• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAPŘIZNEJME SE...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Hrozně mě sere tenhle smajlík... 🙏
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ACIDQA: my jsme taky měli "v rámci možností normální a veselé Vánoce", ze kterých budou hezké fotky.
    Jen proto, že moje Vánoce nejsou veselé ani trochu, nedovolím tomu střelci, aby o tu dětskou naivitu a důvěru ve svět připravil i moje děti. Ono to časem stejně přijde, ale today is not the day.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dala jsem si na Facebook screenshot z telefonatu s mou mini neteri. Smeje se, ma na hlave sobi ouska, sedi na plazi a ji hamburger (je uz par tydnu u babicky). A ja se taky smeju. Dala jsem si to na Fcb prestoze zazivam nejplactivejsi Vanoce ve svem zivote a uvnitr me rozervava strach a obavy. Protoze to proste bylo par minut, kdy jsem se potesila a moje neter je mile a roztomile stvoreni.

    Nemyslim jen na sebe. Ale taky nemyslim, ze bych nekdy nesmela.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    🤦
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    HEJSEK23: Nojooo ale až po tom, co borec vystřílí půlku školy…
    :(
    Tohle už se tam živí jakou dobu. Nechápu třeba, že lidi jako Peterková, nebo Zítko ještě běhají venku ? Však to je proste katastrofa tvl.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    GUMIDEK30: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/policie-slovensko-informovala-utok-praha-zopakovat-vyhruzka-zadrzeni.A231224_081328_zahranicni_vank

    Muž chválil čin vraha z fakulty a vyhrožoval střelbou. Přišla si pro něj policie - Pražský deník
    https://prazsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/praha-strelec-na-filozoficke-fakulte-zadrzeni-zak-policie-zasahova-jednotka.html

    naopak se fízlové nezvykle snažej, že i já uznávám. a to je co říct
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    Já se na letošní Vánoce fakt těšil.
    To co se stalo na FF je hrozný. Zasáhlo to asi každýho.
    Já si chci Vánice užít se svou rodinou, protože nikdy nevíme, jestli se za rok sejdeme všichni.
    Na jaře mi umřela babička a tohle jsou první Vánoce bez ní - je to fakt divný a jiný.
    My se o tom co se stalo na FF doma ale nebavili. Protože to prostě “nechceme živit”. Bylo toho dost ve zprávách a všude jinde.
    To co rozjeli média a sociání siltě mi přišlo trochu moc. Naštěstí namám fb ani ig ani jinou blbost.
    Nechápu, že pokud se někdo vyjadřuje na “sockách” extremisticky, tak za to nejsou postihy.(nebo, zme to není vilc kontrolovaný) Sociální sitě jen s registrací na občanku. Žádný fake účty který si myslí, že jsou nedohledatelný. Ono by si spousta lidi registraci rozmyslelo.
    Sociální siltě jsou podle mě zlo a tyhle dementy to tam akorát posiluje a motivuje.
    Já si přeju, aby jste všichni měli klidný svátky a aby svět byl o chlup lepší místo, než je tomu do teď. :)
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    ALESH: Krásnej příspěvek. Děkujeme a užij si den s rodinou, jak jen se dá :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    Dovolim si trochu oponovat KAIAFOX: a pridat vlastne i moje priznani, ktere s tim souvisi.
    Jeste pripominam, ze jsme v klubu "Priznejte se..." ,takze je se prizavam a rozhodne nechci komukoli cokoli nutit.

    Mozna jsou ta rozjuchana selficka a vesela pranicka tech lidi zpusob, jak se s tim vyrovnat (i kdyz me osobne to taky neni po chuti) Obecne ma kazdy dobu, miru i zpusob truchleni jinak a myslim ze neni dobry to soudit. Kdo urci, kdy uz se rozjuchana selficka muzou?
    Je to samozrejme lidska prirozenost, stanovit si nejaky moralni standard, ktery je "shodou okolnosti" nekde tam kde kde ho mame my a rikat ze ten kdo je pod nim je necita/sobec, ale mylsim ze je dobry si tohle uvedomit, nez nekoho odsoudime.
    Jsem s manzelkou u jeji casti rodiny na chalupe, vsechny tady ty udalosti na FF zasahli a na zacatku se reklo, ze se o tom proste nebude mluvit. O cem se ale zaclo mluvit, byla nova Palestinska restaurace v Praze. Hned nekdo prisel s tim, jestli je OK tam ted chodit zrovna ted - ale ze mozna jo, protoze nejsou z Gazy, ale ze Zapadniho brehu. Do toho prisel nekdo, ze to je jedno, ze jsou - bohuzel - vsichni stejni. Dal nevim, protoze jsem to sel hodinu vydejchavat ven.
    Jsou to vsechno hodni a laskavi lide a napr. dva primari - zadni dezolati. Jen se proste z ruznych duvodu rozhodli soucitit jen s jednou stranou konfliktu.
    Za chvilku si pujdem sednout k stedrovecerni veceri. Osobne mi vadi jak zachzime se zviratama a nechci se na tom podilet. Prave ted se smazi rizky a ten pach mi pripomina, jak mizerny zivot ta zvirata zila, kolik psychicke i fyzicke bolesti zazila.
    Pred chvilkou nekdo hodil vtipek, jesli si taky nechi zasmazit, ze to je neco pro me. Ha ha ha. Naposledy jsem presne tenhle vtipek slysel vcera u me casti rodiny.
    Rizky se smazi i proto, ze preci trapit kapry v kadich je zvraceny. Prasatka a kuratka zatim musi trpet dal.
    Pujdem si teda sednout k tomu stolu a slavit Vanoce, prestoze Vanoce v Betleme jsou letos zrusene jako solidarita s Gazou.
    Ja budu myslet na desetitisice obeti v Izraeli a Gaze (a zapanidm brehu) a miliardy zvirat trpicich kvuli nasim chutovm bunkam, nekdo si z toho vybere jen Izraelce a kapry, nekdo (pescatariani) prida naopak kurata, ale kapra klidne zbasti, nekdo si tam prida deti co vyrabeji v desnych podminkach Macbook na kterem pistu tenhle pokrytecky prispevek. Kdybych mel peskova, kazdyho kdo si u stolu da maso - a tim padem ma V TOMHLE KONKRETNIM PRIPADE trochu jinde moralni standard, asi bych dneska vecerel sam. Kazdy to ma jinak a myslim ze pohorsovani nad tim nikam nevede.

    Hezky slunovrat.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Už nemám sílu, ani chuť.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Připadá mi v pořádku slavit, tak nějak v tichosti a poklidu, všechny ty následující svátky, s myšlenkou na všechny ty nešťastné, vzpomenout v kruhu rodiny... co mi nepřipadá v pořádku, jsou ty dál jedoucí egoblitky na sockách, rozjuchaná selfíčka, veselá přáníčka, spolupráce, nabízení a dřenění svýho byznysu v nekonečných storýčkách... lidi, kurva, aspoň teď chvilku nemyslete jen na sebe.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    přijde mi strašně nepatřičné slavit svátky narození, pokoje a klidu, když jen pár kilometrů odsud jiná rodina prožívá tu nejhorší noční můru :-(
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Furt keď vidím na home "Christmas promo", prečítam "Christmas porno"
    FML
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    Na Jižáku se pořád něco děje, po obědě na haldách!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NICOLLETTE: mimochodem, ale revezně to prave může vzbudit dojem, že se to děje i jinde.. Když se třeba označí někdo na Jižáku. Řekneš si, tak se asi děje i něco tam...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Pravdu máte obe, u niektorých ľudí to je snaha cítiť sa súčasťou veľkej udalosti, ktorá sa deje (aj keď netuším, prečo niekto chce byť súčasťou masového strieľania), u iných je to úplne legitímny spôsob, ako dať vedieť, že ich to osobne neohrozilo.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    SPIKE411: urazet? Proc? Kdyz si vezmu jak moje mamka vzdy plasila, kdyz se dělo cokoliv v Praze, protože to je prece to strasne velké město, ve kterem nechape, jak můžu žít a nebezpečí ceka na kazdem roku.

    Dcera mi volala vyplasena z tramvaje, protoze tam samozrejme zacal někdo silet, ze se na FF střílí a tramvaje staly az na narodku (jezdi Mirak - Břevnov). Tak jsem ji taky pak porad volala, abych se ujistila, ze v klidu přejede pres Malostranskou.

    Nikdy neni na škodu lidi uklidnit tim, ze jsi v pořádku. Kdo vi, ze jsi nesel zrovna kolem.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Já tomu rozumím, ale c'mon.... Pokud se nenacházís v budovách se střelcem, v kanceláři naproti budově FFUK nebo v okolí potažmo Staromaku, tak mi to přijde fakt trochu chucpe.

    Něco jinýho je zemětřesení, které zasáhne nějakou oblast.. Ale že se označuje třeba někdo, kdo bydlí náměstí Jiřího z Poděbrad (?)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Máme třeba přátele v zahraničí, kteří viděli zprávy a báli se o nás, a tohle je nejrychlejší a nejjednodušší způsob, jak dát vědět, že jsme v pořádku. Klikneš na tu událost a můžeš si otevřít seznam svých lidí, abys věděl, že jsou ok. Je to ohleduplnost vůči blízkým, a ti na ni neztrácejí právo jen proto, že by to někoho mohlo urazit.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Vyskočí to na tebe nahoře v aplikaci, jsi v pořádku, tak to automaticky odklikneš, aniž by ses nad tím pozastavovala, že to třeba někoho bude urážet nebo pohoršovat.

    Nevím, jestli se mi to neobjevilo na základě lokace, protože jsem byl večer v centru, ale to už bylo po všem, dojel jsem metrem na Můstek a tramvají přes Masaryčku pokračoval do Holešovic.
    (Já to teda nepotvrzoval, ale od pár lidí spjatých s FF nebo Rudolfinem jsem tam viděl reakce.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam