou do postele byla to zase jedna z hodnejch sester co si mě pamatovala z minula tak prej jí mě bylo líto že mě ze všeho omluvila a dělala mi čaj a všechno nosila na lůžko tímto jí chci poděkovat pomohlo mi to podařilo se mi usnout a druhej den už jsem byl jako vyměněnej já tomuhle říkám "poslední výkřik" je to jako když vaše tělo pochopí že už žádnou návykovou látku nedostane a z posledních sil si o ní řekne tím že vám udělá peklo na zemi když to vydržíte už na vás absták nemá sílu taky jsem od té doby žádnej voser už neměl a všechno už pak bylo jen lepší a lepší možná to tak mám jen já možná i jiný ale takhle to bylo a já byl už konečně na 18 .... zatím vše Filip
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Takže režimové oddělení : je dole v patře pavilonu 31 a máte tam místo rozvrzanejch nemocničních lůžek palandy s vnitřním prostorem pokoj č.1 má dokonce vlastní sprchu což je paráda měl jsem to štěstí ho nafasovat a ve 3-4 ráno když jsem byl v hajzlu ze zimnice a nemožnosti spát i přes silnou medikaci jsem se tam chodil vyhřejvat horkou vodou ostatní sprchy jsou přes noc zamkčené kvuli sebevraždám což se tam už několikrát stalo také zadní záchody se zamykaj musíte pokud bydlíte na druhé straně baráku oběhnout jídelnu a druhou chodbu když se vám chce na hajzl v baráku fungují různé osoby z řad personálu každá má za úkol něco jiného máte tam třeba administrativní pracovnici ta prodává známky a vydává k hovorům mobilní telefony (tady jsem opět zapoměl že při príjmu na detox vám vezmou mobil na celou délku léčby, lze vyplnit žádanku na hovor a odevzdat jí na sesterně pak máte ohlašovací povinost na sesterně říct jestli jste se dovolal nebo né je to proto že pacient v různém stupni F0-F3 má právo jen na několik telefonátů za týden jak a kolik si už nepamatuju když nahlásíte že jste se nedovolal tak vám nestrhnou právo na hovor jako kdyby proběhl a můžete to skusit znovu hovor by měl trvat pouze 5 minut maximálně) pak tu máte sociální pracovnici ta vyřituje neschopenky nebo sociálku vůbec včetně hmotné nouze pak je tu tým lékařů každý pacient má přiděleného svého a na rozdíl od otevřeného detoxu kde vás denně vyhledá si dole na režimu musíte zažádat o rozhovor s osobním lékařem ,terapeutem ci sociální a administrativní pracovnicí .O všechno sepisování vyjma telefonů se stará spoluspráva pacientů které volí lékařský tým popřípadě spoluspráva dává návrhy to je hlavní rozdíl mezi otevřeným detoxem v patře a režimovým oddělením v přízemí tady se už funguje podle deního rozvrhu který je na každý den jiný teměř každý má nějakou roli v komunitě za kterou ručí máte tam předsedu ten konzultuje s lékařským týmem jak funguje komunita nebo řeší spory pacientů ke kterým občas dojde pak je místopředseda ten zapisuje všechny žádosti pacientů a předává je na lékárně také se stará o nástěnky aby byly aktuální pak je tam asistent pro patro který vede rozcvičky na otevřeným detoxu a stará se o to aby F1 s patra byly včas na program v přízemí pak ekočeta ta se stará o vynášení odpadků do konteineru a o to jestli na zahradě pavilonu nejsou nebezpečné předměty aby mohly ostatní ven když je ta možnost jít na zahradu, sporták kterej vede ranní rozcvičku pak hudební referent ten skládá častušky co se tam zpívaj po ukončení ranní komunity a kultůrní referent ten vyřizuje program co běží v televizi od 19:00 - 21:45 to je další rozdíl mezi otevřeným a režimovým máte tu televizi a hlavně cigarety a zapalovač smíte mít u sebe kouření je ovšem povoleno jen na zahradě v určených hodinách takže i tady se kouří na hajzlu jako o život :D na zahradu mají povolen vstup jen pacienti s hodností F2 což znamená že se smí pohybovat i mimo uzavřené prostory ovšem v doprovodu či pod dozorem personálu na stupen F2 se dělají zkoušky z řádu léčebny před lékařským týmem i celou komunitou čili nic pro trémaře :D nicméně sestry pouštějí pacienty F1 kouřit alespon na schody k baráku dál už smí jen F2. Kafe se tu zalévá v jídelně také v určených hodinách tuším 2x denne ráno a po obědě . Den tu probíhá asi takhle ráno je budíček v 6:30 v 6:45 je rozcvička do 7:oo pak jsou rajony každej kdo nějaklej má tak šůruje potom je kontrola úklidu a snídaně potom komunita to se celej barák sejde a řekne se co se bude dít co je ze žádostí schválené a co né a případně zkoušky na F2 potom bývaj skupiny na 31 jsou 3 jedna je nahoře na polovolným detoxu a 2 jsou dole na režimu na skupinách se představíte řeknete co jste zač a jak si to dál představujete (každou skupinu vede terapeut) pak čekáte na zpětné vazby to znamená co si o tom myslí ostatní atd. informace ze skupin o spolupacientech je zakázáno vynášet ven mimo skupinu což je jedno s pravidel 31 . Je to tam všechno teprve zahřejvací kolo protože na 31 žádný pacient léčbu nedokončí všichni čekají na překlad na následné pavilony tam člověk pobude tak 2-3 týdny a pak jde dál jako je 18,35 nebo pro duály a hraničáře 16 duál je v bohnickým žargonu schizofrenik a hraničář je někdo s hraniční poruchou osobnosti psychicky celkem normální lidé chodí na 35 která je prezentovaná jako nejůspěšnější pavilon já tam nikdy nebyl protože jsem před 20 lety poslal Jílka do prdele a to dost ostře (tamnější hlavní terapeud dnes již po smrti) protože se ke mě choval jako skurvenej buzerant a to jen proto že byl on nademnou jako zaměstnanec a mohl si to dovolit on byl známej svým arogantním a povýšeným chováním no a tenhle čurák budiž mu země lehká řekl že na 35 mě nechce vidět bylo to štěstí byl tam co vím z doslechu větší buzerák a psaní Elaborátů (písemné úkoly na zavyslostní téma) zato jsem zaujal Mudr. Matanelliho z 18 protože když se dozvěděl co všechno jsem bral a v jakém množství chtěl mě osobně pozorovat vedl jsem s ním spoustu debat o pocitech po psychotropních látkách a dělali jsme psychotesty které dopadli velmi dobře nato co jsem dělal když to zkrátím kromě čichání toluenu a podobnejch sraček jsem v 90letech vyskoušel všechno co se dalo a dělal různé experimenty ale o tom se tu bavit nechci nakonec jsem dopadl s křížovkou na 18ce křížovka je (křížová závyslost na více látkách najednou nebo jejich kombinaci) no a to je prozatím asi zase všechno .... za komentáře nebo dotazy budu rád moc mě toho už nenapadá a vést dialog by pro mě bylo asi jednoduší díky Filip
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    mockrát ti děkuji snažím se aby tomu rozuměl pokud možno každý ,někdy to možná zní odstrašujícím způsobem ale není to tak hrozný jako skončit špatně díky drogám nebo chlastu na ulici . Já to píšu převážně proto že doufám že to někomu může pomoct všechno co píšu je realita léčebny PNB kde jsem byl za svůj život zavřenej 7x zezačátku jsem to měl taky na párku a dával reverzy a myslel jsem si že to venku zvládnu sám ale nakonec jsem dospěl k jediné možné cestě a to je absolutní abstinence od všech návykových látek a chodím se občas doléčovat abych na to nezapoměl :)
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    Já se sem s dovolením vetřu. Chci Ti věnovat své veliké a upřímné dík za to, že s námi sdílíš své zážitky s léčbou. Určitě není jednoduchý vše sepsat a vracet se v myšlenkách do tak těžkého životního období. Ale tvůj příběh hltám jako kdysi knihu My děti ze stanice ZOO.

Piš, prosím, dál. Přeji Ti jen to nejlepší, hlavně sílu!
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Jo zapoměl jsem dodat ještě že už na příjmu vám dají náramek který nesmíte sundat (je z plastu a dá se s ním koupat obsahuje datum hospitalizace a vaše celé jméno převedené i do čárového kodu fotku přidám) teprve až na následných pavilonech jako je 18, 35 nebo 16 nejsou povinné a můžete si je sundat , nezabavěj vám doklady jako občanku a řidičák jen si nechají po dobu léčby vaší kartičku pojištovny s řidičákem je to tak že po dobu hospitalizace nesmíte řídit žádné motorové vozidlo (to vám dají hned na začátku podepsat) a pokud léčbu řádně nedokončíte mají oznamovací povinnost na magistrát že jste potenciálně nebezpečný řidič zabavit vám ho nemohou ale když pak potkáte flojdy udělaj vám zkoušky na omamné látky a je (většinou) jasný jak to dopadne. Pak jsem zapoměl dodat že na uzavřeném detoxu nemáte povolené žádné návštěvy mohou vám ovšem předat tašku s jídlem co vám někdo donese ovšem onu osobu ani neuvidíte a taška bude na sesterně prohledaná jestli tam nejsou cigára nebo něco zakázaného to všechno se změní teprve když vás dají na otevřenej detox tam jsou návštěvy povolené ovšem u alkoholiků a gemblerů to může být kdokoliv i kamarádi ale u toxiků nebo spojenejch diagnozách kde se vyskytuje toxikománie AT GT či ATG pouze rodiče a prarodiče a děti od 18 let výše to se týká otevřeného detoxu .V přízemí na režimovém oddělení za vámi mohou už děti od 12 let jinak je to stejný jako nahoře na otevřeným detoxu návštěvy jsou na 31 pouze ve středu od 15.00 – 16.00 hodin. a v Sobotu a Neděli od 14.00 – 16.00 hodin + státní svátky které platí jako o víkendu ještě bych pro laiky přeložil diagnozy A- alkoholik T- toxikoman G-gembler a jejich kombinace samozřejmě někdo chlastá a na noc žere stilnox nebo benzáky tak je to AT někdo na perníku hraje automaty tak je GT někdo dělá všechno a to jsou ATG v Bohnickém žargonu oblíbené GTA podle známé hry. Na otevřeném detoxu už nejsou takový případi jako na uzavřeným jsou tam už návštěvy a po přidělení stupně F1 dostanete civil odevzdáte pyžamo a už si připadáte trochu jako člověk jsou tam i pacienti ve stupni F0 - pyžama co nic nemusej dokud nedostanou F1 jsou to většinou dědci starý alkáči co jsou vyklepaný ještě pár dní tak je nechaj bejt ostatní co fungujou i když berou třeba ještě substituci (suboxon) na odvykání opiátů a dostanou přidělen stupen léčby F1 čili civil musej od té chvíle psát deník a denne ho včas odevzdávat na lékárně fasujou rajony za body (bodování vysvětlím později) účastnit se všech programů pro F1 tedy i v přízemí na režimovém oddělení (kde se daj sehnat od starších mazáků cigára pokud je nepropašuje návštěva v kapse žejo :D ) jinak je na otevřeném detoxu zákaz kouření a pořád ještě možnost zdarma fasovat nicotinové žvýkačky na hajzlech se hulí ale na tajnáka personál to samozřejmě ví ale z drtivý většiny si toho nevšímaj ale to neznamená že si člověk nemusí dát bacha člověk nesmí bejt blbej nebo voprsklej a projde mu všechno mám to X x vyskoušený taky si samozřejmě dejte majzla na lidi kolem sebe né všichni jsou na jedné lodi zažil jsem tam už pěknou řádku zmrdů ,bonzáků nebo idiotů co se tvářej