Přijde mi neskutečně směšná taková ta až buranská hrdost na domněle typická česká jídla a pivo. Přitom většina těch jídel pochází z Německa, Rakouska, případně z Maďarska a do 19. stol. je tu nikdo neznal. A tu slavnou tzv. plzínku nám musel přijít uvařit Němec, protože do té doby jsme neznali kvasinky spodního kvašení, natož tak dekokční postup při rmutování.
A taky se přiznám, že ačkoliv je ležák plzeňského typu jeden z mých nejoblíbenějších pivních stylů, tak mi Pilsner Urquell nechutná a dost těžce pokulhává za jinými, lepšími pivy. Ale tak co, ač v různých slepých testech zrovna nesbírá první příčky, tak marketing funguje na jedničku. Taky se přiznám, že nejsem až zas takový fanda těžkých jídel. Takže kamkoliv přijdu do restaurace, tak tam mají jen maso s knedlíkama a omáčkou a tzv. plzínku. Normálně se mi navalí. Je to jako mor, naprosto všude.