pokusím se vysvětlit hodnosti v léčbě které by jste měli do konce léčby dosáhnout různé pavilony mají i jinej systém hodností proto se pokusím to zpracovat srozumitelně budu se věnovat postupu na pavilonu 31 a pavilonu 18 protože to znám pavilon 35 má zase jinej systém ale nevím jakej a 16 nemá myslím žádnej takže jste přijat k léčbě na 31 a dostáváte hodnost F0 - jste na detoxu a v pižamu nemáte žádné povinnosti potom váš lékař rozhodne podle vašeho stavu že dostanete hodnost F1 (F-jako fáze) F1- má civil píše deník a elaboráty a účastní se všech povinných programů pro funkční pacienty a může mít přidělený rajon na úklid za body (nesmí ven na zahradu) pak je F2 o tuto fázi si pacient žádá sám po týdnu ve fázi F1 a nesmí mít v uplynulém týdnu přestupek proti pravidlům léčebny (přestupky proberu později) musí mít napsaný a schválený životopis nebo v případě opakované léčby elaborát (moje poslední recidiva) dále vyplněnou žádost s navrhovanou délkou léčby a s návrhem na jakém pavilonu bude v léčbě pokračovat a musí složit na ranní komunitě zkoušky z pravidel léčebny která by si měl pokud možno hned po zařazení do F1 prostudovat není to nijak těžké ale ani příliš lehké záleží na tom jakou nafasujete otázku (otázky dostanete 2) když lékařský tým rozhodne že jste odpověděli dostatečně (když né může vám dát doplnující otázku nebo zkoušku odložit na příští komunitu aby jste se lépe připravil) postupujete do F2 to znamená že můžete na zahradu můžete se zůčastnit aktivit mimo pavilon ovšem vždy v doprovodu personálu jako F2 také můžete nebo spíš musíte chodit na nákup pro celý pavilon jak už jsem psal ,posun novejch lidí a odsun pokročilejch na další pavilony je poměrně rychlej takže F2 na 31 nikdy moc není obvykle vás hned převelej na jinej pavilon pokud neužíváte ještě návykové či substituční léky je to raz dva tím se dostávám k paradoxu že F3 na 31 nikdo nemá a snad ani neměl F3 je to samé co na pavilonu 18 hodnost P4 proto jí nechám zatím bez komentáře vysvětlím to až u postupu na pavilonu 18 .
což je starej systém kterej zavedl Nešpor ale po jeho odchodu do důchodu primářka Karbanová zavedla F - fáze dřív se všude používala P jako Postup nebo tak nějak i na 31 ted jsou tam F proto jsem to vysvětloval a ted na tu 18 zapomente na Fka a tam je to takhle :
P-0 pacient je nebezpečnej sobě i okolí nemá civil a žádné povinnosti to samé co F0 ale na 18 už nikoho takového nepotkáte nejnižší hodnost co se tam dostane je P3 čili F1 platí pro ně to samé potom je P3V - F2 pokud příjdete na 18 jako P3 a máte už napsaný životopis či recidivu z 31 (i schválenou) vyskouší vás sestra jen z pravidel pavilonu 18 které se moc neliší od 31 pokud nemáte nic musíte napsat životopis na 4 A4 na 31 se píšou jen 3A4 (A4 je jak víte velikost papíru jedna strana má 32 řádek někdy trvají aby byly popsány všechny řádky na pavilonu 35 tedy určitě a navíc od kraje ke kraji žádné odstavce) proto je lepší přijít na 18 už jako P3V čili F2 můžete na zahradu a na zájmovky to je oproti 31 novinka můžete si vybrat z mnoha dílen jako je třeba truhlárna,šperkárna,dřevomalba,textil a košíkářská dílna (moje oblíbená přidám fotky nějakých svých výrobků co jsem za svůj pobyt zvládnul ) jo a vitráže kde se letuje sklo tam jsem ovšem nebyl není to moje parketa nemám ted už čas tak pokračování příště ... Filip