jako největší kámoši v tomhle je to podobný kriminálu navíc vás můžu ubezpečit že většina z nich dá reverz hned prvních pár týdnů . Reverz je požádání o předčasné ukončení léčby proti radě lékaře a dotýká se řidičáku jak jsem už psal . Nazačátku nečekejte kolem sebe lidi kteří se sebou chtějí opravdu něco udělat a doopravdy přestat to se časem protřídí ale chce to čas. Nenávykové léky většina lidí užívá po celou dobu hospitalizace a většinou i v civilu po léčbě má to své důvody člověk se nestane závyslí protože je psychicky v pořádku to všechno chce trpělivost a čas po pár letech abstinence se dáte dohromady jen nespěchat .... Příště se budu věnovat režimovému oddelení Filous

RUFUS
    RUFUS --- ---
    pokračování příjmu a postupu v léčbě na pavilonu 31 v Bohnicích :
    takže pokud jste ten chudák co musí na uzavřenej detox je to asi takhle seberou vám všechny osobní věci a šperky , na vlastní riziko si můžete nechat spodní prádlo nebo vám daj rovnou erár tj pyžamo a když si zažádáte což doporučuju dají vám i župan bývá tam zima kor na chodbě celej prostor je pod kamerama takže jakmile tam děláte podezřelé věci jako vrtaní se v zásuvce nebo podobný kokotiny neřkuli agresivní chování je tam hned komando sanitáků ,když jste agresivní přikurtujou vás k posteli a máte po ptákách. Ještě jsem zapoměl že následuje po odebrání civilu prohlídka těla jestli nemáte něco přilepeného někde v podpaží a podobně , prdel vám naštěstí nechaj na pokoji jen musíte nahej udělat dřep jestli nemáte něco mezi půlkama to je asi jediná nepříjemnost při příjmu ale ke mě se chovali vždycky slušně a s respektem čili bez posměšků a podobně, když jste na ně hrubý a machrujete tak si vás samozřejmě vychutnaj jak jsem psal všechno je to o tom jak se chováte nesmíte být čurák po prohlídce a oblečení pyžama a odevzdání cigaret (na celém oddelení je zákaz kouření to ale ještě probereme v další fázy ) vás vezmou za katr určí vám lůžko které je už připravené čili čistě povlečená deka a polštář nechají vám jídlo pokud si nějaké vemete na cestu v originál balení to znamená nenačaté sušenky bageta nebo čokoláda ( je tam hlad takže doporučuju něco si vzít sebou je jedno kolik toho je protože hned jak frajeři za katrem zjistěj že něco máte sesypou se na vás jak kobylky a sežerete to hned ale máte rovnou i kámoše :D ) hygienu a to je všechno hajzlpapír tam bývá erár ale radši si ho vemte jo a ručník (pokud nemáte ručník řeknete sanitákovy a on vám dá alespon cejchu) samozřejmě je tam i sprcha ta se odemyká a zamyká v určité hodiny v kolik si už nepamatuju na každém pokoji je umyvadlo na klasickou hygienu. Jako obuv vřele doporučuju Crocsky dá se v nich jít i do sprchy abyste nechytli plísen do nohou která řádí ve všech sprchách v léčebně nezapomente na to!!! Co se týče cigaret ty vám zabaví při příjmu na detox i s civilem (dostanete je zpátky teprve až se dostanete s otevřeného detoxu do přízemí na režimové oddelení civil a šperky dostanete hned jak vás lékař zařadí do režimu léčby to je tzv F1 k tomu se později vrátím) od doktorky která si vás vyhledá hned jak budete přijat na detox si můžete nechat zdarma napsat nikotinové žvýkačky (je to lepší než nic) ty vám můžou vydat každé 2 hodiny do 20:00 tuším přes noc máte smůlu ale většinou vás napráškujou tak že spíte . Večerka je v 22:00 a budíček v 6:30 jídlo 3x denne a málo jinak se tam celej den válíte spíte nebo čtete pokud to jde když né vymejšlíte s frajerama píčoviny. Člověk co není v závažném zdravotním stavu je na uzavřeném detoxu tak 2-3 dny podle toho jakej je posun pacientů v celém baráku čili když se uvolní místo na otevřeném detoxu vyberou člověka co je tam nejdéle a hlavně co je v dobrém stavu a nedělá magořiny jako následek toxické psychozy a nebo deliria takovej tam může bejt i 3 týdny a to neni prdel to mi věřte . Jo a přes výkend se nedělají přesuny protože tam nejsou doktoři na to bacha když nastoupíte ve čtvrtek a v pátek vás ještě nepřesunou budete čekat až do Pondělí a to je pěknej voser. Můžete se tam setkat s bizardními věcmi mezi nebem a peklem mohl bych vyprávět ale to je na hodně dloooouho možná časem . Vizita je každý den kromě Soboty a Neděle tj konzultace s vaším osobním lékařem který za vámi příjde a proberete jak se cítíte a tak i na tom zaleží kdy se s toho pekla dostanete na otevřenej detox v Pondělí je velká vizita to si vás příjde skouknout celé lékařské konsorcium v čele s Primářkou tam se dá nejvíc ukecat kdy vás otamtud pustěj na otevřenej. Jinak v celé léčebně je zakázaný balený tabák sypaný čaj a papírky takže to tam ani nenoste vrátili by vám to až po skončení léčby načatý cigára jim nevadili ty jsem nafasovat v přízemí bez problémů . Příští díl věnuji otevřenému detoxu zatím děkuji snad jsem na nic nezapoměl :) váš Filous
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Tohle taky neni špatně napsaný alespon mě některé věci co zminují fungujou

https://www.alkoholpodkontrolou.cz/...=IwAR0bJUpxFM0hDyI9u9ayRzEQ-RJrt4k4eHJr37rkX5CHfiLT4ZK8VvrieUI
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Takže začneme od začátku když si člověk uvědomí že je závyslí na alkoholu nebo drogách či lékách a přizná si že venku to sám nezvládne může zajít k doktorce a přiznat barvu ta mu dá doporučení k léčbě pak zavolat na odd. závyslostí a dostat se tak do pořadníku čili pokud vás nepřiveze sanitka čekáte někdy i měsíc na příjem do léčby. Pro muže začíná léčba na pavilonu 31 pro ženy na pavilonu 8 záleží na člověku jaký má k léčbě přístup i jak se chová k ostatním podle toho se k němu chová i personál (obvykle) číslo na pořadník mužů a asi i žen je 284 016 666 od okamžiku kdy jste v pořadníku příjde vám e-mail s instrukcema co si vzít s sebou a termín nástupu léčba obvykle trvá 3 měsíce u čistejch gemblerů 10 týdnů tady jsou jinak všechny informace k příjmu do léčby https://www.bohnice.cz/zakladni-informace/oddeleni-31-at-muzi/
    v den přijmu se dostavíte na pavilon centrální příjem který je vedle hlavní brány vlevo po vstupu tam by jste měli dorazit včas dle instrukcí e-mailu a pokud možno v dobrém stavu nebo vás nemusí příjmout a jste v prdeli to znamená alkoholik by neměl nadejchat a feták by neměl bejt přeřachnutej jinak by vám neměli dělat problémy na příjmu jim dáte doklady a papír od doktorky co vás doporučuje k léčbě (není nutný ale je lepší ho mít) dále by jste měli mít kromě osobních věcí ještě e-mail o potvrzení přijetí do léčby absolvujete krátký pohovor s lékařkou na příjmu která rozhodne jestli jste splnil podmínky pro příjem a pak tradá na Detox pokud příjdete střízlivej a chováte se slušně mohou vás dát rovnou na otevřenej detox v patře kde se vyhnete tý prudě uzavřeného detoxu což stojí za to ..... pokračování příště případné dotazy rád zodpovím pokud budu vědět :)
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    napadlo mě že kdyby tu byl někdo kdo chce nebo váhá nastoupit léčbu můžu mu poskytnout veškeré informace které by potřeboval před nástupem vědět nebo třeba jak to na kterém pavilonu v PNB chodí postupně tyto informace asi stejně rozepíšu aby i laik věděl o čem je léčba za dotazy budu vděčný a pokud je tu někdo kdo se léčil jinde než v Bohnicích budu za informace z jiných zařízení vděčnej i já třeba by mohl někdo napsat jak to chodí v Červenáku , Kosmonosích nebo Beřkovicích
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    tak jsem byl v úterý na pavilonu 31 v Bohnicích na doléčování v rámci programu Elpa vedl ho nazačátku 90 let až do roku tuším 2009 pan Kokert ( to byl před 17 lety můj terapeut který mě vytáhnul ze sraček a díky jehož doléčováku jsem zůstal 10 let čistej než jsem to podělal ) ten před 10 lety předal Elpu panu Gregorovi kterého můžete znát s filmu Piko https://www.youtube.com/watch?v=tEKFEmocHx4 je to Pražská vařičská legenda které vybouchnul var na bytě a jen tak tak přežil toho tenkrát Kokert taky zachránil a Gregor jeden s prvních vařičů pervitinu v práškové podobě si udělal Skáluv institut a pokračoval v jeho práci na Elpě pavilonu 31 až do letošního září kdy ze zdravotních důvodů odešel do důchodu no s napětím jsem čekal kdo to po něm vezme né každej terapeut vám sedne naštěstí přijali opět Kokertova žáka jmenuje se Tomáš a je to férovej frajer co se nepovyšuje a je bejvalá smažka a alkáč jako já a jeho pojetí Elpy mi fakt sedlo místo přednášek se mezi sebou bavíme jako kámoši at už sedíme na straně lidí co choděj z venku nebo co jsou zrovna v léčbě bylo to fakt dobrý doléčování které samozřejmě jako vždycky okořenil jako vždycky ex primář Nešpor kterej chodí vždycky na poslední čtvrt hodinu programu je takovej tamější maskot někdy mi příjde že už mu vážně hrabe dřív jsem ho nesnášel ale párkrát mi taky zachránil prdel když jsem dostal epilepták takže ho beru :) no to je pro dnešek všechno abstinenci zdar
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Kamarád mi poslal pozvánku já jsem s rodinou zrovna ve Strakonicích ale někdo by třeba rád šel

RUFUS
    RUFUS --- ---
    já chci řešit spíš abstinenci a cestu k ní než jak kontrolovaně brát a podobný mýty proto bych skupinu věnoval spíše abstinujícím než tonoucím co se to všelijak snažej vochcat :)
    RUFUS
    RUFUS --- ---
    Spouštěč může být v podstatě cokoliv co tě napadne není to dokonce ani o nějaké pevné vůly jediná možnost je upřímě si přiznat svůj problém a rozhodnout se prostě nepokračovat v destruktivním chování a neprudit s tím zbytek světa kterej vesele chlastá a fetuje dál člověk musí jen vědět že on je výjmečnej oproti ostatním protože si dokázal pořádně posrat život ale že i bez návykovejch sraček je život krásnej nebo spíš ještě hezčí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam