GREAT_R: hehe, já to mám ze dvou stran – muž pravidelně ožívá až večer a chodí pravidelně spát až dávno po půlnoci, takže když on večer pořád něco, tak já taky nespím, protože s ním chci něco probrat nebo s ním prostě jen tak být nebo on chce něco, aniž by nám do všeho pořád zasahovaly děti.... no a děti se zase budí (zejména o víkendu a o prázdninách) brzy, takže mě vzbudí taky brzy, protože potřebují napít/najíst/whatever. Grrr. Tohle jestli někdy nějak vyřeším, fakt nevím. Jako jasně, mohla bych zalehnout hned poté, co jdou děti spát, ale a) už jsem léty vytrénovaná na nespavost, b) co bych z toho života měla, když by se celej odehrával jenom když jsou děti nespící a přítomné... Jako mám je ráda, ale taky nejsem jenom máma, mateřství není něco, co by mě cele naplňovalo, kromě toho jsem fakt už péčí o ně vyhořelá, jak pořád něco potřebují a chtějí, to už je mooooc..., kromě toho jsem ještě introvert a miluju samotu, jako klidně úplnou, abych tak nějak konečně "přišla k sobě" a zjistila, co vlastně chci a potřebuju já...