NEI: Takže máme za prokázané, že se ráda máš, i když podle vlastních měřítek ne dost. To bude dobrý, zlom pár srdcí, to ti dodá sebedůvěru. A se sebedůvěrou zvládneš i ten bordel někam odsunout.
ILIEN: Já vždycky chápal mít rád někoho jako "spatřovat hodnotu v blahu dotyčného." Fungovat to striktně vzato může, pokud se to mít rád projevuje tím, že člověk tomu druhému zmizí ze života. Jinak je to takové to: "tady jsem já, fůra hnoje, a chci tě obejmout."
ZUULUU: Starost o ostatní stylem "ať zemřou jako katolíci" mi k mít je rád nejdřív moc nešla, ale potom...
Potom jsem si uvědomil (a to je odpověď i na
ILIEN), že mít někoho rád má vlastně i další význam. Že je to ten pocit, který máme, když o tom přemýšlíme, ten pocit, který nám dělá dobře, stejně jako když si myslíme, že jsme spravedliví, čestní a vůbec správní (a kam se na nás hrabe Mirek Dušín). A že je nám přitom ten druhý úplně fuk. Je to vlastně ta nejnarcističtější forma sebelásky, ale přitom taková, že si můžeme klepat na ramínko, jak jsme vlastně nesobečtí, jak všechno děláme pro druhé a pro sebe nic...
EKG: Jo.