• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COURTMalba
    Klub o klasické malbě

    Malba na plátno, akryl, olejomalba, akvarel, kombinované techniky, práce s barvou a se štětcem, s modelem, náměty. - Plenéry. Výstavy - vlastní i cizí. - Život na volné noze. - Dění na umělecké scéně, tipy na galerie a kavárny vhodné k vystavování. - Ukaž svůj ateliér. - A další střípky z života mladých malířů v 21. století.

    Digitální malbu, kresbu, prosím do jiných témat.

    rozbalit záhlaví
    COURT
    COURT --- ---
    MULTICAT: pekny! moc!
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    NAKALUZICHOLEJ
    NAKALUZICHOLEJ --- ---
    COURT: Asi to tak bude :). Diky za tip.
    COURT
    COURT --- ---
    hele, co delate, kdyz mate tvurci krizi? nebo vyhoreni? ztratu inspirace? prokrastinaci? proste v tom nevidite smysl, radsi dokonce i uklizite a tak? Nelamat to pres koleno a cekat, az to prejde? Ale co profik, ktery si tohle nemuze dovolit? :)
    COURT
    COURT --- ---
    NAKALUZICHOLEJ: nedávalas ty koníky s tapetou někam kdysi sem na nyx nebo jinam? Pamatuju si, že jsem je určitě viděla a líbilo se mi to. (p.s. např. webnode dělá taky moc pěkný portfolia a není nahoře ta otravná lišta ;) )
    NAKALUZICHOLEJ
    NAKALUZICHOLEJ --- ---
    Snad neurazim odkazem i na mou neprofi tvorbu :) https://leakupka.wixsite.com/website
    NAKALUZICHOLEJ
    NAKALUZICHOLEJ --- ---
    a co rikate na http://www.pavlamalinova.com
    letosni finalistka cjch. Za me velmi sympaticka tvorba a super zase videt poctivou malbu v tehle soutezi :)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    COURT: me se taky libi spousta veci, dal jsem z vrchniho patra dortu :))
    COURT
    COURT --- ---
    orel, no... http://www.jangemrot.com/

    a jinak mám v oblibě spoustu mladých umělců a studentů z čr... a za hranicemi, to by bylo i na výčet IG profilů, záleží na žánru...tak dávám jen malbu a prvního nej top, kdo mě napadl..

    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    SAGUS: Mujn ejoblibenejsi YT kanal :)

    Peter Sheeler - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCZWYIO-v3dYNkhBjxFEYZ0g
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    nechce se vam nasdilet sve oblibene soucasne zijici malire? :)
    za mne

    https://www.denisforkas.com/

    a krajinarka
    Roos Schuring Art – ROOS SCHURING ART
    https://roosschuring.art
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    me nebavi vypiplavaci finishe :) . napadu milion, koncept, skice a prvni nastrel si uzivam nejvic, je tam hodne svobody a prostoru pro vstupy odjinud :)... jestli se doziju nakyho pozehnanyho veku tak budu ve stari delat uz jen intuitivni kungfu "skice" obrim stetcem .... pze vetsinou jsem s tim nastrelem hodne spokojenej (mam rad kdyz je videt tahy stetce a kdyz se jemny efekty dosahuji naoko hrube nahozenyma barvama) a ma to flow, nezastavuju se dokud neni zakryte cele platno a celej ten proces si uzivam ... a pak je to vzdy otazka co, a do jaky hloubky rozpracovat. Na to bych nekdy chtel mit lidi at to delaji za mne a ja muzu zas vymyslet neco novyho . Nebavi me dlouho sedet u stejny veci a kdyz neco trva dyl nez tyden jsem z toho nestastnej a mam pocit ze stagnuju :))
    COURT
    COURT --- ---
    PETKA: to je zajímavé. mám to naprosto opačně. mám nespočet témat, námětů a myšlenek, které bych chtěla zpracovat, ale většinou se to zasekne při realizaci. ve zkratce - pro mě je nejtěžší začátek do fáze, kdy už se to tak nějak podobá mojí představě. vyšperkovávání už je pak víc radost, ale první tahy a hodiny práce, kdy z toho ještě nic není, ale člověk u toho stráví mnoho času, je pro mě asi nejhorších :) tam mám nejvíc potenciálu se na to vykašlat. Jakmile už je tam něco, na čem se dá stavět, cítím se trochu líp
    PETKA
    PETKA --- ---
    COURT: dobry namet je pre mna najnarocnejsi, teda obsah diela, tema :)
    COURT
    COURT --- ---
    co vam na procesu malby pripada (pro vas) nejnarocnejsi? :) takova otazka v plen...
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    COURT: je to La Palma, jeden z mensich kanarskejch ostrovu, takze geograficky afrika politicky spanelsko. Celej ostrov je biosfericka rezervace a pamatka unesco, nejstrmejsi ostrov sveta a zaroven nejvetsi vulkanicky krater. 1500 metru vejs primo nad nama je nejlepsi medzinarodni astro observator planety :). Je to tady takova vesnice, celej ostrov ma cca 90k obyvatel a vetsina uzemi je divocina nebo vesnice kde se zastavil cas. Mesta mame jen 2 a jsou to spis takova treninkova centra jak se oblikat a tvarit na ulici kdyz je kolem vic nez 2 lidi a 3 kozy a 1 pes :))

    Turismus je v porovnani s tema proflaklejsima kanarskejma ostrovama nic moc, spis nez na plaze a relax je to tady na pomerne narocnou, ale zato kulervouci turistiku... v hlavnim pristavnim meste to ale docela zije, kazdej treti den pripluje zajezdni lod s 5000 turistama z anglie, nemecka a podobne a maji tam dost hezkou galerii kterou mesto dava zadarmo k dispozici komukoli kdo ma co vystavit, na 2 tydny rocne. Primo v nejcentrovatejsim centru na hlavni tride u historickyho namesti, s dvouma obrima vratama do ulice takze kazdej kdo jen projde kolem vidi co visi uvnitr. Mesto na to nema prachy ani zadnej management, takze autori proste dostanou klice a musi si to ridit sami, vcetne hlidani. Tam jsem poprve zjistil, ze fakt nemaluju jen pro sebe a ze ty veci mluvi i na nekoho jineho nez my kamose :)) ... na jedny strane je to opruz byt tam zavrenej 2 tydny, ale jinak je do skvely kino pozorovat lidi jak prochazi kolem a co s nima ty obrazy delaji, nebo si s nima i pokecat. 14 dni to tam mam otevreny denne od 8 rana do pulnoci, atmosferickou muziku do ulice a kdyz je chut tak tam delam i malovaci exibice. Naposled jsem potkal 2 cechy muzikanty na dovoleny co mi tam posledni tyden kazdej den hrali na piano a kytaru jazzovy improvizace :)). Tam se toho vzdy hodne proda a delaji se dobry kontakty, ale s mejma cenama.. nedavno jsem to pocital a kdybych tech 14 dni sedel tolik hodin u WC jako hajzlbaba, vydelam snad asi vic, a to jeste nepocitam obrazy, material, transport a instalaci :)). Ale tady mi to zatim staci.


    MULTICAT: no ja nevim jak to jinak rict, na me zadny bytosti veskutecnosti nemluvi. Akorat kdyz jsem sem jel, nevedel jsem vubec kde kanary jsou, co tady vubec je a proc tam jdu. Venuju se magii a mel jsem tehdy akorat hrst vizi, tarotovej vyklad a silne intuitivni pnuti :))
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MULTICAT: a ten tvůj barák nebo ateliér, to je skvost.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SAGUS: ...tak to jsi ryzí naivní umělec. A s těmi tvými bytostmi z jiných dimenzí mi skvěle zapadáš sem: https://rawvision.com/
    COURT
    COURT --- ---
    SAGUS: co je to za zemi? Toskansko?
    COURT
    COURT --- ---
    Me socialni site nakopavaji, jsem za ne rada. Po skole jsem ztratila takovy ten "atlierovy" kontakt a moc me to chybi. A malovat si do supliku a pak udelat vystavu... kdo by prisel? Jako malir je clovek takovej zalezlej osamelej medved... a je fajn neco pustit do sveta, pro poteseni, pobaveni sledujicich, proste tak.. myslim, ze v dobe bez soc. siti bych byla urcite mene produktivni (nic moc krom vystavy by me nenutilo, nikdo by nic meho nevidela a nijak by nereagoval)
    COURT
    COURT --- ---
    Na instagramu funguje jiná logika. Lidi chtějí citovky, příběhy... Pes a dítě má víc like než plátno, to je jasné :) Kamarádka je běžkyně a takovou hromadu srdcí, které sebralo její mimino, předčila myslím o něco málo jen medaile z půlmaratonu :D A jako jo, věřím, naštve to :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam