COURT: je to La Palma, jeden z mensich kanarskejch ostrovu, takze geograficky afrika politicky spanelsko. Celej ostrov je biosfericka rezervace a pamatka unesco, nejstrmejsi ostrov sveta a zaroven nejvetsi vulkanicky krater. 1500 metru vejs primo nad nama je nejlepsi medzinarodni astro observator planety :). Je to tady takova vesnice, celej ostrov ma cca 90k obyvatel a vetsina uzemi je divocina nebo vesnice kde se zastavil cas. Mesta mame jen 2 a jsou to spis takova treninkova centra jak se oblikat a tvarit na ulici kdyz je kolem vic nez 2 lidi a 3 kozy a 1 pes :))
Turismus je v porovnani s tema proflaklejsima kanarskejma ostrovama nic moc, spis nez na plaze a relax je to tady na pomerne narocnou, ale zato kulervouci turistiku... v hlavnim pristavnim meste to ale docela zije, kazdej treti den pripluje zajezdni lod s 5000 turistama z anglie, nemecka a podobne a maji tam dost hezkou galerii kterou mesto dava zadarmo k dispozici komukoli kdo ma co vystavit, na 2 tydny rocne. Primo v nejcentrovatejsim centru na hlavni tride u historickyho namesti, s dvouma obrima vratama do ulice takze kazdej kdo jen projde kolem vidi co visi uvnitr. Mesto na to nema prachy ani zadnej management, takze autori proste dostanou klice a musi si to ridit sami, vcetne hlidani. Tam jsem poprve zjistil, ze fakt nemaluju jen pro sebe a ze ty veci mluvi i na nekoho jineho nez my kamose :)) ... na jedny strane je to opruz byt tam zavrenej 2 tydny, ale jinak je do skvely kino pozorovat lidi jak prochazi kolem a co s nima ty obrazy delaji, nebo si s nima i pokecat. 14 dni to tam mam otevreny denne od 8 rana do pulnoci, atmosferickou muziku do ulice a kdyz je chut tak tam delam i malovaci exibice. Naposled jsem potkal 2 cechy muzikanty na dovoleny co mi tam posledni tyden kazdej den hrali na piano a kytaru jazzovy improvizace :)). Tam se toho vzdy hodne proda a delaji se dobry kontakty, ale s mejma cenama.. nedavno jsem to pocital a kdybych tech 14 dni sedel tolik hodin u WC jako hajzlbaba, vydelam snad asi vic, a to jeste nepocitam obrazy, material, transport a instalaci :)). Ale tady mi to zatim staci.
MULTICAT: no ja nevim jak to jinak rict, na me zadny bytosti veskutecnosti nemluvi. Akorat kdyz jsem sem jel, nevedel jsem vubec kde kanary jsou, co tady vubec je a proc tam jdu. Venuju se magii a mel jsem tehdy akorat hrst vizi, tarotovej vyklad a silne intuitivni pnuti :))