• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ACIDQA: Vesměs správně použité v akuzativu (koho co ty Homolkovy). 🤷🏻‍♂️
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    FRKOLKA: můžeš zde prosím zmínit pár těch dnešních českých kvalit? (třeba alespoň pět, které nebudou starší než 10 let) díky
    ACKO
    ACKO --- ---
    Asi bych se měla kouknout na Valerii a týden divů, protože jsem ten film viděla někdy před třiceti lety a přišel mi boží. Chtěla bych vědět, jak ho budu vnímat teď, čeho si na něm budu všímat a jak na mě zapůsobí.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Priznavam, ze jsem uz druhy den nejvic zasekla na “y” ve slove “Homolkovy”, ktere se tady v te distingovane diskusi opakovane objevuje.
    1KA
    1KA --- ---
    Poslední dobou špatně spim.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    FRKOLKA: Jo, máš pravdu, že nezapadající hlavní hrdiny měl až později (Přelet, Amadeus, Larry Flint, Muž na Měsíci). Ten Černý Petr to ale trochu splňuje taky, protože ten přece nikam nepatří (vrstevníci, generace rodičů).

    Hoří, má panenko je alegorie, tam musely být takový ty ,, obecný typy".
    Raději u piva bych si o tom povídala:)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PREKOTKA: V Babovreskach hrálo moje kabrio :D
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    SALAMAN: to máš jako se vším, od hudby, přes literaturu až po architekturu. Ty špatný díla skončí v zapomnění a zůstane jen to kvalitní. Jasně, že ty 60. léta byly výjimečné, ale i tehdy se určitě točili i sračky a i dneska se jistě několik kvalitních děl dá najít.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    WRNQ: neřekl bych, že u formana v té jeho české produkci hlavní hrdinové jakkoliv vybočují. Právě naopak jsou to typy, které jakoby náhodně vybereš tu z dobrovolných hasičů, tu z dechové kapely a jsou umístěny do situace, která by se mohla stát. Ne tak koncentrovaně, ale dokážu si představit, že na hasičském bále volí královnu krásy, že na nějakém jiném rozkradou tombolu a na jiném během bálu mají výjezd.

    A na těch Homolkových je to vidět ještě líp (vím že to už nedělal Forman, ale dramaturg tam byl tuším Šašek jako u těch Formanových filmů). Nevěřím tomu, že je v čechách rodina, která by si občas neřekla, že je to u nich jak u Homolků, např. když se sjede širší příbuzenstvo.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Tak celá ta nová vlna byla nekutečná. Černý Petr, Intimní osvětlení, O slavnosti a hostech, Spalovač mrtvol, Žert, Valerie a týden divů... Jeden skvost vedle druhýho. Doba, kdy se člověk za českou kinematografii nemusel stydět. I když samozřejmě chápu, že není moc fér srovnávat šedesátky s dneškem.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Troška je hysterka a mně třeba vadí, jak má ty filmy a pohádky uječený. Od Princezny ze mlejna jsem od něj ale naštěstí nic neviděla:)

    MULTICAT: S tou láskou k lidem máš pravdu.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    BOYLER: onehdy jsem to s někým řešila.... Shodli jsme se, že Forman a tahle parta (a třeba i Fellini v Amarcordu) ukazují i přes tu "trapnost" čistou lásku k lidem. Kdežto Troška prostě jen dělá z lidí primitivy. Od Trošky znám jen tu trilogii Slunce, seno. Viděla jsem to kdysi dávno, ale rolují se mi z toho palce u nohou. Nemůžu a nechci.
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    MULTICAT: Neskutečný příběh...přitom takový obyčejný život,))
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    Jak se od Černého Petra došlo k Slunce, Seno,...???
    Nechte Homolkovi, Černého Petra a jim podobné na jiném břehu než takové "komediální" neštěstí.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Já taky...:)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Přiznám se, mám spoustu filmů ještě trapně na DVD. A jdu na to!

    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Vždycky jsem říkala studentům, že Forman točil takový scény, ve kterým nechceš bejt aktérem:) Z mnoha důvodů. Každopádně u něj je skvělý, jak jeho hlavní hrdinové vždycky něčím vybočujou mimo standard.
    Jelikož se to točilo v Kolíně, tak je to taky srdcovka.
    S dovolením bych neporovnávala Homolkovy a Slunce, seno jen kvůli tomu, že tam je Růžičková, rodina a jakože humor. Homolkovi jsou docela slušná sociální sonda a Češi se tomu smějou jen proto, že to jsou Češi :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    HAR4NT: to bych strašně chtěla umět!!! Přiznávám se!
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MULTICAT: jj, válí!:)))
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MUZA: Černý Petr je jeden z mých nejmilovanějších, spolu s Passerovým Intimním osvětlením. A to je vlastně taky dost trapný, ale ty jo!

    Přesně: Uka! (a jak to tam pak rozjede!), "Mistr mi nechal dělat roh!".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam